"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

USDGC laittoi pohjat

10.10.2010 04:46

Edelleen Ameriikan USDGC on helposti maailman siistein turnaus. Livelähetykset, vaikea rata, livescoring, players hospitality area (purilaisia ja hodareita), klubitalo, auringonpaiste ja paljon hyviä pelaajia, mitä sitä muuta voi odottaa? Luonnollisesti huikeaa suomalaismenestystä..

Seppo veti ensikertalaisena melko hyvän suorituksen, viimeisen kierroksen puristi jo par:iin. Sijoitus 78. Ei paha, parin vuoden päästä pitää sitten jo voittaa.. Itse lähdin viimeiselle kierrokselle suurin odotuksin. Viimeinen päivä, ei tuulta, suunta vain ylöspäin. Tavoitteena oli olla heittämättä outtiin. Ykkösen avaus 8 metrin päässä (korilta) olevaan puuhun, rolli 20:een metriin. Birdieputti (6,5 m) ohi kolmosella ja neljän väylän jälkeen olin par:issa. Ekana päivänä vastaavassa vaiheessa kierrosta olin 3 alle. Järki palasi päähän ja jouduin toteamaan, että par on kaikesta huolimatta ihan kelpo. Vitosella birdieputti ketjuista ulos, seiskalla sain vihdoin kuparisen rikki ja sain birdien. Juhla ei kestänyt kauaa, kun ysillä jätin kakkosheiton 15 cm lyhyeksi ja pelastin bogin. Etuysi par.

Takaysi olikin sitten lähes yhtä juhlaa. Pari birdietä ja muutama par ja pahat naruväylät oli ohi. Väylällä 15 heitin täydellisen avauksen, sössin lähestymisen täyttä ja otin par:in. 16:lta birdie. Matkalla 17:lle poolikaverit jutteli, että Brian Schweberger heittää siinä upsin, ja heti heiton jälkeen kääntää selkänsä ja odottaa aplodeja. Päätin tehdä samoin (lukuunottamatta sitä upsia). Meni kuulemma 30 senttiä yli paalin ja birdietä korttiin. 4 alle ja yksi väylä jäljellä, 63 kiilteli silmissä. Kiilto himmeni aika nopeasti kun avasin outtiin. Pelastin kuitenkin bogin ja 65 ei ole hävettävä tulos. Sillä pääsi sijalle 34, joka on paras henkilökohtainen sijoitus täällä koskaan!

Lead groupin touhu oli kohtalaisen jännää, Will ja Nikko mokelsivat kertaalleen kumpikin, ja lopulta Will sai 18:lla seiftailla voiton. Kaikkien aikojen nuorin USDGC -voittaja pääsee nostamaan pokaalia 18-vuotiaana. Will Schusterick kuuluu myös Team Discmaniaan!

Turnaus oli henkilökohtaisella tasolla ehjin suoritus itseltäni koskaan. Puttaamisen pitäisi olla naurettavan helppoa, mutta aina se ei sitä ole. Ysillä ei pitäisi jättää koskaan lyhyeksi, silti onnistuin siinä kahdesti. Kolmosella ei ole vaikea välttää outtia, mutta sinne heitto vaan painui. Paljon itsestäänselvyyksiä, jotka eivät kisapaineessa, auringonpaahteessa ja narujen välissä olekaan enää ihan niin itsestään selviä. Ensi kerralla taas vähän viisaampana. Tavoite 20 sakkiin ei toteutunut, en voi silti olla kovin pettynyt kohtuullisen suorituksen takia..

Mitenkäs ne huikeat suomalaismenestyjät? Jussi Meresmaa. Jussi vei suomalaisen frisbeegolfin maailmankartalle ottamalla maailman isoimmassa kisassa jännittävien vaiheiden jälkeen neljännen sijan! 16:n tuplabogi ohuella pompulla puun kautta vei kolmossijan, mutta silti neljäs. Aivan huikeaa! Helposti paras eurooppalainen ja kaikki maailmanmestarit jäi selän taakse, siinä on vähän tavoitetta. Lopulliset tulokset täällä

Niille, jotka eivät tiedä (98%), minkänäköinen Will Schusterick on, tässä kuva tuoreesta voittajasta.

Tuore USDGC -voittaja

Palkintoseremonioiden yhteydessä järjestettiin aivan huikea show, tässä pari kuvaa. Siis aivan huikea. Niin huikea, että vaikkei ajoitus ihan osunut, sitä kannatti odottaa 25 min. Siis aivan huikea.

Aivan huikeaa

Aivan huikeaa

Huikean shown lisäksi pituuskisan showcase heitettiin pääasiassa Discmanian pannuilla. Ensi viikolla haastetaan niitä pituusäijiä sitten aavikolla. Huomenna jatketaan Jussin kanssa Kaliforniaan ja viikon puolessa välissä suunnilleen aletaan paukuttaa pituusennätyksiä. Kisat heitetään viikonloppuna. Ameriikan touri jatkuu..


3 kommenttia:

Tiki | 13:49 12.10.2010

Huikeeta näyttäs olevan.

Juho | 03:59 11.10.2010

Kiitos, kiva kirjoitella, jos niistä on iloa :)

Hirsi | 10:59 10.10.2010

Juho, kiva lukea kisaraportteja suomenkielellä. Kiitos sinulle aktiivisuudestasi. :) Onnittelut hyvästä turnauksesta. :)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *