"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kohta se alkaa!

17.4.2011 14:10

Hurraa, kevät on saapunut, kesä kannoillansa! Avataankin sen kunniaksi vuoden 2011 painos Aloittelijasta aktiiviksi -blogista. Alla kerron hieman mitä kausi tuo tullessaan.

Vaikka kauden 2011 ensimmäiset kiekot käytiinkin heittämässä jo maaliskuun puolella Keinukalliossa, varsinainen kuivien (tai ainakin lumesta vapaiden) väylien kiertäminen alkaa aivan näillä näppäimillä. Tämän viikonlopun mahtavat säät olisivat vetäneet allekirjoittaneen lähiradoille varmasti ellei immuunijärjestelmän hetkittäinen nikottelu olisi vetänyt koneeseen aika rankat kierrosrajoitukset (lue: talven yli terveenä, kevään kynnyksellä sitten se kauan kaivattu flunssa). Pitkäaikaisennusteet pääsiäiselle näyttävät onneksi sen verran lupaavilta että viikon päästä lävähtää, ja varmasti. Sormissa oikein kihelmöi jo!

Kassikokoelma 2011

Muutamia leikkauksia tehtyäni kiekkoarsenaali tälle kaudelle näyttää tässä vaiheessa ylläolevalta. Mukana on 9(!) uutta kiekkoa (kiitos joulupukki), joita kaikkia en ole päässyt vielä heittämään kertaakaan, joten aika näyttää saanko uusiin tulokkaisiin sellaisen varmuuden että pysyvät kassissa mukana jatkossakin. Seuraavassa muutamia ajatuksia valikoimasta.

Vanhat suosikit ovat aero lähestymiseen varma luottokiekko, champion wraith pitkiin avauksiin sekä upseihin loistava valinta, ja kassin varmin lätty, sininen star valkyrie. En muista montaakaan ihan huonoa heittoa tuolla kiekolla, vaan päinvastoin muutamankin mieleenpiirtyneen taianomaisen huippusuorituksen. Hyvää voodoota siis löytyy. 🙂 Myös frenzy on vanhempaa kalustoa viimekaudelta, mutta ehkä nämä narut eivät ole vielä oppineet sitä ihan heittämään, kämmeneltä ehkä paremmin.

Uusista jo kokeilluista nostan esiin td:n, joka on joka säässä varma ja suoraan lentävä. Myös iso fiend käyttäytyy hyvinkin arvattavasti kulmassa kuin kulmassa.

Kokonaan uusista jää nähtäväksi kuinka hyvin tällä taito- ja voimatasolla ”isojen poikien lelut” boss ja katana lentävät, vai lentävätkö ollenkaan. Ko. muovimalleja lupailtiin olevan kuitenkin sieltä ’helpommasta päästä’ myös vähän heikommallekin kädelle heittää. Oli miten oli, pakkohan ne isot draiverit oli hankkia, ks. aiempi kirjoitukseni. Putteria olen luvannut itselleni opetella heittämään tällä kaudella, mutta jos siitä ei harjoittelun kautta tule varmaa asetta ’pakko saada’ -putteihin, aion edelleenkin heittää pakkoraossa (myös puteissa!) varmimmaksi todetulla kiekolla, eli sillä sinisellä star valkyriellä.

(Tarkimmat huomaavat että päällekkäisyyttäkin löytyy, 2 pd:tä. Freak oli pakko hankkia jessen rinnalle vaikka ihan jo törkeän hienon stämpin takia. Että sitäpaljon asiantuntevalla otteella täällä meillä kiekkoja valitaan. :o)

Seuratoiminta pärähtää käyntiin fanfaarein!

Kauden 2011 uusista tuulista vastaa suurelta osin hiirenkorville jo puhjennut seuratoiminta. Kevään ensimmäinen seuratapahtuma julkistetaan aivan kohtsillään Keinukallion ratablogissa, joten kiinnostuneet virittäkää antennit niille taajuuksille. Sattuneesta syystä tämän blogin kirjoitukset tulevat käsittelemään seuratoimintaa paljonkin, mutta pyrin pitämään ratablogin ja tämän aloittelijablogin mahdollisimman hyvin erillisinä. Eli näillä sivuilla yritän kirjoittaa enemmänkin siitä miten yksityishenkilönä koen seuratoiminnan, viikkokisojen jne yhteisötoiminnan vaikuttavan omaan peliini, ja ratablogi sitten enemmän virallisempaan seuratiedotukseen.

