"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kiekkomatkoilla – FGCK kevään avaustapahtuma

15.5.2012 20:44

(Olosuhteiden pakosta julkaisen tämän jutun aloittelijablogini alla, mutta tämä on yhtä paljon Frisbeegolf Club Keinukallio kisaraportaashi.)

Mikä homma? Viime vuoden lopulla rundattiin Keski-Uusimaan mestaruudesta, ja 2012 keväällä sädettä laajennettiin vielä edemmäs. FGCK kauden avajaistapahtuma kiersi Hyvinkään, Nurmijärven (Maaniittu-Ihantola) ja Tuusulan (DGP) frisbeegolfradat. Alkuperäisessä suunnitelmassa oli Nurmijärvellä myös Rajamäen rata, mutta mitä sitten kävikään, voit lukea alta.


Kevät”pörriäinen”. Viikonpäivä kuitenkin lauantai…

Avajaistapahtuma päätettiin sijoittaa lauantaille sunnuntaisen äitienpäivän vuoksi. Alkuviikosta sääennuste näytti melko julmalta (+2, jatkuvaa sadetta) ja pohdittiin jopa siirtämistä sunnuntaille sittenkin. Lopulta pysyttiin lauantaissa sillä säätiedote parani paranemistaan – ja tosimieshän rundaa kelissä kun kelissä. Tuuli oli kyllä melko jäätävä, ja sadettakin ’saatiin’ joka radalla, mutta vain hetkittäisessä tihkumuodossa. Hyvinkään parkkipaikan tuulessa värjöttelevä joukko piti päästää pian radalle lämpiämään, joten tasan 10:00 pistettiin mylly pyörimään. Kolme viiden hengen poolia hajaantui radalle.

Omaan pooliin tuli Ardo, Rami, ’tour-de-bloggers vastustaja’ Juha ja Juhan ensikertalainen kaveri Toni. Oma peli jälleen kerran, perustuuppaamista ilman birkkuja (seiskallakin n. 2,5m putti alarautaan \o/). Ajan kanssa Tonikin alkoi löytää tasaisuutta ja foren vahvuudekseen. Toiset poolit olivat pelanneet näemmä tuli perseen alla, koska odottelivat meitä lähtöpaikalla hyvän tovin. Hyvinkään jälkeen päätettiin siirtää ruokatauko 2. ja 3. radan väliin ja suunnattiin suoraan Rajamäkeen.


Porukka kasassa 1. radan jälkeen Hyvinkäällä.

Rajamäellä sekavaa rataa muistiin palautellessa havaittiin että viereisellä urheilukentällä on joku tapahtuma – vaan tuskin haittaisi meitä. Hullussa tuulessa siis arpomaan avauksia ykkös ja kakkosväylille. Kolmosväylä päätettiinkin sitten pelata kummun päällä olevaan koriin autojen varomiseksi. Kaikki eivät päässeet vielä putillekaan kun todettiin että näitä tapahtuilijoita on ympäri rataa ja puolella väylistä joutuisi todnäk soveltamaan. Pikaparlamentti päättikin sitten että jatketaan suoraan Maaniittuun ja katsotaan sen jälkeen mistä löytyisi lisää väyliä. (Epäselväksi sen sijaan jäi löytyikö Jukka-Pekan äidiltä sivuleikkurit joita tapahtuman kuuluttaja penäsi.) Juha päätti kiertueen tähän kuten oli aiemmin uumoillutkin, joten blogaajien välimatka kasvoi toistaiseksi yhdellä (Hyvinkää; Juha 68-69 Mikko).


Maaniitun #1. Korin ympäristö ei ihan erotu niin ei näy piraija-allasta ja piikkiansaluukkuja.

