"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

USDGC viikko alkaa tänään!

29.9.2014 16:02

Perinteinen kauden loppuhuipennus on alkamaisillaan! Yhdysvaltain mestaruuskilpailu, United States Disc Golf Championship, käydään tällä viikolla Rock Hillin kaupungissa Etelä-Carolinassa. Nimestään huolimatta kilpailussa nähdään usein yhdysvaltalaisten huippupelaajien lisäksi lajin kirkkaimpia tähtiä joka puolelta maailmaan.

Kisaan osallistuu myöskin joukko Suomen kärkipelaajia. Janne Hirsimäki, Pasi Koivu, Jussi Meresmaa, Ville Piippo ja Jalle Stoor lähtevät haastamaan Yhdysvaltain ammattilaispelaajia heidän omalla maaperällään. USDGC-paikat jaetaan ympäri maailmaa järjestettävissä karsintakilpailuissa menestyneille pelaajille. Suomalaiset ovat saaneet paikkansa European Mastersin (Hirsimäki, Piippo & Stoor) , Copenhagen Openin (Koivu) ja Japan Openin (Meresmaa) kautta.

Jo paikan saaneiden suomalaisten seuraan on liittymässä kaksi suomalaista joilla ei ainakaan vielä ole  paikkaa kilpailussa: Miko Fyhr ja Arttu Sikanen pyrkivät saamaan paikan maanantain karsinnoissa. ”Monday Qualifying” on yksi USDGC:n mielenkiintoisimmista perinteistä, jolloin kuka tahansa voi ilmoittautua pelaamaan karsintakierroksia Winthrop Gold-radalla. Maanantain karsintojen viisi parasta pelaajaa ansaitsevat paikan keskiviikkona alkavaan kilpailuun.

FGR:n toimitus tavoitti Miko Fyhrin pikaista haastattelua varten. Fyhr on lähdössä Rock Hilliin kilpailemaan jo toista kertaa. Vuonna 2012 hän onnistui saamaan paikan USDGC:ssä maanantain karsintojen kautta.

Kuinka vahvalla itseluottamuksella olet lähdössä maanantain kierrokselle?
Fyhr: Hyvällä kierroksella paikka irtoaa ja uskon sen olevan täysin mahdollista. Kerran on jo tärpännyt.

Olet tunnettu pitkistä heitoistasi, onko niistä paljon etua Wintroph Gold-radalla?
Fyhr: Pitkistä heitoista on etua muutamalla väylällä, joilla niiden myötä aukeaa mahdollisuudet eagleen. Suuremmassa roolissa radalla ovat hyvin sijoitetut heitot.

Miten olet valmistautunut kilpailuun?
Fyhr: Kävin reilu viikko sitten Nokialla pidetyissä kisoissa pelaamassa ”kenraaliharjoituksen”. Muuten en ole valmistaunut sen erikoisemmin.

Arttu Sikanen ei ole tällä kaudella juurikaan osallistunut kilpailuihin polvivaivasta johtuen. Sikanen on kuitenkin jo toipunut hyvin, vaikka polvi vielä hieman rajoittaa suorituskykyä. Hän  uskoo mahdollisuuksiinsa USDGC:n karsinnoissa vaivasta huolimatta.

FGR toivottaa Mikolle & Artulle onnea matkaan. Toivottavasti paikka kilpailuun irtoaa!

Maanantain karsinnoissa paikan saaneet pelaajat julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla kun viimeisetkin kilpailijat ovat saaneet kierroksensa päätökseen. Viimeiset lähdöt tapahtuvat klo 15:00 paikallista aikaa, joten tuloksia ja viimeisiä paikansaaneita joudutaan odottamaan Suomen ajassa tiistain puolelle seitsemän tunnin aikaerosta johtuen.

Kilpailun seuraaminen
Varsinainen kilpailu käynnistyy keskiviikkona, jolloin pelataan kilpailun ensimmäinen kierros. Viimeinen ratkaiseva kierros pelataan lauantaina. Kilpailun tulokset ovat saatavilla tapahtuman verkkosivuilla keskiviikosta alkaen. Kilpailua voi myös seurata DiscGolfPlanetTV:n streamin kautta, ensimmäinen lähetys on keskiviikkona.

Kuva: Jukka Teräs / Innova Champion Europe.


0 kommenttia:

Jätä kommentti