Kesäkuun alusta allekirjoittanut myös vaihtaa hiippakuntaa tuonne Tuusulan Jokelan puolelle, mutta maakuntamatkailu etenkin Uudenmaan fribaradoilla jatkuu. Myös Jokelan rata ollaan tämänhetkisen tiedon mukaan vihdoin avaamassa tänä kesänä, joten kotiharjoitusmahdollisuudet on taattu (alle 1km uudesta osoitteesta, nam!). Ehkä jotain peliporukan tynkää tulee pykättyä sinnekin, kukaties.

Kauemmas suuntautuvista pelireissuista olen kaavaillut vihdoin Tampereen ratoja, Turun (+Ruskon) ratoja, sekä pohjoisempaa sukulaisteni luota Kajaanista ja Suomussalmelta. Miksei myös Hangon radat, lomakauden kuumimpaan aikaan… Haaveita, haaveita.

Mitäs sinä muuten haaveilet tältä kaudelta? Ja onko myös sinun arsenaalisi karttunut mainittavilla lisäyksillä?

t. MikkoS


5 kommenttia:

mikkos | 13:18 24.04.2011

Päivitys: Nyt se sitten alkoi!

Eilen eka kierros Keinukalliossa, draivitreenien lisäksi. Olen rakentanut gripin uusiksi ja korjannut ainakin yhden isomman nose-up ongelman (=vedon lähtiessä älä vahingossa ponnista jaloilla myös ylöspäin vaan pysy samalla tasolla ja kierrä sitä vartaloa). Rentoja suorituksia, hyvä fiilis jäi. Keinukallion ratasivujen kuvissa lisää näistä.

Itse kierros myös meni ehkä paremmin kuin koskaan (ja vielä eka kiessi tänä kesänä, joten antaa odottaa hyvää), pari birdietä, etenkin kakkosen avaus johonkin 4 metriin korista! Myös kutosella katana löysi tiensä johonkin 5 metriin, puun juurelle. Useilla väylillä par, paitsi sitten perus rupeltamista vitosella. Siinä kun kiekko feidaa vasemmalle niin sit se meneekin sitä tietä pitkin johonkin Sipoon rajalle.... vitosen joutu ottaan siitä.

Uudet kiekot piti kutinsa kaikki! Etenkin pro katana on ihan tykki, myös r-pro boss pysyi remmissä. Kirkkaanvihreä s-line DD on ehkä kassin kullanarvoisin kiekko tällä hetkellä, ei pystyny heittään yhtään huonoa vetoa sillä :D cd craze ja md on kyllä luottokiekkoja kun tarvii sen varman kontrollin. Karsin kassista aeron (fiend on parempi), frenzyn (ei vaan oo luottoa, ihan random suuntimia) ja freakin (jesse on s-linena parempi).

Ainoa huolenaihe oli ihan luokattomat, väpättävät kämmenheitot. Mutta jätinkin ne suosiolla treenattavaks takas kuntoon toiselle kerralle.

-MikkoS

dppedro | 21:49 20.04.2011

Ville, minne päin Hyvinkäätä rata on tulossa? Kuulin myös tutulta että olisi jotain tulossa mutten ole nähnyt mitään uutisia aiheesta eikä rataa löydyä tältä sivustolta.

mikkos | 09:15 18.04.2011

dppedro, toivotaan siis että tuossa toukokuun puolivälin tienoilla on Keinukallio parhaimmillaan, seuran avajaistapahtumaa varten. seuraahan ratablogia niin löydät paikalle ;)

Ville | 23:42 17.04.2011

Itsekin odotan tuota Jokelan rataa ihan vaan siitä syystä, että olen tällä hetkellä töissä Jokelan nuorisotalolla ja rata sattuu sijaitsemaan sen vieressä :)
Hyvinkäälle on myös tulossa kesällä eka oma rata, joten sitä odotellessa!

Oma kiekkoarsenaali vaihtu aika radikaalisti. Tällä hetkellä kassissa on 14 kiekkoa, joista vain 4 vanhoja :)
Kaikki muut uutuudet on tuntunu todella hyviltä, mutta KC Pro Rocin kanssa en meinaa tulla vielä toimeen...

dppedro | 22:33 17.04.2011

Jokelan rataa odotellessa, itsekkin kun paikkakunnalla asustan. Keinukallio tuli kokeiltua lauantaina ensimmäistä kertaa ja ymmärtääkseni ennen aluskasvillisuuden nousua rata on kuivumisen jälkeen parhaimmillaan. Nyt vielä ehkä hieman turhan märkä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *