Frisbeegolf SM 2018: Kärkinimet vaihtoon

28.7.2018 20:08

Vuoden 2018 frisbeegolfin Suomen mestaruuksista jatkettiin kamppailua Tampereen frisbeegolfkeskuksessa lauantaina 28.7.2018. Kolmannella kierroksella keli jatkui lämpöisenä, mutta tuuli ilmestyi mukaan kuvaan vaikeuttamaan peliä. Ensimmäiset kilpailijat lähtivät radalle kello 8:00 ja viimeiset kello 14:00.

Blomroos selätti tuulen – kahdeksan heiton kärjessä finaaliin

Henna Blomroos heitti naisten luokassa parhaimman kierroksen lauantaina. Blomroosin kierrostulos 69 (+5) siivitti hänet jopa kahdeksan heiton johtoon huomiseen finaaliin lähdettäessä.

Eveliina Salonen heitti lauantaina 78 (+14) ja otti toistaiseksi huonoimman kierroksensa vuoden 2018 SM -kisoissa. Salonen on tällä hetkellä toisella sijalla ja Anna-Sofia Haipus kolmantena, seitsemän heiton päässä Salosesta.

Anna-Sofia Haipus on pelannut tasaisesti kaikki kierrokset. Kuva: Eino Ansio

Mäkelälle taas kuumin kierros – nousi ykköseksi

Väinö Mäkelä lähti kolmannelle kierrokselle toiselta sijalta. Mäkelä otti kilpailua johtaneen Leo Piirosen tuloksellisesti kiinni heti ensimmäisellä väylällä. Piironen ja Mäkelä johtivat kilpailua kukin vuorollaan ja lopulta pallo jäi Mäkelälle.

Mäkelän kolmen kierroksen yhteistulos on 183 (-9) ja Piironen on hänestä heiton päässä toisella sijalla.

Mäkelän kierros lauantaina 61 (-3). Kuva: Eino Ansio

Hirsimäki kipusi kärkikorttiin

Janne Hirsimäki otti SM 2018 -pelikirjansa käyttöön ja nousi finaaliin kärkikorttiin mukaan. Kierrostulos 62 (-2) ja yhteistulos 188 (-4) riittää pitämään kolmatta sijaa hallussa ihan yksinään.

Saku Poikonen tekee myös paluun kärkikorttiin finaaliin lähdettäessä. Poikosella on matkaa Hirsimäkeen kolme heittoa. Viidettä sijaa pitää hallussaan Joonas Kuitunen ja kuudetta Seppo Paju.

Poikosen jatkopaikka toisella kierroksella. Kuva: Eino Ansio

Kilpailun kulku ja tulosten seuranta

Kilpailun livetulosseuranta löytyy täältä. Neljännen kierroksen lähtöajat ja ryhmät näkyvät myös DiscGolfMetrixissä kilpailun PDGA -sivujen lisäksi.

14:00 Avoimen luokan 1. ryhmä, sijat 1-4

Kilpailun seuraamiseen paikan päällä on ohjeistus täällä. Yleisöllä on tapahtumaan luonnollisesti vapaa pääsy. SM -kisat löytyvät myös Twitteristä ja Instagramista. Suomen frisbeegolfliiton Facebook -sivut tarjoavat liveklippejä kilpailusta.

FGR:n toimitus raportoi SM -kilpailusta myös finaalin osalta.

Artikkelikuva: Eino Ansio