"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Seppo Paju kärjen tuntumassa avauskierroksen jälkeen MM-kisoissa

5.8.2015 08:19

Frisbeegolfin MM-kilpailut pelataan tiistaista lauantaihin Yhdysvaltain Pittsburghissa. Kuusi kierrosta ja finaalit sisältävä MM-mittelö käynnistyi avoimen luokan osalta Morainen par 66 -radalla.

Paju avasi iskuetäisyydellä kärjestä

Seppo Paju on asettanut kauden päätavoitteekseen MM-kisat. Paju on useaan otteeseen maininnut avoimen luokan MM-tittelin olevan ainoa häneltä puuttuva pro-mestaruustitteli.

Ensimmäisen kierroksen perusteella Paju näyttääkin olevan mukana mestaruustaistelussa varteenotettavana kandidaattina. Tulos 59 (-7) jää neljä heittoa kärjestä, mikä ei MM-kisojen kaltaisessa pitkässä kilpailussa ole lainkaan huono lähtökohta.

Kärkimies on edellisenäkin vuonna väkevästi aloittanut Paul Ulibarri tuloksella 55 (-11). Ulibarrin taakse kahden heiton päähän heitti jopa yllättävän hyvin aloittanut hieman tuntemattomampi nimi Calvin Heimburg, 57 heitollaan (-9).

Neljättä peräkkäistä mestaruuttaan jahtaava Paul McBeth on hänkin vain kolmen heiton iskuetäisyydellä (58, -8) kärjestä ja hyvin todennäköisesti loppuun asti mukana puolustamassa titteliään. Saksan Simon Lizotte kiilasi mukaan kärkiryhmään toiselle kierrokselle samalla tuloksella McBethin kanssa.

Naisten ennakkosuosikeilla vaisu alku

Naisten kenties suurimmat voittajasuosikit, hallitseva mestari Catrina Allen sekä Paige Pierce aloittivat hieman vaisusti jäämällä jopa viiden ja kuuden heiton päähän kärjestä.

Kärkituloksen yhdessä Sarah Cunninghamin kanssa heittäneellä Valarie Jenkinsillä mestaruuksia löytyy kaapista toki useita. Johtotulos oli 62 (-4). Ruotsalainen Ragna Bygde aloitti hienosti ja on vain heiton päässä kärkikaksikosta.

Masterseissa johdon nappasi Jay Yeti Reading. Mastereissa tilanne on tiukka, sillä kahden kierroksen jälkeen esimerkiksi legendojen legenda Ken Climo on viidentenä, mutta ero kärkeen on vain kaksi heittoa.

Kilpailu on kuitenkin vasta alkanut ja isoja liikkeitä suuntaan ja toiseen nähdään varmasti tuloslistoilla kaikissa luokissa.

Tulokset
Pelattavat radat

Kuva: Eino Ansio


0 kommenttia:

Jätä kommentti