"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Seppo Paju jatkoi huippuotteitaan EuroTourilla Tali Openissa

24.5.2015 22:08

Perjantaista sunnuntaihin Helsingissä pelattu EuroTourin viides osakilpailu, HAIX Tali Open 2015, oli eurooppalaisesta näkökulmasta alkukauden tiukin ja jännittävin kilpailu. Huippuvireinen Seppo Paju jatkoi huippuotteitaan, kun edellisen viikonlopun GRIP EQ Pro Tour -osakilpailun voiton jatkeeksi Paju nappasi maukkaan voiton Talista tänä viikonloppuna

Tuuli koettelee

Perjantaina alkanut HAIX Tali Open 2015 pelattiin pääosin kuivassa, mutta ensimmäisten kierrosten osalta haastavan tuulisessa säässä. Perjantain lähtöajat olivat määritetty pelaajien ratingien mukaan, joten huippunimet lähtivät matkaan iltapäivällä, jolloin tuuli yltyi.

Ruotsista kilpailemaan saapunut entinen pituusheiton ME-mies Christian Sandström osasi karsia virheet ja hyödyntää suotuisat tuulensuunnat parhaiten ja selvitti radan kovalla tuloksella 63 (-7). 2014 Tali Openin voittaja, Matias ”Keisari” Söderström näytti, että valtikka ei luovu helpolla. Söderström jäi Sandströmistä heiton päähän.

Paikkansa Euroopan kärkipelaajien joukossa viimeistään tällä kaudella vakiinnuttanut Janne Hirsimäki oli kolmas tuloksella 65. Yllätysnimi kärkinelikossa ja kärkikortissa toiselle kierrokselle oli Jarmo Aulu, joka pelasi tuloksen 66.

HAIX Tali Open 2015 pelattiin pääosin kauniissa kelissä

HAIX Tali Open 2015 pelattiin pääosin kauniissa kelissä

Päivän kenties kovin yksittäinen suoritus oli kuitenkin Marianne Jakosen tulos 71. Sillä olisi menty miesten sarjassakin kirkkaasti 20 parhaan joukkoon ja tuo kierros oli samalla myös tasokkain suomalaisnaisen pelaama kierros koskaan ratingilla (alustava 989) mitattuna.

Masters -sarjassa Ville Piippo sai jaettuun johtoon seurakseen Ari Penttalan. Seppo Kuikka johti Grandmastereita avauskierroksen jälkeen.

Toisella kierroksella tuuli jopa yltyy

Lauantain kierros pelattiin pitkälti perjantaita vastaavissa olosuhteissa. Tuulen suunta oli miltei sama, voimakkuus ehkäpä pykälää kovempi. Avoimen kärkipään pelatessa viimeisiä väyliä, peliä sotki vielä voimakas sadekuuro.

Christian Sandström kuitenkin pysyi kärjessä pelattuaan 64. Matias Söderström pelasi jälleen heiton Sandströmiä enemmän, mutta pysyi iskuetäisyydellä kahden heiton päässä. Nousua päivän kovimmalla tuloksella 63 teki kukapa muukaan kuin Seppo Paju.

Pajun kierros alkoi pajumaisella aggressiivisella, mutta onnistuneella pelillä. Kolmeen ensimmäiseen väylään mahtui eagle, bogey ja hole-in-one. Janne Hirsimäki pysyi kärkikortissa, mutta putosi pykälän neljänneksi tuloksellaan 68.

Marianne Jakosen huippukierroksessa oli riittävästi puskuria pitämään kilpasiskot takana. Finaaliin Jakonen sai lähteä toisen kierroksen 86:nsa jälkeen vielä neljän heiton johdossa.

Ville Piippo nykäisi odotetun johdon mastereissa itselleen. Grandmastereissa Björn Lindholm nappasi kärkimies Seppo Kuikan kiinni.

Trilleri ratkesi viimeisellä väylällä

Sunnuntai valkeni puolipilvisenä päivänä, mutta tuuli oli hieman tyyntynyt. Kovia tuloksia oli siis odotettavissa ja erityisesti tiukkaa kamppailua voitosta. Päivän kovimmasta noususta vastasi Leo Piironen, joka tykitti tuloksen 60 (-10) ja nousi neljänneksi.

Leo Piironen iski tauluun finaalin komeimmat lukemat 60 (-10)

Leo Piironen iski tauluun finaalin komeimmat lukemat 60 (-10)

Kärkikaksikon Sandström-Söderström vaisu alku mahdollisti Seppo Pajun nousemisen voittokamppailuun mukaan. Kilpailu näyttikin pitkään olevan kolmen kauppa, mutta kierroksen viimeisellä kolmanneksella Söderströmin kaksi bogia kolmeen väylään pudottivat hänet voittokamppailusta.

Seppo Paju ja Christian Sandström kävivät kuumottavan väännön voitosta. Paju missasi putin kolmanneksi viimeisellä väylällä ja päästi Sandströmin tasoihin kanssaan. Jännittävän ”saariväylän” kaksikko pelasi tasatahtiin ja viimeiselle väylälle siirryttiin tasatuloksessa.

Sandström oli ensimmäisenä avausvuorossa ja tiukan tilanteen tuomat paineet näkyivät avauksessa. Sandströmin avaus lipesi päätösväylällä pahasti ja hän joutui buncr -säännön mukaisesti heittämään tiiltä toisenkin heittonsa. Se laskeutui lähelle koria, mutta voiton avaimet olivat Pajun käsissä.

Paju heitti kämmenheiton, joka lensi aluksi OB-rajaa pitkin. Ylivakaa draiveri kuitenkin lähti nopeasti kaartamaan kohti koria ja pomppi lopulta muutaman metrin päähän korista. Söderström varmisti ensiksi birdieputillaan kolmossijan, minkä jälkeen Paju puttasi voitosta.

Pajun putti oli hieman jännittyneen oloinen, mutta lyhyeltä matkalta kutienkin putosi varmasti keskelle ketjuja. Paju sai puristaa kätensä nyrkkiin ja päästi helpottuneen karjaisun voiton merkiksi. Tapa, jolla voitto tuli, lämmitti selvästi Pajun mieltä.

Seppo Pajun johto EuroTourin kokonaiskilpailussa on jo niin ylivoimainen, että voitto matkaa varmasti tänä vuonna Suomen Littoisiin. Onnea Seppo!

Jakonen hienoon voittoon

Naisissa Marianne Jakonen nappasi uransa hienoimman voiton kovatasoisessa naisten sarjassa. Ruotsin Sofie Sandström jäi taakse lopulta toiseksi viimeisellä väylällä, jolta Jakonen pelasi par -tuloksen Sandströmin kirjatessa tuplabogin. Viimeiseltä väylältä Jakonen tyylitteli vielä birdien ja vei voiton kahden heiton erolla.

Ellinoora Heikkilä pelasi myös hienot kisat ja otti kolmospystin kotiin vietäväkseen.

Ville Piipon voitto mastereissa oli ylivoimainen, joten suurin mielenkiinto sarjassa keskittyi kakkosijaan. Sen nappasivat jaetulla tuloksella nimiinsä kolme senioria: Ari Penttala, Mats Öberg (SWE) ja Jani Winterhalter. Grandmastereiden mestari oli Björn Lindholm.

Lopulliset tulokset


0 kommenttia:

Jätä kommentti