Perhepotretti

18.8.2012 18:33

Näin tällaisen keskusteluketjun ulkomaisella frisbeefoorumilla, ja pitihän ne ottaa kaikki rieskaset yhteen kuvaan hymyilemään väkinäisesti. Kuvia klikkaamalla saa ne täysikokoisiksi.


Pelibägi vakiintuneessa muodossaan:
Voodoo x 3 (1 medium, 2 erittäin kovia softeja) puttaamiseen ja hysselähäreihin
Soft Ion suoriin heittoihin ja lähestymisiin joissa rollausvaara, P-MD2 hyserflip machine, C-MD2 jyrempi midari
S-FD x 2 (flippaava ja suora) P-PD ja S-PD suorat feidillä ja hysset. 3rd run C-PD ja P-PD2 ylivakaat.

Tän pelibägin suhteen etenkin on saavutettu kokolailla saturaatiopiste. En tarvi mitään lisää eikä houkuttele kokeillakaan. Jos tulee vastaan hyvään hintaan lisää näitä niin varalla on tietysti hyvä olla.

 

Vasemmalta oikealle, ylhäältä alas:
 C-P1, misprint P-P2, KCP Aviar, DX Aviar, R-Pro P1, R-pro Boss, Star Valk, S-TD, Sparkle C-DD2, C-TL+
Voodoo x3, Soft Ion, P-MD2, C-MD2, P-MD2, Champion Glow Mako (LED)
S-FD x2, P-PD, S-PD (150g), FR S-PD, P-PD, S-PD, 3rd run C-PD, Champion Eagle (LED)
C-FD, 3rd run C-TD+, S-CD, S-DD, P-DD, ES-DD2, Blizzard C-DD2, FR C-PD2, P-PD2

Toi PD-sateenkaari on eri hauska. Vielä pitäis saada vihreä, violetti ja indigo jos se nyt väriksi lasketaan. (ts. intiansininen tai retuliini, kertoo Wikipedia) Jos löytyy sopivia niin saa tarjota, voin ostaa tai vaihtaa. Ja jos näkyy jotain mikä kiinnostaa (pelibägin ulkopuolelta ja kaikkia erikoisempia tuskin myyn) niin saa kysellä. Olen frisbeegolf-forumilla nimimerkillä SanMiguel, sinnekin voi pistää yksityisviestiä. PD:iden ja FD:iden lisäksi tuskin ostelen mitään lisää. Ehkä ledikiekkoa yks tai kaks sit kun illat pimenee.

Valkosia kiekkoja on enemmän kun mitään muuta. Etenkin putteri pitää vaan jostain syystä olla valkonen. Ja toinen vaihe mikä on nyt menossa, on se että mitä kuluneempi ja käytetymmän näköinen kiekko, sen parempi. Uutuuttaan kiiltäviä jotenki vähän vierastaakin jo.

Väitän että kyllä jokaisessa frisbeeharrastajassa asustaa jonkinasteinen keräilijä/välineurheilija. Joka muuta väittää, valehtelee. Onhan näitä nyt vaan kiva näplätä joskus sillontällön, sillonkin kun ei radalle pääse.

Aloittelijan opas tulossa

Huomasin että aika vähän on nyt viime aikoina tullut kirjoiteltua tänne blogiin. Kiersin kyllä muutaman hienon radan Kajaanin seudulla, ehkä teen siitä vielä retkikertomuksen. Sen sijaan lupaamaani pidempään suunniteltua Aloittelijan opasta pitää vielä kypsytellä, kyllä mulla idea on ja hahmotus mutta pitäisi saada vaan tekstiksi vielä. Luulen että sitten syksymmällä kun ei enää pääse heittämään niin usein, täytyy jatkaa harrastusta virtuaalisena, ja silloin tulee enempi tekstiä valmiiksi.

Parempi ehkä niinkin, että laitan sen julkaisuun vasta keväällä, milloin on muutenkin hyvä tehdä tekniikkaremonttia talven jälkeen. Toki syksylläkin voi uusia juttuja kokeilla, mutta ei ne ehdi juurtumaan sit sillä tavalla. Tulossa on siis perusopas omasta näkökulmastani missä järjestyksessä aloittelijan kannattaisi eri asioita harjoitella ja lisäpointtereina ne itselleni suurimpina ahaa-elämyksinä toimineet valaistumiset.

Vaan nyt kun vielä on kesää jäljellä, on pääfokus edelleen heittämisessä, ja vähemmän virtuaalimaailmassa (vaikka lähes päivittäin foorumeilla pyörinkin. Siellä on myös ketju tälle blogille, ja jos joku haluaa jotain keskustella, niin siellä on ehkä parempi alusta sille kuin tämän artikkelin kommenteissa, vaikka saa tännekin kirjoittaa).

Syyskuun vaihteen rykäisy

Syyskuu on hyvä aloittaa tiukalla kisasetillä. Jos kaikki kisat toteutuu niin siinä olisi 4 päivää putkeen kisoja:

1.9. Siltamäen kaikille avoimet
2.9. Seppo Räty Classic 2012 (kaveripiirin kutsukisa)
3.9. Järvenpään viikkokisat
4.9. Keinukallion viikkokisat

Katsellaan miten noita jakselee, ja mitä säitä pitää…

t. MikkoS8 kommenttia:

Bast | 15:39 18.12.2012

Hieno homma! Tiedonlevitys on aina kannatettavaa. Erityisesti kiinnostavat nuo mainitsemasi "valaistumiset". Edistyminen tuntuu usein etenevän sykäyksittäin, kun hoksaa jonkun tärkeän jutun. Jos joltakin on jäänyt väliin, niin opastusta aloitteleville ja vähän edistyneemmillekin harrastajille on tarjolla myös kirjallisessa muodossa. Täältä voi tsekata lisää: www.frisbeegolfkirja.fi

mikkos | 10:48 09.10.2012

On joo, muistan lukeneeni aikoinani tuonkin. Nyttemmin olen vähän vähentänyt tuota heiton analysointia foorumeilla kun tuntuu että tekstiä on liikaakin omaksuttavaksi. Ei siis mitään jos joku toinen tykkää lukee noita enemmänkin, mut ite oon vähentäny. Foorumeilta tiedon imeminen ja yliannostus on ehdottomasti erottamaton osana friban aloittelua :)

Keijo | 10:41 09.10.2012

Tosta Aloittelijan opas -jutusta: Onko sulle tuttu tällanen ketju? http://www.dgcoursereview.com/forums/showthread.php?t=66630 En ole kaikesta välttämättä samaa mieltä, mutta on tossa tosi hyviä ajatuksia kuitenkin.

mikkos | 17:54 27.08.2012

Kiitos! Täytyy käydä katsomaan sitten josko sieltä löytyisi mukaan jotain arvokasta. Koitan tehdä siitä jonkun PDF:n tai muun sellaisen ihan taitetun lehtisen, enkä vaan blogipostausta. Tekee sit kerralla kunnolla.

Keep_it_real | 09:46 27.08.2012

Tuota aloittelijan opsta jään innolla odottamaan :) Olen omaan blogiin keränny vinkkejä, joita saat ihan vapaasti lainata, jos siltä tuntuu.

mikkos | 15:36 20.08.2012

tarkoitus olisi. Jos sataa sammakoita niin jään kyllä suosiolla kotiin imemään peukaloa. Sadekiessit = not my cup of tea

Gummi | 12:06 20.08.2012

Aika samalta näyttää bägin sisältö kuin itsellä. Ja syyskuun eka sit tämäkin aloittelija lähtee ensimmäiseen kisaan mukaan eli Siltamäessä nähdään. :)

Juhanuha | 11:07 20.08.2012

Siltamäkeen kisaamaan

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *