"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Disc Golf World Tour huipentuu USDGC:hen

4.10.2017 10:16

Disc Golf World Tour huipentuu Etelä-Carolinassa järjestettävään United States Disc Golf Championship 2017 -osakilpailuun (USDGC) tällä viikolla. Nelipäiväinen kilpailu käydään  4.-7.10.2017 Winthrop University Gold -radalla ja viikonlopun päätteeksi koko DGWT:n voittaja on kauden 2017 osalta selvillä.

Jeremy Koling on hallitseva USDGC -mestari

Yhdysvaltain mestaruuskilpailun, USDGC:n, finaalikierros jouduttiin vuonna 2016 lopulta perumaan hurrikaanin vuoksi. Hurrikaani Matthew iskeytyi Etelä-Carolinaan täydellä voimalla ja sen mukanaan tuomat tuulet olivat jopa odotettua voimakkaammat. Kierros pyrittiin siirtämään pelattavaksi sunnuntaille, mutta tämä ei valitettavasti ollut mahdollista.

Kolmannen kierroksen jälkeiset sijoitukset jäivät tuolloin voimaan ja Jeremy Koling julkistettiin Yhdysvaltain mestariksi. Voittamalla kilpailun Koling vei nimiinsä myöskin Disc Golf World Tourin mestaruuden.

Koling vei mestaruuden vuonna 2016 yllättävällä tavalla. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Wysocki vei kokonaispisteet vuonna 2016

Kiertueen kokonaispisteiden voittoon nousi lopulta Ricky Wysocki 75 pisteen turvin. Toiseksi kokonaispisteissä sijoittui Paul McBeth, joka lähti jopa 500 pisteen etumatkalla päätöskilpailuun, mutta 20. sijan tuomat 250 pistettä eivät riittäneet johtoaseman säilyttämiseen.

McBeth menetti voiton itse asiassa 3. kierroksen viimeisellä väylällä. Hän palautti kierroksen päätteeksi tuloskortin, johon oli laskuvirheen takia merkattu kyseisen väylän tulokseksi 7 heittoa, vaikka todellinen tulos oli 6 heittoa. Nuo kaksi määrättyä rangaistusheittoa väärästä tuloksesta maksoi McBethille paljon, sillä kaksi heittoa paremmalla tuloksella McBethin sija olisi ollut 16. ja pisteet olisivat riittäneet voittoon.

Kokonaisuudessaan DGWT:n päätöskilpailu oli täynnä draamaa vuonna 2016. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

DGWT 2017 pisteet: McBeth kärjessä, Wysocki toisena

Ei yllätä, että kärkitaistelussa ovat mukana jälleen kaksikko McBeth & Wysocki. Mcbeth pitää ykkössijaa hallussaan 75 pisteen erolla Wysockiin, joten jos jompikumpi voittaa USDGC:n, voittaa hän koko kiertueen mestaruuden DGWT:n uudistuneen pisteytyksen myötä.

Eagle McMahonilla ja Gregg Barsbyllä on vielä mahdollisuus voittaa DGWT, mutta sekä McBethin että Wysockin pitäisi epäonnistua.

Simon Lizotte, Philo Brathwaite ja Nate Sexton ovat teoriassa vielä myös kiinni kokonaisvoitossa, mutta he tarvitsisivat jo suoranaisen ihmeen voittaakseen.

Wysocki on tällä hetkellä DGWT:n toisena. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Koivu paras suomalainen – Allen ja Pierce hyppää MPO:hon taistelemaan

Pasi Koivu pitää tällä hetkellä DGWT:n parhaan suomalaisen titteliä hallussaan. Koivulla kokonaispisteitä on kasassa kolmesta osakilpailusta 530 ja hän on kokonaistaiston kahdeksantena.

Teemu Nissinen on osallistunut vain kahteen DGWT:n osakilpailuun, mutta hänellä on pistesaldona 500 pistettä. Nissinen on kokonaistuloksissa sijalla 11. Viidentoista parhaan joukkoon mahtuvat suomalaisista vielä Luukas Rokkanen ja Väinö Mäkelä.

Pasi Koivu on tällä hetkellä kokonaispisteissä hienosti kahdeksantena. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

United States Disc Golf Championship tarjoaa pelaajille vain yhden luokan ja se on avoin (MPO). Naisista mukaan ovat ilmoittautuneet Paige Pierce ja Catrina Allen. Pierce voitti  Facebook-äänestyksessä paikan kuvauskorttiin mukaan yhdessä hallitsevan mestarin Kolingin, McBethin ja McMahonin kanssa. Hänen ensimmäinen kierroksensa tulee täten ainakin videona pihalle.

Vinkit kilpailun seuraamiseen

Kilpailu starttaa keskiviikkona. Disc Golf World Tourin kotisivuilta löytyy kaikki tilastot ja tulokset ilman kirjautumista. USDGC -välilehdeltä löydät kätevästi juuri tätä osakilpailua koskevat statistiikat, kilpailijat ja aikataulun. Uutisia, videoita, parikilpailujen tuloksia ja paljon muuta löytyy USDGC:n kotisivuilta.

The SpinTV:n Youtube -kanavalle ilmestyy kierroskohtaiset videot. Tulospalvelua voit seurata reaaliaikaisesti täältä.

DGWT:n Instagram -tilille on jo ilmestynyt materiaalia mm. alkuviikon karsinnoista ja lisää on luvassa. DGWT:n Facebook-sivuja kannattaa seurata livekuvan toivossa ja USDGC:n Facebook -sivua lisäinfon saamiseksi.

FGR:n toimitus seuraa ja raportoi Yhdysvaltain mestaruustaiston tapahtumia koko viikonlopun ajan.

Artikkelikuva: Eino Ansio / DGWT.


0 kommenttia:

Jätä kommentti