Maaniitussa oli vähintäänkin yhtä sekavaa (ratakartta näytti vanhaa 13:a väylää) mutta onneksi nuorisopooli oli sinut radan kanssa ja pääsivät opastamaan mistä väylät löytyy. Ykkönen oli suorastaan tyrmistyttävä: muuten perus suora n. 90m mutta kori teflonharjanteella jonka edessä vesiallas-OB ja takana muutenvaan-kuraoja (ei OB). Tervetuloa vaan uudelle radalle! Ykkösen läppäväylän jälkeen hommassa oli enemmän tai vähemmän järkeä – jos väylät menisivät loogisempana jatkumona – tässä muodossaan liikaa pitkiä epäloogisia siirtymia. Vaan ratahan on kaikille sama, pitkät ja kapeat väylät alkoivat rankaista ihan tosissaan. Usealla väylällä oli myös joen tai ojan ylitys joko heti avauksessa tai vaanimassa korin sivuilla ja takana. Seifti olisi kannattanut, mutta kuka sitä malttaa pelata? Itse ongin kiekon joesta kahdesti – ja kerran jäi onkimattakin kun musta omega rollasi ysin korilta sameaan ojaan. Naamioväri takaa sen että levätköön rauhassa. Haastavista väylistä huolimatta muutamiakin säkenöiviä suorituksia nähtiin (vaikkapa Janin avaus #12 pariin metriin). Itsellä ei kyllä toiminut juuri mikään – monella väylällä bogin pelaaminen tuntui hyvältä suoritukselta. Lopputulos  76 olikin radan jumbo – ungh. Rata jäi silti sen verran ihon alle ärsyttämään että täytynee vierailla uudestaan kesäkuumalla kun maastokin on kuivempaa. Maltti mukaan vaan.


Niitä päivän parempia avauksia… Maassa maaten tästäkin pääsi putteriforella mukille.

Eihän muuta kuin välitulokset ja pow-wow pystyyn mitä tehdään. Lähin rata oli Tuusula joten vapaavalintaisen ruokapisteen kautta Urheilukeskuksen neppiradalle. Päätettiin kiertää suoraan 2 kierrosta (synkeähkö sää takasi sen että padan jumittavaa normaalia viikonloppuruuhkaa ei lauantaina ollut) jotta saadaan alkuperäinen 3 x 18 väylää kasaan. Käännetyssä järjestyksessä liikkeelle kuten isojen poikien kisoissa on tapana. Tutulla ja helpolla radalla omakin peli alkoi toimia paremmin. Perussuorittamista silti poolilta kautta linjan, ei liiemmin kerrottavaa historiikkiin – Oton melkein-skippiholari tokan kierroksen kasilla osui liiaksi ketjujen sivuun.


Markuksen tulospalvelu kiinnostaa porukkaa. Joni saa kuulla yllättävää tietoa…

Porukan keräännyttyä kierrosten loppupisteeseen Markus ”Mr. Tulospalvelu” tarjosi CTP-ratkaisua itsensä ja Ramin välille. Ykkösen tiille mars! Seliteltävää ei juuri jäänyt – Rami avasi nostokakkosmestoille. Mobiililla kisakeskuksella (autot parkkipaikalla) juhlittiin vierailevaa voittajaa Ramia joka plokkasi vaivanpalkakseen miehekkään pinkin FGCK 2012 kiekon mallia ESP Buzzz. Kiireisimpien käynnistellessä autojaan luvassa oli kuitenkin lisädraamaa. Tarkistuslaskennan jälkeen Markus olikin yhden heiton Ramin takana, joten CTP järjestettiin turhaan. Toinenkin yllätys oli hautumassa: Joni P. oli yllättäen noussut takaa-ajoasemasta puolestaan tasapisteisiin Ramin kanssa – joten Ramia koeteltiin jo toisen kerran peräkkäin CTP-kisalla. Liekö palkintokiekolla ollut jo tunneside uuteen omistajaansa, sillä se takasi suoralla lennollaan paikkansa edelleen Ramin luona. Enempää haastajia ei saatu Ramille taiottua joten urheasti voittonsa jo kolmeen kertaan varmistanut Rami R. vei lopulta koko pinkin kakun. Onnittelut!


Tosimiesten rundilla palkintona tosimiesten kiekko.

FGCK kiekkomatkat tarjonnee jatkossakin jäsenilleen elämyksiä lähellä tai kaukana (ehkä jopa Suomen rajojen ulkopuolella jonain päivänä?). Liity siis toimintaan mukaan jos haluat viettää koko päivän frisbeetä heittäessä. Paras peliseura – huonoimmat läpät. FGCK for life.


Lopulliset scoret. Tasanumerot on niin nättejä että ihan sen takia kelasin Maaniitusta tarpeeksi heittoja että pääsin kahteensataan.

Muista myös Keinukallion viikkokisat tiistaisin klo 18:00. Lisätietoa FGCK facebook-sivuilta.

Lisää gonzohenkistä raporttia tiedossa taas kun tulee vierailtua uusilla väylillä. Kesäkuun alussa 11 rataa yhden viikonlopun aikana…

t. MikkoS / FGCK tiedotus


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *