"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Paluupostia

13.2.2012 14:54

Pitkästä aikaa kuulumisia Kaatikselta; toivottavasti eivät juutu roskapostisuodattimiin.

Kenttä on koko ajan parantunut, kun puut ovat kasvaneet, nurmi parantunut ja leikkurilla hoidettavat alueet laajentuneet. Tärkeimmät uudet nurmialueet ovat kakkosväylän vasemman puolen rinne ja alue korin takaa, jotka pystytään nykyään ajamaan leikkurilla. Myös kolmosen ja nelosen reunat ovat leventyneet, joten puskiin pääsee enää kunnon lipsautuksella. Salavat ovat voineet niin hyvin, että niistä on pitänyt leikellä monta peräkärryllistä alaoksia pois; alkavat näyttää jo oikeilta puilta.

Olemme saaneet myös lisättyä väylän numero 13, jonka tii tosin on vielä hieman väliaikainen ja sulkurakennetyömaan alueella.  Korin ympäristö on jotakuinkin kunnossa, ja syksyllä istutimme parikymmentä puuta häiritsemään puttityöskentelyä.

Pelaamisen kannalta suurin uudistus on etutiit, jotka ehdittiin lämpimän syksyn ansiosta testata kunnolla ja todeta hyviksi. Tiimatot ovat kymppiväylää lukuunottamatta paikoillaan, ja niiltä on ihan hyvä heittää, mutta vielä pitää pohjia hieman parantaa. Etutiikyltit pannaan paikoilleen keväällä, ja Karin taikomaan uuteen ratakarttaan ne on myös merkattu mittoineen. Kartta ilmestyy tännekin kevään aikana. Etutiiltä pelaaminen on ollut hauskaa vaihtelua, kun saakin avata ja jatkaa erilaisilla heitoilla kuin normaalisti. Esimerkiksi kolmosväylällä pystyy heittämään korille saakka, jos heittää tasaisella noin 130 metriä.

Kentänhoitoon saamme keväällä lisää potkua, kun saamme kasvatettua ruohonleikkurin leikkuuleveyttä 180:sta 325 senttiin ja tehoja noin kaksinkertaiseksi. Nurmen kasvuvauhti on Kaatiksella valtava, joten leikkuujätettä on väylille jäänyt runsaasti, ja joskus taisi nurmi ehtiä yli kymmensenttiseksi ennen leikkuuta. Ensi kesänä todennäköisesti saamme tihennettyä leikkuukertoja, ja uusi kone silppuaa ja levittänee jätteen vanhaa konetta paremmin. Esitänkin kiitokset kaikille, jotka ovat osallistuneet rahanhankintaan järjestämällä kisoja, firmatapahtumia, hankkimalla sponsoreita yms. Ja tietenkin kaikille kentällämme vierailleille maksaville asiakkaille.

Elokuussa uuden täyttöalueen sulkurakennetta tekevä Rosk´n Roll teki sopimuksen Helsingin kaupungin kanssa maamassojen ajamisesta alueelle. Tämä tarkoittaa sitä, että kentän mahdollinen ja todennäköinen laajentaminen saattaa tapahtua kesällä 2013. Uuden ruohonleikkurin myötä nurmialueen kasvattamista noin kaksinkertaiseksi nykyisestä voidaan suunnitella, sillä vanhalla koneella noin isoa aluetta ei pystyisi hoitamaan. Väyläsuunnitelmat ovatkin olleet olemassa oikeastaan alusta lähtien, ja nyt ollaan päästy niitä testaamaan kiekkojenkin kanssa. Kun alueella liikutellaan maata kaivinkonein ja puskutraktorein, on helppo rakennella mm. koritasanteita rinneväylille.

Ensi kesän hommiin kuuluu metsäväylien nurmettamisen aloittaminen. Tarkoitus on aloittaa seiskan korin takaa ja jatkaa kasin tiiltä kohti koria niin pitkälle, kuin materiaalia riittää; toivotaan liukkaita kevätkelejä, jotta hiekotushiekkaa kylvettäisiin kaduille runsaasti.

Viime vuonna kevätjuhlaa vietettiin 10.4. Eiköhän tuohon pystytä tänäkin vuonna, joten se on kuulpaapas alle kaksi kuukautta kauden alkuun! Hyvää keväänodotusta kaikille, ja tervetuloa Kaatikselle nauttimaan hienoista maisemista, väylistä ja nurmikosta!

J.k. Lisäsin kuviin uuden albumin, jossa on näkymiä viime syyskuulta.

 

Jani, kotiäiti


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *