"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan rakentamiseen saatava tuki

24.8.2012 18:47

Nyt kun olemme saaneet kaikki liput ja laput ely-keskuksen suuntaan käydään vielä kerran läpi Leader-rahoituksen haku radan rakentamiseen.

Siitäkin syystä, että tämä kehittämisohjelma, joka on suunnattu maaseuduille on enää vain 2013 vuoden toiminnassa.

Vaihe 1
Ensimmäiseksi tarvitsette alueen ja kaupungilta,kunnalta tms sopimuksen jossa käy ilmi, että hankkeen valmistuttua radan täytyy olla minimissään 5v kyseisellä alueella. Samalla kannattaa käydä läpi mahdolliset puuston ja maaston muokkaukset.

Tämän jälkeen otatte yhteyttä alueenne maaseudun kehittämisyhdistykseen eli Leader-toimintaryhmään. Niitä on 55kpl joten pitäisi löytyä läheltä.
Sieltä löytyy neuvoja ja saatte materiaalipankeista tarvittavat paperit.

2. Papereiden täyttelyyn

Niitä ei todellakaan ole paljoa. Suuri töisin on hankesuunnitelma, jossa käydään läpi seuraavat http://www.pirkanhelmi.fi/hankesuunnitelma.htm

Tämän lisäksi pitää täyttää varsinainen hakemuspaperi ShowFile

Tässä kohtaa on varmaan hyvä mainita, että yksityishenkilö ei voi tukea hakea, eli rekisteröity seura tai yhdistys tulee olla hankkeessa mukana.

Näiden papereiden seuraan lähtee vielä arvio talkootunneista ja arvio hankkeen vaikutuksista alueelle.

3. Kustannukset ja talkootunnit

Talkootunteja saa olla max 75% hankkeen budjetista. Mutta jos täällä 18väyläinen vei n. 400t ja meillä oli talkootuntien määrä 50% ei kannata lähteä noilla talkootunneilla rehvastelemaan.
Talkootunnit kun voivat jäädä sitten toteutus vaiheessa muutaman innokkaan harteille.

Talkootöistä tukea tulee 10e henkilöltä (yli 15v) ja 30e konetunnilta. Nämä talkootunnit lyödään vielä budjettiin päälle joten se 75% siitä kokonaissummasta alkaa olla iso luku.

Huomioon kannattaa ottaa myös, että kun saatte hyväksynnän hankkeelle teillä tulee olla rahaa maksaa viulut. Eli ennen kuin maksuhakemusta laitetaan menemään pitää laskut olla maksettu. Ja lisäksi pitää myös olla omaa rahoitusta. Meillä keräiltiin rahoitus helposti korisponsorit hankkimalla. Olisi jopa ollut halukkaita enemmän kuin koreja.

Loppuvaiheessa lasketaan talkootunnit yhteen, maksatushakemus täytetään ja kirjoitellaan loppuraportti.  Sopii kysellä neuvoja jos joku innostuu. Löytyy valmista hankesuunnitelmaa yms. muokattavaksi teidän hankkeeseen sopivaksi. kylve.frisbeegolf@gmail.com  Lupaan etten enää tästä tukijutusta pulise tämän jälkeen. Mutta muistuksena nyt tämän kerran vielä.


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *