McMahon voitti 2018 Las Vegas Challengen

National Tour pärähti käyntiin 2018 Las Vegas Challengella 22.-25.02.2018. Nelipäiväinen kilpailu pelattiin kolmella eri radalla; Disc Golf Values, Innova ja Terrex. Radat nimettiin jälleen sponsorien mukaan. Mitä tulee säähän, niin hyvin vaihtelevissa ja haastavissakin olosuhteissa kisat käytiin. Kaikki ilmoittautuneet heittivät torstaina, perjantaina ja lauantaina, mutta sunnuntaina finaaleissa kisasi enää kunkin luokan top40%.

Frisbeegolfiin keskittynyt kuvausryhmä Jomez Productions kuvasi sekä naisten että avoimen luokan kärkikortit joka päivä. Torstain ensimmäisen kierroksen naisten ja avoimen videoista pääsee hyvin kärryille millainen keli oli aamulla ja millainen iltapäivällä Disc Golf Values -radalla.

Kierrostulosten erot torstaina ovat siis helpostikin selitettävissä. Moni pelaaja sai harmikseen todeta, että ei auttanut vaikka olisit kuinka täydellisen heiton korin juureen heittänyt; jos tuuli pääsi siihen vähänkin vaikuttamaan, saattoi kiekko löytyä vaikka OB:lta tuulen kuljettamana ja toki puttaaminenkin oli pelaajille haasteellista.

Sää on kuitenkin se asia, mihin eivät ihmiset voi vaikuttaa ja mitään ei oteta jo torstaina hyviin tuloksiin yltäneiltä pois. Heistä puheenollen, Jesse Adams, tuo useimmille tuntematon Floridasta kotoisin oleva 25-vuotias yhdysvaltalainen heitti parhaimman tuloksen torstaina avoimessa sarjassa (-10). Toisena torstain jälkeen majaili Innovan tiimipelaaja Joel Freeman ja kolmannen sijan jakoivat Nikko Locastro, sekä Jeff Renner.

Seppo Paju oli torstain jälkeen parhaana suomalaisena jaetulla kuudennella sijalla mm. Eagle McMahonin kanssa.

Seppo Pajun kauden aloitti kautensa vahvalla 1. kierroksella. Kuva: Eino Ansio.

Perjantain peliliikkeistä vastasi Keegan ja McBeth – Lauantaina kiri kärkeen McMahon

Locastron ja Freemanin toimiva puttipeli tipautti Adamsin kärjestä perjantaina Innova -radalla. Kaksikko päätyi jakamaan kärkisijan päivän päätteeksi yhteistuloksella 16 alle ja kolmanneksi kipusi olkapäävammasta kärsinyt Dustin Keegan (-15).

Nikko Locastro oli ensimmäisen kahden päivän aikana tutuin nimi kolmen kärjessä. Kuva: Eino Ansio.

McMahon pelasi hyvää peruspeliään ja oli tuloksissa neljäntenä toisen kierroksen jälkeen, Adams viidentenä. Paul McBeth sen sijaan heitti ison vaihteen silmään perjantaina ja kipusi jopa 20 sijaa ylöspäin tuloksissa.

McMahon ja Simon Lizotte ottivat Adidas Terrex -radan omakseen lauantaina. Molemmat heittivät päivän kuumimmat kierrokset (-13). McMahon nousi kierroksensa ansiosta ensimmäiselle sijalle ennen sunnuntain finaalia. Lizotte oli lauantain päätteeksi kolmas yhdessä McBethin kanssa, viiden heiton päässä McMahonista. Heidän väliinsä mahtui vielä toiselle sijalle Freeman, vain heiton päässä kärjestä. Locastro lähti viidenneltä sijalta neljännelle kierrokselle.

Kaikki suomalaiset, Seppo Paju, Teemu Nissinen ja Tuomas Hyytiäinen selvisivät sunnuntain finaaliin.

McMahon sinetöi voittonsa

Viikko sitten 40th Annual Wintertime Openissa kolmannelle sijalle jäänyt Eagle McMahon ei päästänyt enää voittoa lipumaan käsistään. McMahon voitti LVC:n lopulta neljän heiton turvin neljän kierroksen yhteistuloksella 36 alle. Voitto oli McMahonin ensimmäinen National Tourilla.

McMahon piti johtonsa 4. kierroksella, napaten uransa ensimmäisen NT-voiton. Kuva: Eino Ansio.

Toiseksi sijoittui koko turnauksen solidisti pelannut Joel Freeman. Kolmanneksi kiri Nikko Locastron seuraksi Ricky Wysocki, joka heitti finaalipäivän parhaan kierroksen yhdessä kahden muun kanssa.

Heiton päähän Wysockista ja Locastrosta jäi Simon Lizotte ja Drew Gibson. He jakoivat viidennen sijan ja Paul McBeth tipahti seitsemänneksi. McBeth jäi McMahonille 10 heittoa.

Suomalaisista parhaiten pärjäsi Seppo Paju, joka sijoittui sijalle 15. Pajun yhteistulos neljältä kierrokselta 222 (-20). Teemu Nissinen oli lopulta 22. tuloksella 16 alle ja Tuomas Hyytiäinen 46. seitsemän alle tuloksella.

Naisissa Catrina Allen piti kärkeä aina finaaliin asti

Catrina Allen otti kärkisijan haltuunsa heti torstaina. Perjantaina Paige Pierce kiri kahden heiton päähän Allenista ja lauantain kierrokselle lähtiessä kilpasiskot olivatkin jo tasatilanteessa jakamassa ensimmäistä sijaa neljä päälle -tuloksella.

Finaali naisten välillä oli tiukka ja voitto ratkesi vasta kahdella viimeisellä väylällä. Paige kortitti lopussa varmaa par -lukemaa samalla kun Catrina otti väylältä 17 tuplan ja väylältä 18 bogeyn. Paige Pierce voittoon kolmen heiton turvin lopputuloksella kaksi päälle, Catrina Allen sijoittui lopulta jaetulle toiselle sijalle yhdessä hänet kiinni saaneen Sarah Hokomin kanssa.

Viime vuosina naisten luokkaa hallinnut Paige Pierce jatkoi voittokulkuaan Vegasissa. Kuva: Eino Ansio.

Konkari Jennifer Allen oli neljäs (+8) ja Lisa Fajkus viides (+10).

Kuka Sai Ananda?

FPO sai Las Vegas Challengessa kenties uuden huippunimen joukkoihinsa. Sai Ananda, tuo 21-vuotias minnesotalainen nuori, heitti torstaina Allenin kanssa kärkeen kaksi alle tuloksella. Ananda pelasi fiksusti koko turnauksen ja loisti lähipelillään.

Ananda on vuoden 2016 Amateur World Champion. 2018 Las Vegas Challengessa Ananda täytti tavoitteensa ja sijoittui 10 parhaan joukkoon, yhdeksänneksi.

Kaikki kierrostulokset, lopputulokset ja ratingit löytyvät PDGA:n sivuilta. Kuva -ja videomateriaalia löytyy mm. PDGA:n Instagramista ja kaikki kierroskohtaiset koosteet tarjoilee Jomez Productionsin Youtube -tili.

Seuraava National Tourin osakilpailu on Glass Blown Open ja se käydään 26.-28.04.2018 Kansasin Emporiassa.

Artikkelikuva: Eino Ansio.