"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Karavaani kulkee

18.6.2013 08:03

Viikkojen ellei jopa kuukausien valmistelut, sekoilut, jännitys ja odottelu on nyt ohi. Hattumiehen ja Averyn kiertue starttaa ihan näillä hetkillä Tampereelta ja kiertueen isoin siirtymä on heti edessä kun kohteena on Kajaani.

Siirtymien aikana meillä on mukavasti aikaa jorista kaikenlaista lajiin liittyvää ja kuvaammekin osan noista jorinoista osaksi videosarjaa. Tavoitteena on tuoda vähän erilaista näkökulmaa videoihin pelkän heittomateriaalin sijaan.

Aiheitahan meillä toki on taskussa jo huomattavia määriä mutta parastahan olisi jos tarinat vastaisivat harrastajien kysymyksiin. Siksipä rykästäänkin käyntiin ensimmäinen THG-kisa!

Kerro siis meille mitä haluaisit kysyä Averyltä tai mikä asia on lajissa askarruttanut jo pidempään. Jokin yksityiskohta tekniikassa? Tarina menneisyydestä? Vaivaako joku kuuppaasi radalla / kisoissa? Ihan mitä tahansa!

Matkan aikana me pyritään vastaamaan parhaimpiin ja haastavimpiin kysymyksiin ja osa niistä päätyy myös videoille.

Tällä viikolla tiistain ja perjantain välillä esitetyistä kysymyksistä tai keskustelunaiheista paras nappaa The Hat Guy Disc Colf -palkintosetin joka koostuu Coston hatusta sekä Averyn signeeraamasta Innovan tuotteesta.

Lyhykäisyydessään:

– Kysy kysymys vaikkapa kommenttina tähän postaukseen, FGR.fi:n postaukseen, Facebook-kommenttina tai kysymyksenä tai jos näät meidät radalla tämän viikon aikana.
– Parhaimmat käydään läpi ja kuvataa videolle
– Paras tällä viikolla esitetty kysymys / aihe voittaa Coston hatun ja Averyn signeeraamaa Innovan tuotetta

Tästä se sit lähtee!
Toivottavasti törmätään klinikoilla tai radalla!

– The Hat Guy


10 kommenttia:

| 21:46 25.06.2013

The Hat Guy | 21:46 25.06.2013

Tähän törmättiin useampaan kertaan kun kierreltiin ratoja siellä sun täällä. Uusien ratojen kohtaamiseen auttaa erilaisten ratojen kiertäminen. Kun takana on satoja eri ratoja on tiedossa jo melkoinen määrä erilaisia väyliä. Kokemuksista onkin hyvä kaivella samanlaista väylää ja heittää sen mukaan. "Tää näyttää Mukkulan vitoselta, heitänpä siis näin...". Puiden väliset linjat ja erikoisemmat lähestymistavat jää monesti huomaamatta ekalla heitolla, mutta tuon perusvarmuuden saa takataskusta kaivettua jos vain on tarpeeksi heittoja ja väyliä käytynä. Toki kisoissa on yleensä mahdollisuus tutustua väyliin etukäteen, mutta kokemuksella pystyy arvioimaan etäisyyden ja väylän profiilin mukaan sopivan kiekon ja heiton.

| 18:14 18.06.2013

Niklas Ahonen | 18:14 18.06.2013

Millaisia neuvoja Averyllä on huonoissa olosuhteissa, kuten kovassa sateessa ja tuulessa pelaamiseen. Millaiset kiekot, heittotekniikat, grippi, muut välineet jne.?

| 15:59 18.06.2013

selailija | 15:59 18.06.2013

At what age did Avery start playing? How long did it take for him to reach say 100m with his drives?

| 13:21 18.06.2013

ara | 13:21 18.06.2013

Kuinka työ, vapaa aika ja perhe suhtautuu fribaan ja varsinkin miten kilpailu ja kaus ootte kilpaillee kummakkii? ja mikäs on averyn osote ;)

| 12:02 18.06.2013

Pedro | 12:02 18.06.2013

Kysymys / aihe sivuaa jossain määrin henkistä puolta kisoissa ja enimmäkseen uusien väylien kohtaamista. Kun edessä on täysin sinulle uusi ja tuntematon rata, miten se vaikuttaa heittämiseen ja kiekkovalintoihin sekä konkreettisella tasolla, että henkisesti? Ei ole tuttuja/varmoja heittolinjoja, toisaalta ei tiedä tai välttämättä huomaa erikoisempia, jopa sään mahdollistamia mahdollisuuksia. Mennäkkö näissä tapauksissa luottokiekolla seiftimpää vai taitojensa rajoja hipoen. Keskittyykö heittoon selvästi enemmän kuin tutulla ja itselle "sopivalla" radalla, jossa taas on helpompi heittää rennosti. Kuitenkin sekä keskittyminen, että heittämisen rentous sopivissa määrin vaikuttaa heittoon oikeastaan aina positiivisesti. Toisaalta taas liika keskittyminen ja liiallinen "höntsäily" yleensä tuo plussaa korttiin. Esimerkkitilanne voisi olla vaikka joku pienempi kisa itselleen tuntemattomalla radalla, johon ei jostain syystä ole mahdollisuutta tutustua paikanpäällä ennen kisaa. Toisena esimerkkinä kaveriporukalla tehty "uusien ratojen kiertue", pikkubetseillä toki keskenään kisaillen. Tai vaikkapa jenkkiammattilaisena tulee Suomeen pitämään klinkoita ja kiertämään useita erilaisia ja eritasoisia ratoja hattujäbän kanssa.

Jätä kommentti