"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Avaukset ketjuihin ja rataennätys kouraan

20.6.2013 09:17

Pelkoa, jännitystä, innostusta, odotusta ja vaikka mitä muitakin tunteita. Fiilikset pähkinänkuoressa kun Innovan tarroilla varustettu paku lähti pihasta kohti Kajaania. THG-tour läväytetty juuri virallisesti käyntiin. Hattumiehen, maailmanmestarin sekä videovelhon kansoittamassa ohjaamossa oli välittömästi hilpeä meininki.

Averyn sekä Hat Guyn mieltymys lajiin selvitettiin lähes välittömästi. Oltiin päästä hädin tuskin ulos Tampereen alueelta kun pähkäiltiin yhdessä, että pitäishän se nyt vähän kiekkoakin heittään kun kerta reissussa ollaan. Siksipä tiirattiin nopeasti frisbeegolfradat.fi:stä lähin yheksän väylänen rata ja kurvattiin Revontuli Golfin pihaan. Radan paikannus, lyhyt fiilistely respan jannun kans meiningeistä, pari lättyä kouraan ja kiertueen eka kierros saatiin käyntiin.

Kepeä puistorata kohtuullisen lyhyine väylineen ei ollut haastavuudeltaan kovin korkea mutta sopi tälläiseen ”pit stop” -henkiseen heittämiseen loistavasti. Viriteltiin samassa vähän videovehkeitä ja testattiin uusitut äänivehkeet siinä samassa rytäkässä.

Tuumailin myös ennen reissuun lähtöä, että mitenköhän Averyn heitto kulkee ja sattuukohan käymään jopa niin hyvä tuuri, että näkis holarin tai pari tämän viikon aikana. Odotukset ei täyttyneet ihan kokonaan mutta viimisellä väylällä Avery kilautteli ketjuja varsin lupaavasti. Kuvaajamme Juho oli korin vierellä kamera tarkkana ja heitto on nauhalla koko komeudessaan. Varsin kelpo alku koko setille.

Matkaa tulee taitettua lukuisia kilometrejä ja reissun päällä eläminen vaatii omat veronsa sillä päivät on pitkiä ja frisbeegolfin täyttämiä. Siinä sivussa tulee taiteiltua videosarjan tuottajana, sosiaalisen median tarkkailijana, taiteellisena silmänä, mainosmannekiinina, kuskina, valokuvaajana ja jokusena muuankin toimijana. Raskasta mutta hauskaa sekä lajia eteenpäin vievää puuhaa. Pakkohan tästä on tykätä.

Kajaanin klinikalle oli matkustanut väkeä Rovaniemeltä saakka ja innokkaita heittäjiä oli paikalla paljon. Fiilis oli hyvä, ihmiset tuntuivat nauttiva ja saatiinpa paikalle myös paikallislehden sekä -radion edustajat. Mediassa myllätään siis meidän vierailua vielä senkin jälkeen kun suuntaamme takaisin kohti etelää.

Klinikan jälkeen kyseli muutama paikallinen pelaaja meidän suunnitelmia ja kun todettiin, että pitäähän se paikallinen komeus, Vimpelinvaara, käydä testaamassa niin saatiin muutama kaveri seuraksi.

Kovia nykäsyjä, hyviä vinkkejä, avauksia rautoihin ja tuloksena epävirallinen rataennätys Averyn toimesta, mikäli huhupuheet edellisestä rataennätyksestä ymmärrettiin oikein. Neljä alle on kova tulos Vimpelinvaarassa, on se sentään sen vertaa armoton rata. Kierros oli kuiten frisbeegolfia komeimmillaan. Maisemat oli kauniita ja vaikka kierros lopeteltiin keskiyön hetkinä, ei pimeydestä tarvinut huolehtia ollenkaan. Suomen kesä on kaunis ja lötän heitto on parhaita tapoja nauttia siitä.

 


0 kommenttia:

Jätä kommentti