EuroProTour2018 saatettiin päätökseen Ruotsissa

EuroProTourin neljäs ja samalla viimeinen osakilpailu käytiin viikonloppuna Alessa, Ruotsissa. Kolmepäiväinen The Open pelattiin kahdella eri radalla, jotka molemmat sijaitsevat Ale Discgolfcenterissä. 20.7.-22.7.2018 käydyssä kilpailussa kaikki kilpailijat pelasivat yhteensä viisi kierrosta; perjantaina ja lauantaina kaksi kierrosta ja sunnuntaina yhden.

Wysocki ja Tattar The Openin voittoon

Virolaisnaiset Kristin Tattar, Maris Perendi ja Liis Päid ottivat kolmoisvoiton Ruotsissa. Tattar heitti viisi kierrosta tulokseen 312 (+9) ja vei ylivoimaisen voiton muista.

Perendi ja Päid heittivät saman 328 (+25) -tuloksen ja veivät loput podium -paikat.

Ei sinänsä tule yllätyksenä, että miesten avoimen luokan voittoon heitti Ricky Wysocki. Jeremy Koling taisteli tiensä toiseksi ja Linus Carlsson kolmanneksi.

Wysockin tulos viideltä kierrokselta huima 258 (-45). Kolingin tulos 266 (-37) ja Carlssonin 268 (-35).

MPO top-3. Kuva: The Open Facebook -sivut.

Mäkelä paras suomalainen – Koutoselle rataennätys

Myös kärkikortissa pyörähtänyt Väinö Mäkelä oli Alessa paras suomalainen. Yhteistulos 269 (-34) riitti hienosti jaettuun neljänteen sijaan yhdessä Simon Lizotten ja Karl Johan Nybon kanssa.

Keltaisella radalla uuden rataennätyksen (-14) heitti Ville Koutonen. Naisten avoimessa luokassa ei suomalaisedustusta ollut mukana.

Linus Carlsson heitti kaksi holaria

Ruotsalainen Linus Carlsson viihdytti yleisöä jopa kahdella hole-in-onella kilpailun aikana. Ensimmäisen epäonnistuneen lähestymisen Carlsson heitti keltaisella radalla, toisella kierroksella, viimeisellä väylällä numero 18.

Seuraavan kerran kori kilahti heti avauksen päätteeksi seuraavana kilpailupäivänä, kolmannella kierroksella, väylällä 10.

Ace on hole yellow 18 by Linus Carlsson on the lead card. What a finish!Thank you Mulle Ahlqvist for filming.

Publiée par The Open sur Vendredi 20 juillet 2018

Linus Carlsson’s ace on hole 10

Publiée par Carl Emil Hejde sur Samedi 21 juillet 2018

Salonen ja Wysocki veivät vuoden 2018 EuroProTourin

The Open oli viimeinen EuroProTourin osakilpailu tänä vuonna ja lopulliset pisteet on täten myös jaettu. Kiertue koostui neljästä osakilpailusta ja kolmen osakilpailun pisteet huomioitiin lopussa.

Yhteensä kiertue veti puoleensa 763 pelaajaa 17:sta eri maasta. Naisten avoimen luokan voittoon ylsi Eveliina Salonen. Toiseksi naisissa sijoittui Kristin Tattar ja kolmanneksi ruotsalainen Sofie Björlycke.

Miesten avoimessa luokassa Ricky Wysockille riitti kahdessa osakilpailussa kilpaileminen. Wysocki vei vuoden 2018 EuroProTourin nimiinsä. Toiseksi kokonaispisteissä sijoittui norjalainen Øyvind Jarnes ja kolmanneksi Luukas Rokkanen.

Salonen marssii voitosta voittoon. Kuva: Eino Ansio

The Openin PDGA -sivut löydät täältä ja kaikki lopulliset kiertueen tulokset ja pisteet löytyvät täältä.

Artikkelikuva: The Open – Facebook-sivu