"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vaihtelevissa olosuhteissa vaihtelevaa peliä

28.8.2011 10:21

Lauantain aamukierros alkoi klo 11, joten ei mitenkään hirmuaikaisin. Kierroksen alku oli ehkä urani karmein (lukuunottamatta 2000-luvun alkua, jolloin Yyterin karvalakkikisassa ensimmäisellä väylällä otin lumiukon ja heitin kaksi tärkeintä draiveriani järveen).

Aloitin taas väylältä kolme, kohtuullinen avaus kohtuullinen jatkoheitto, joka oli metrin liian lyhyt ja jäi puun taakse, josta vahvalla forella pääsin lien ja korin puoleen väliin. Bogi. Vitosella heitin mielestäni hyvän avauksen, suoristi aavistuksen meren päälle, mutta tuuli sen verran, että sen pitäisi tulla helposti takaisin. Tulossa oli, osui puskaan, puun runkoon ja jäi metrin outtiin. 20 metriä tiin edestä kolmas heitto jäi metrin sisään korin takana, 9-metrinen putti pelasti bogin. Kutosella (saariväylä) heitin hyvän avauksen, aavistuksen liikaa vasemmalle, mutta silti ihan hyvä, eihän putteri skippaa tuossa heinikossa. Korin vierestä skippi metrin outtiin ja nelosta korttiin. Seiskalla lipsautin, otin hipsun koivun latvasta -> metri outtiin. Dropparilta 12 metriä pitkäksi ja kaatuva haaraputti pelasti bogin. Viisi väylää, neljä päälle – vahvaa.

Putti toimi, heitto ei ollut ihan millilleen kunnossa -> tuulinen keli rankaisi heti. Kierroksen ensimmäisen birdie tuli 10-metrisellä putilla väylällä nro 13. Jes! enää kolme päälle. 14:llä uutta heti perään 11-metrisellä putilla, 15:llä 20-metrinen yläpantaan. Puttaaminen oli yhtä juhlaa. 16:lta birdieja 18:lta birdie. Radan par:issa. Ihan vakuuttava nousu, mutta ei sillä paljon tuuletella. Loppuun räpelsin vielä bogin, joten tulos oli yksi yli; 62. Alkun nähden melko hyvä tulos, mutta eihän se mihinkään riitä. Tällä pelasin itseni ulos mestaruustaistosta.

Iltapäivällä keli tyyntyi täysin, ei pihahdustakaan. Tarkoitti sitä, että hyvin on pakko pelata ja myös sitä, että kovin suuria eroja ko. kierros ei aiheuta. Puttaaminen sujui kuin tanssi, ei tuulta ja itseluottamus kohdallaan edelliseltä kierrokselta. Pelasin tasaisen hyvin, otin birdieitä vähän väliä. Kierrokseen mahtui yksi bogi, väylällä 17. Jostain syystä kaikki putterihysseavaukset jätin 10 m lyhyeksi, ja tuolla ob-väylällä siitä rankaistiin vähän enemmän. 7 birdietä ja yksi bogi (55) ei vieläkään ollut huima suoritus tuossa kelissä, mutta ihan kelpo. Sillä noustaan muutama sija täksi päiväksi kolmospooliin.

Faktaa on se, että mestaruushaaveet jouduin hautaamaan eilisen päivän aikana ja mitaleillekin on sanotaanko vaikea – ellei  mahdoton kavuta. Tänään ei siis merkittävästi hävittävää ole, nautin pelistä ja pelaan unelmapeliä. 47 tauluun ja sitten katsotaan mihin se riittää..

Hyvää kisavideota pukkaa frisbeegolfsm2011 -kanavalla.

 


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *