"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hankihyppely – Tomoottajien kauden 2011 avaus

16.2.2011 09:36

Tomoottajat järjestää kauden 2011 aikana monentasoisia kisoja viikkiksistä PDGA-kisoihin ja seuranmestaruusmittelöihin. Viikkokisoissa pelataan sarjaa, mutta muut kisat ovat irrallisia.

Tomoottajien jäsen Teemu Rossi kehitteli keväällä pallogolfin FedEx Cupista lainaten yleiskisan, johon voi kerätä pisteitä kaikista seuran järjestämistä kisoista. Kauden lopuksi yhteispisteiden voittaja kruunataan Tomoottajien vuoden pelaajaksi.

Kisan nimeksi laitettiin SpedEx Cup, ja sarja pyörähti käyntiin launtaina 12.2. Myllymäen frisbeeradalla järjestetyllä Hankihyppelyllä.

Hankihyppely Myllymäessä

Kankaanpäässä kausi alkoi siis viime lauantaina. Kovia pakkasia ei säikytty (aamulla oli pirteät -20 astetta) vaan paikalle saapui 13 heittäjää napsimaan SpedEx Cupin avauspisteitä.

Ilmojen herratkin olivat suosiolliset ja kisa saatiin heittää nätissä talvisäässä.

SpedEx Cupissa jaetaan pisteitä kisojen kategorioiden mukaan aina 20 parhaalle. Eniten pisteitä on jaossa seuranmestaruuskisoissa ja vähiten tälläisissä ”muissa kisoissa”. Silti joka kisa merkitsee, ja varsinkin ensimmäisessä kisassa on kiva saada pää auki.

Myllymäen rata oli ollut melko koskematon koko talven, ja lunta tietysti oli valtavasti. Puistossa lumi ei kuitenkaan ihan koreihin asti yltänyt, joten kaivuutöihin ei ryhdytty.

Osa heittopaikoista oli valtavien lumikasojen ja -vallien alla, joten ennen kisaa piti käydä merkkaamasa heittopaikat. Väylät keksittiin melko lailla lennosta, niin että saatiin heittää kävelyteiltä ja -poluilta. Silti ne toimivat tässä tarkoituksessa mukavasti.

Kisassa heitettin 2×8 väylää, mikä oli ihan riittävästi koskemattomattomassa hangessa hyppelyä.

Kauden ensimmäiset kisaheitot

Olen treenannut läpi talven ahkerasti, mutta tässä kisassa heitin ensimmäiset kisaheittoni sitten Kauhajoen karvalakkikisan 20.11. viime vuoden puolella.

Hallissa olen keskittynyt lähipeliin, mutta draivejakin olen verkkoihin hakannut aimo määrän. Talvikisoissa heittäminen on tietysti varsin erilaista, mutta odotin että harjoittelu jotenkin näkyisi.

Puteissa se näkyikin, sillä missasin vain yhden noin 10 metrisen putin ja toisaalta sain sisään 20 metrisen haaraputin puun alta. Myös lähestymisheitot osuivat yhtä luukunottamatta.

Draiviharjoittelua ei oikein voinut kisaan siirtää, koska liukkaalta lumelta on niin erilaista heittää kuin hallin pitävältä pohjalta. Niinpä avaukset olivatkin enemmän tai vähemmän varovaisia huitaisuja paikaltaan.

Hyvillä puteilla pelasin ensimmäisen kierroksen tulokseen 22, jolla johdin kisaa heiton erolla seuraaviin. Toisella kierroksella missasin pari avausta pahasti metsikön puolelle, ja takaa tultiin ohi. Viimeisen väylän kakkosella nousin tasoihin kärkeen Teemu Rossin kanssa. Tulokse täällä.

Kausi olikin kiva aloittaa voitolla ja 70 SpedEx-pisteellä.

Talvi teki toki välillä tepposiakin, tässä esimerkkinä Teemun ”hieman lipsahtanut” draivi kasilla. No hyvällä huumorilla heitettiin, eikä virheetkään harmittaneet.

Seuraavat SpedEx Cupin pisteet ovat jaossa todennäköisesti lumien sulettua, mutta pari kisaa tullee heitettyä sitä ennen. Treenimäärät ainakin lisääntyvät sija kisakuume nousee.

Mitä sinun kotiradallasi tapahtuu keväällä ja millaisia kisoja ja sarjoja seurasi järjestää vuonna 2011?

Share on Facebook

Share


7 kommenttia:

Rossi | 07:17 22.02.2011

keli oli kyllä komia heitellä, jopa katolle!!
ei tuo katolle heitto silti viä oikeen mitää ollu ku viimme kesänä misi viskas samammoisen heiton samalta tiiltä ni saman talon etuoveen

taulu | 13:41 17.02.2011

Arto: Mahtava video! Oikeaa meininkiä kuitenkin.

Arto | 13:36 17.02.2011

Kuopion rata on lähinnä hiihtäjien vallassa eikä meidän vakioporukkaa lukuunottamatta siellä ole kukaan muu käynytkään viskomassa. Paikallinen harrastajakuntakin on vielä sen verran heikko ettei ole ollut talvella tarvetta kisoja järjestää.

http://www.youtube.com/watch?v=N8bZqnovcx8 Tältä siellä kuitenkin näytti tammikuussa.

taulu | 21:17 16.02.2011

Juho: Komiaa! Hienot suunnitelmat, juuri noin toiminta ja porukka kasvaa!

Juho | 20:34 16.02.2011

Minun varsinainen kotiratana valmistuu vasta tänä keväänä ja paikkakin on mitä mahtavin. Alueellamme on jo muutamia ratoja, parhaana ylivieskan viime syksynä valmistunut 15 väyläinen rata, mutta nyt saadaan alavieskaanki oma rata kevään mittaan. Siellä varmaan viikkikset käyntiin, sitte ykan viikkikset ja kalajoen viikkikset. Lisäksi on erinäisiä pieniä kisoja ja seuran mestaruuskisoja ja kaveriporukan mestaruuskisat ja toisen kaveriporukan mestis joten kisoja riittää :)
Lisäksi oon suunnitellu että järjetäis ns. Kalajokilaakso-tourin joskus heti alkukeväästä/kesästä. siinä heitettäis ainakin 4 rataa samanpäivän aikana ja voittajalle joku enemmän tai vähemmän huumoria sisältävä palkinto.
Sitte on vielä Ykan radan viralliset avajaiskisat sekä alavieskan avajaiskisat. Tähän pääälle oma suunnittelemani kuukausittain järjestettävä kilpailu josta noita pisteitä kerättäis, niin rupee kisoja kertyyn joka viikolla useammat! :)

Jamo | 12:23 16.02.2011

Tuo Rossin avaus oli ääryyttä! =DD

Tomoottajien Hankihyppely 12.2. | Tomoottajat Disc Golf Ry | 10:11 16.02.2011

[...] juttu Krematoriossa Tapani juttu fgr.fi-blogissa Jupinat [...]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *