"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Villi kortti taskussa keulille – SM-kisojen 1. päivä

13.8.2015 20:15

SM-kisojen ensimmäinen päivä tarjosi pyörivässä tuulessa vaikealla Mukkulan radalla yllätysnimen kärkipaikalle. Järvenpään Frisbeegolf ry:tä edustava Rene Honkanen tuli villillä kortilla mukaan kisaan ja näytti olevansa sen arvoinen.

Hirsimäki ja muut jahtaavat Honkasta

Mukkulan SM-kisoja varten muokattu par 61 -rata oli suurimmalle osalle pelaajista liian haastava pelata alle ihannetuloksen. Avoimessa luokassa parhaat 20 siinä onnistuivat ja parhaana heistä hieman yllättäen Rene Honkanen.

Honkanen pelasi kierroksensa tulokseen 56 (-5), millä irtosi yhden heiton johto. Asia mikä erotti Honkasen muista oli bogien vähäinen määrä. Honkanen selvitti radan vain yhdellä bogilla, mihin kukaan muu ei torstaina pystynyt.

Helppoa yllättäjällä ei tule olemaan, sillä heti kolme seuraavaa väijyvät kaikki heiton päässä jaetulla kakkossijalla. Nummelan frisbeeseuran Janne Hirsimäki, Heinolan Lords of Disc Golfin Pasi Koivu ja Oulun frisbeeseuran Lasse Keränen pelasivat kaikki 57 (-4).

Koko avoimen sarjan 20 pelaajan kärki mahtuu neljän heiton sisään toisistaan, mikä toki on avauspäivän jälkeen varsin tyypillistä. Mitään mitaleita ei siis ole vielä lähellekään jaettu.

Hirsimäki tähyää kultaan

Toisena ensimmäisen kierroksen jälkeen oleva Janne Hirsimäki oli tyytyväinen avauspäiväänsä. Tavoittena on vain ja ainoastaan sija numero yksi.

– Heitto tuntui kaiken kaikkiaan sujuvalta. Hyvin stressivapaata peliä. Käytännössä olin aina nostolla, birdie tai par. Paikkasin pitkällä putilla, jos en ollut. Pääsin heti heittorytmiin käsiksi, joten oli helpon tuntuista pelata. Hyvä ensimmäinen kierros. Eipä tässä kisassa ole kuin yksi tavoite, kulta.

Janne Hirsimäen johdolla lähdetään jahtaamaan kärkimies Honkasta

Janne Hirsimäen johdolla lähdetään jahtaamaan kärkimies Honkasta

Muutama virhe kierrokselle osui, mutta ne hyvästä itseanalyysistään tunnettu Hirsimäki käsitteli nopeasti. Osasyy oli pyörivän tuulen aiheuttamat pienet virhearviot ja välillä myös huono tuuri.

– Pieniä virheitä kullakin huonolla väylällä. 2. väylällä vaihdoin pelikirjaheittoni kämmeneksi (kirjassa backhand) tuulen vuoksi ja kompensoin liikaa tuulta. 15. väylällä olin vain metrin OB:n puolella avauksellani, tuuli lähtikin kuljettamaan kiekkoa. Mukkulassa tuuli pyörii jatkuvasti, joten on kyettävä lukemaan tuulet pikaisesti oikein. Samoin kävi väylällä 18. tyyni vaihtui kiekon lennon aikana vastatuuleksi, joka kuljetti kiekon oikealle OB:lle. Pieniä työtapaturmia, joita aina tulee. Ei siis hätää.

Mukkulan SM-tunnelmalle Hirsimäki antaa tunnustusta. Rata ja järjestelyt keräävät kiitosta ja terveiset menevät niin taustajoukoille kuin lajia seuraavalle kansallekin.

– Rata on hyvässä kunnossa, puitteet muutenkin loistavat. Järjestäjiä on riittävästi ja kauppa-alue pursuu myytävää, herkullisen näköistä tavaraa. Alue on yleisön kannalta suunniteltu mahtavasti palvelemaan suurtakin yleisöä, kiitos oivasti sijoiteltujen yleisöalueiden. Kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle seuraamaan ratkaisun hetkiä viikonloppuna. Terveisiä kotiin!

Muiden sarjojen tilanteita

Naisissa hallitseva mestari, vasta 15-vuotias Henna Blomroos johtaa myös tänä vuonna kilpailua avauskierroksen jälkeen. Rauman Frisbee ry:tä edustava Blomroos pelasi ensimmäisen kierroksen 68 heitolla (+7).

Toisena on vain heiton päässä helsinkiläisen Vikingsin Jenni Anttila. Kokenut SM-kävijä ja moninkertainen mitalisti Porin Mustavariksen Anna Elo on kolmantena, kaksi heittoa kärjestä.

Mastereissa ykkösenä on Turun 7k:n Marko Rauha yhden heiton erolla ennen Espoon Team Hipon Ville Piippoa. Grandmastereissa kärkisija on jaettu Nummelan frisbeeseuran Ville Kotamäen ja helsinkiläisen Talin Tallaajien Kari Vesalan kesken.

Nummelan frisbeeseuran Nina Kiminki johtaa naissenioreita. Senior Grandmastereita johtavat tasatuloksessa Nokian frisbeeseuran Markku Tohni ja Ekenäs IF:n Björn Lindholm.

Tulokset


0 kommenttia:

Jätä kommentti