"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Simon Lizotte hirmutuloksella kärkeen – Seppo Paju loistovireessä

28.2.2015 11:50

Yhdysvaltain Arizonan osavaltiossa, Fountain Hillsissä ja Scottsdalessa järjestettävä Memorial Championship on edennyt finaalin kynnykselle. Keskiviikkona alkanut järjestyksessään 27. Memorial Championship on tarjonnut edellisvuosien tapaan järisyttäviä kierrostuloksia, mutta tällä kertaa myös ennennäkemätöntä ikävää dramatiikkaa.

Paju pitää Suomen lippua korkealla

Kilpailuun lähti kolme suomalaista, kun edellisviikolla jo tulessa olleet Jalle Stoor ja Pasi Koivu saivat seurakseen Seppo Pajun. Hyvin kisaan valmistautunut Paju onkin pelannut jokaisen kierroksen hyvällä tasolla, mikä oikeuttaa tällä hetkellä 9. sijaan.

Huomionarvoista Pajun otteissa on tasaisuus. Kaikki kolme kierrosta ovat olleet ratingin puolesta lähes samantasoisia, noin 1040 pisteen arvoisia kierroksia. Paju on selvittänyt kolme ensimmäistä kierrosta yhteensä 33 heittoa alle ihannetuloksen.

Jos Pajulle osuu vielä tähän kisaan ”piikki”, on huippukierroksella vielä helposti ainakin viiden parhaan joukko saavutettavissa, kenties enemmänkin. Nelossijaan on matkaa neljä heittoa, kolmossijaan kuusi.

Joka tapauksessa tämän kisan kaltaisella perusvireellä ja parilla huippukierroksella höystettynä Pajulta on lupa odottaa tällä kaudella kisassa kuin kisassa ihan niitä kirkkaimpiakin sijoituksia. Tämän toki Paju tietää itsekin, sillä miehen tavoitteet ovat aina erittäin korkealla.

Jalle Stoor on kelpo avauskierroksen jälkeen hitusen hiipunut, mutta jatkaa silti 179 pelaajan kisassa sijalla 25. Pasi Koivu on hieman piristynyt kehnohkosta avauspäivästä ja majailee ennen viimeistä kierrosta sijalla 34.

Lizotte kärkeen, bägivarkaus himmentää kisatunnelmaa

Kolmannella kierroksella shown amerikkalaisten omalla maaperällä varasti Euroopan oma tiitykki, saksalainen multitalentti aidoimmillaan, Simon Lizotte. Lizotten omastakin mielestä hänen uransa todennäköisesti paras kierros nosti hänet kahden heiton turvin kärkeen.

Tulos 41 (-15) oikeuttaa myös yli 1100 pisteen ratinglukemaan. Lukema, joita harvemmin nähdään, mutta toisaalta juuri tässä kyseisessä kilpailussa temppu on todennäköisintä nähdä.

Kisatunnelmaa kuitenkin latisti käsittämätön tapahtuma, jota ei olisi toivottu nähtävän. Kisaa kahden kierroksen jälkeen johtaneen Paul McBethin bägi kaikkine kiekkoineen nimittäin huomattiin varastetuksi torstain ja perjantain välisen yön aikana.

Paul McBeth joutui ala-arvoisen teon kohteeksi, kun hänen bäginsä varastettiin. Sauma kärkeen kuitenkin on vielä.

Paul McBeth joutui ala-arvoisen teon kohteeksi, kun hänen bäginsä varastettiin. Sauma kärkeen kuitenkin on vielä. Arkistokuva.

Tämä ennenkuulumaton tilanne varmasti hämmensi jopa maailman parasta pelaajaa, mutta tästäkään syystä McBeth ei suostunut kärkikamppailusta tyystin ulos putoamaan. Kolmen kierroksen jälkeen hän jatkaa sijalla kolme, neljä heittoa Lizottea perässä. Huippuammattilainen siis hoitaa tonttinsa välineillä kuin välineillä ja tilanteessa kuin tilanteessa.

Nähtäväksi jää, nouseeko McBeth vielä tästäkin tilanteesta jälleen yhden kerran viimeisen kierroksen aikana koko porukan ohi ja voittoon. Helpolla Simon Lizotte ei toistaiseksi parasta mahdollisuuttaan napata National Tour -osakilpailun voitto kuitenkaan varmasti luovuta.

Naisten sarjassakin nähtiin mykistävää peliä. Jo pelaajauriensa aikana legendoiksi nousseet Valarie Doss (os. Jenkins) ja Paige Pierce tappelevat voitosta vain heiton päässä toisistaan. Erityisesti toisena Dossia vaaniva Pierce häikäisi kierroksellaan 48 (-8). Tällä tuloksella hän päihitti kolmoskierroksella muun muassa sellaisia nimiä kuin Ricky Wysocki ja Will Schusterick.

Maailman menestynein naispelaaja Valarie Doss yrittää pitää Paige Piercen takanaan.

Maailman menestynein naispelaaja Valarie Doss yrittää pitää Paige Piercen takanaan. Arkistokuva.

Kilpailun huipennus nähdään tänään myöhään illalla ja sitä on mahdollista seurata livenä SmashboxxTV:n kautta. Kärkiryhmä lähtee pelaamaan 21:26 Suomen aikaa.

Tulokset (ja lähtöajat paikallista aikaa)

Artikkelikuva: Innova Champion Europe, arkistokuva.


0 kommenttia:

Jätä kommentti