"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

2017 Hall of Fame Classic – Wysocki, McBeth ja Lizotte heittivät tasatulokseen

16.10.2017 10:52

2017 Ed Headrick Disc Golf Hall of Fame Classic presented by ProActive Sports Disc Golf ja samalla National Tourin vuoden 2017 finaali käytiin viikonloppuna Yhdysvalloissa. Avoin sarja ja naiset pelasivat yhteensä kolme kierrosta kahdella eri radalla. Perjantaina molemmat sarjat pelasivat kauimmalta tiiltä “Steady” ED Headricksillä ja lauantaina, sekä sunnuntaina W.R. Jacksonillä, jossa naiset pelasivat väylät lyhyempinä.

Allen otti johtoaseman kätösiinsä heti perjantaina

Lyhyehköjä ja teknisiä väyliä tarjonnut ED Headricks -rata oli tulosten puolesta kaikille helpompi. 18 väyläisen kokonaisuuden jälkeen Catrina Allen oli yhden heiton kärkiasemassa naisten sarjassa toiselle kierrokselle lähdettäessä. Allenin ensimmäinen kierros oli 56 (-8) heittoa. Toisena perjantain päätteeksi oli Melody Waibel ja kolmantena Sarah Hokom, heiton päässä Waibelista.

Harvinainen rystyheitto Hokomilta. Kuva: PDGA:n Instagram -tili.

Toisen kierroksen jälkeen Allenilla oli jo yhdeksän heiton johtoasema sunnuntaille. Hän heitti lauantaina tasan 1000 reitatun, kolme alle kierroksen, jolla vahvisti asemansa. Toiseksi lauantain päätteeksi nousi Elaine King jakamaan sijan Waibelin kanssa.

Allen voitti lopulta koko kilpailun huimalla 13 heiton erolla seuraavaan. Hokom nousi toiseksi heittäessään finaalikierroksen kaksi alle, kuten Allenkin. Waibel sai tyytyä kolmanteen sijaan ja Paige Piercen sijoitus oli neljäs.

Ei löytynyt Allenille haastajaa tällä kertaa. Kuva: PDGA:n Instagram -tili.

Avoin sarja täynnä yllätyksiä

Oli James Conradin vuoro aloittaa kilpailu jäätävällä suorituksella. Conrad painoi heti avauspäivänä perjantaina kierroksensa 16 alle parin. Melkein yhtä hyviin suorituksiin (-14) ylsivät Michael Johansen ja A.J. Risley, jotka jakoivat toisen sijan perjantain päätteeksi. Heidän takanaan olikin ruuhkaa, kun Cameron Todd, Zack Melton, Austin Turner, Devan Owens ja Ricky Wysocki heittiävät kaikki -13.

Toisen kierroksen päätteeksi Conrad sai seuraa ensimmäiselle sijalle jopa kolmesta muusta heittäjästä. Turner, Owens, Wysocki ja Conrad olivat kaikki heittäneet yhteensä 110 (-22) heittoa lauantain päätteeksi. Viidennellä sijalla majaili Simon Lizotte, joka heitti lauantain parhaan kierroksen (-11). Paul Ulibarri heitti lauantaina koko kilpailun ensimmäisen ja viimeisen holarin väylälle 16.

Conradin ensimmäinen kierros oli luonnollisesti myös bogey-free. Video: PDGA:n Instagram -tili.

Wysocki, McBeth ja Lizotte sudaroivat ensimmäisestä sijasta

Paul McBeth laittoi tuttuun tapaan itsensä likoon viimeiselle kierrokselle. McBeth heitti jälleen kerran uuden rataennätyksen (-14) ja nousi kolmoskortista kärkeen. Rataennätys oli aiemmin Wysockin hallussa (-13).

Wysockilla oli viimeisellä väylällä mahdollisuudet vielä suoraan voittoonkin. Eagle-putti osui tolppaan ja hän päätyi sudden death -peleille yhdessä McBethin ja Lizotten kanssa. Lizotte nousi kärkeen kakkoskortista ja varmisti tasatuloksen viimeisellä väylällä.

Lizotte pitkästä aikaa kärkitaistelussa mukana. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Voittaja löytyi kärkikortista

Ensimmäisellä lisäväylällä ratkaisua ei vielä löytynyt, kun koko kolmikko heitti sille birdiet. Toisella lisäväylällä Lizotte jätti avauksensa vajaaksi ja otti kolmosen korttiin, kun McBeth ja Wysocki onnistuivat pelaamaan sen yhden alle.

McBeth ja Wysocki jatkoivat täten kolmannelle lisäväylälle, jolla voittaja löytyi. McBethin putti ei osunut aivan korin keskelle ja tipahti ketjuista pihalle, Wysocki poimi hedelmät ja voitti 2017 HOFC:n.

@sockibomb13 #FTW

A post shared by PDGA (@pdga) on

Wysocki on huimassa vireessä. Kuva: PDGA:n Instagram -tili.

McBeth ja Pierce kruunattiin National Tourin voittajiksi

Vuoden 2017 National Tour -mestarit ovat Paul McBeth, sekä Paige Pierce.

Ensi vuoden National Tour -osakilpailujen päivämäärät on jo julkaistu. Kausi käynnistyy helmikuun lopulla Las Vegas Challengella ja päättyy lokakuussa samaiseen Ed Headrick HOFC – NT finaaliin.

Kaikki 2017 HOFC:ia koskevat videot löydät täältä. PDGA:n Instagram -tililtä löytyy videoklippejä ja kuvia tapahtumasta.

Lopulliset tulokset, ratingit ja voittopotit nähtävillä PDGA:n sivuilla.

Artikkelikuva: Eino Ansio / DGWT.


0 kommenttia:

Jätä kommentti