"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kurkistus ”pakettiin”

27.1.2013 20:50

Joulusta on jo aikaa päivät ja pidentyvät vauhdilla, joten aletaan paljastelemaan Kylmäkosken DiscGolfParkin ensi kesän uutuuksia.

 

Kuvassa ratasuunnittelija Meresmaa miettimässä taustalla oikealla näkyvien mehiläispönttöjen varoetäisyyksiä. Asukit eivät tähän aikaan vuodesta vielä kovin aktiivisesti kyselyyn vastanneet,mutta eiköhän kesällä saada tähänkin tarkennusta.

Mutta sitten asiaan. Alustavien suunnitelmien mukaan ”black” radalta löytyy 3kpl par nelosia. Alkuun lämmitellään 100metrisellä jyrkästi vasempaan kaartuvalla  ja sitten vuorossa yli 200 metrinen rykäisy jossa kiskaistaan reippaiseen alamäkeen, joka vaihtuu mutkien jälkeen ylämäkeen ja väylän puolessa välissä ollaan soramontun reunalla jonka päässä korikin siintää.  Seuraavaksi ylitetään reippaat 100m soramontun yli ja päästään seuraavalle par4 väylälle. Avonaista isoista puista muodustuvaa ylämäki väylää pitäisi reippaat 150metriä korille asti päästäkseen tykittää. Väylä nro. 6 tuokin sitten iloa kaikille, jotka pitävät avonaisista väylistä. Tosin korin paikka tuottaa varmasti ongelmia puttaukseen. Jos ei vielä tuloskortti ole tässä vaiheessa tarpeeksi rumentunut, niin lisäysin viimeinen 175metrinen par4 aiheuttaa harmaita hiuksia monelle. 140metriä alamäkeen ja korista ei näköhavaintoa. Sitten pitäisi vielä… No kesällä se sitten selviää.

Sen suuntaista on siis luvassa. Väylien pituudet ja muut lumien sulettua tarkentuvat vielä,mutta keskipituus asettuu lähemmäksi 130metriä.  ”Vanhalla” puolella on ahkeroitu ja saatu lähes valmiiksi 10-14 väylien alue. Viidakkomainen männikkö on kokenut harvennuksen joten pahemminkin lapaseen jääneet heitot löytyvät huomattavasti helpommin. Muutama tii saa vielä lisäpituutta ja paikkoja pistetään muutenkin  reippaalla kädellä ojennukseen.  Viimeistään kesäkuussa uudet uljaat avajaiset ja toukokuusta lähtien viikkokisat uusin kuvioin.  Palaillaan helmikuussa asiaan, kun uudet väylätkin alkavat hahmottumaan.

 

 

 

 


1 kommenttia:

FGA | 12:05 29.01.2013

"Asukit eivät tähän aikaan vuodesta vielä kovin aktiivisesti kyselyyn vastanneet,mutta eiköhän kesällä saada tähänkin tarkennusta."

LOL tälle. :)

Toivottavasti turvallisuus otetaan myös huomioon soramontuille kun kerran rata tulee. Sellaiset voivat olla petollisen turvallisen oloisia, mutta oikeasti melko vaarallisiakin osaamattomille fribaajille & kulkijoille.

Aivan mahtavaa aktiivisuutta DG-yhteisöltä Suomessa. Itse mukana juuri uuden seuran perustemiskuvioissa, tästä lisää kun homma toteutuu, mutta aika hyvällä mallilla ollaan. Pian pöhisee n suunnalta! :)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *