Tali Openilla EuroProTour 2017 käyntiin

EuroProTour 2017 käynnistyi viikonloppuna Helsingissä, Talissa. Keisari Tali Open toi yhteen Euroopan kuumimpia kärkinimiä, varsinkin Suomen, ja sääkin helli kilpailijoita. Kolmepäiväinen 19.-21.05.2017 käyty kilpailu sisälsi jälleen tiukkaa kamppailua sijoituksista aina perjantaista sunnuntaihin.

Miesten avoimessa sarjassa Jalle Stoor aloitti Talin turnauksen varsin mallikkaasti heittämällä perjantaina kierrostuloksen 61 (-9). Väinö Mäkelä ja Luukas Rokkanen olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla sijalla kaksi kierrostuloksella 63 (-7).

Lauantaina käyty toinen kierros ei vaikuttanut Stoorin sijoitukseen, vaan hän piti kärkipaikkaa itsellään. Sen sijaan jaetulle toiselle sijalle kiri Mäkelän seuraksi Janne Hirsimäki heittämällä bogey free, kymmenen alle, kierroksen. Rokkanen tipahti tässä vaiheessa useita sijoja alemmas. Kokonaistilanne lauantain päätteeksi: Stoor 123 (-17), Mäkelä ja Hirsimäki 127 (-13).

Heittovuorossa Janne Hirsimäki. Kuva: Timo Toivonen / Talin Tallaajat.

Jalle Stoor – Talin kuningas

Ensimmäisestä kierroksesta viimeiseen väylään asti tasaisesti suorittanut Stoor piti pintansa ja paikkansa. Innovan tiimipelaajan yhteistulos 189 (-21) kolmelta kierrokselta riitti lopulta niukasti koko Tali Openin voittoon.

Niukan voitosta teki se, että Seppo Paju pelasi erittäin vahvan, Tali Openin parhaimman tuloksen 58 (-12) viimeiselle kierrokselle. Paju jäi lopulta vain yhden heiton päähän Jallesta ja sijoittui täten toiseksi.

Kolmanneksi Tali Openin miehissä sijoittui Janne Hirsimäki, sekä Pasi Koivu, joka paransi tulostaan kierros kierrokselta. Hirsimäen ja Koivun lopputulos 194 (-16).

Viimein voittoon! Kuva: Timo Toivonen / Talin Tallaajat.

Naisten taistot Talissa

Ensimmäisenä kilpailupäivänä Innovaa edustava Hannele Määttä heitti kärkipaikalle tuloksella 76 (+6). Kahden heiton päässä seurasivat Jenni Eskelinen ja 24-vuotias virolainen Kristin Tattar. Neljännen sijan jakoivat Eveliina Salonen ja Anna-Sofia Haipus. Heillä tulos ensimmäiseltä kierrokselta 79 (+9).

Lauantai ei suuria muutoksia sijoituksiin tarjonnut. Määttä piti kärkisijaa, kun Eskelinen ja Tattar seurasivat kolmen heiton päässä. Salonen oli lauantain päätteeksi yksin sijalla neljä, viiden heiton päässä kärjestä ja Henna Blomroos nousi sijalle viisi.

Nuorten loppukirit

Vasta viimeisellä kierroksella sunnuntaina oli Hannele Määtän aika luovuttaa ykkössija muiden haltuun. Eveliina Salonen tykitti hole in onen ja kilpailun parhaan kierroksensa (+6) juuri oikealla hetkellä ja voitti lopulta koko naisten sarjan.

Väylällä numero viisi forestaankin tuttu Eveliina heitti kämmenellä Star Wraithin 81 metrin päässä sijaitsevaa koria kohti ja sinne upposi. Määttä sijoittui toiseksi ja hän jäi kaksi heittoa Salosesta.

Kolmanneksi Talissa sijoittuivat sekä Kristin Tattar että Henna Blomroos. Tasoaan kehnomman ensimmäisen kierroksen heittänyt Blomroos teki upean nousun palkintosijoille.

Hole in onen siivittämänä Keisari Tali Open 2017 vottoon. Kuva: Eino Ansio / DGWT