"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tulipahan heiteltyä

28.3.2010 01:02

Heittäminen tuntui siltä, kuin sen pitääkin tuntua talven jälkeen. Ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Henkilökohtaisella tasolla täytyy sanoa, että draivit kulkivat pääosin hyvin, mutta puttaaminen yli neljästä metristä osoittautui välillä todella haastavaksi. Vain muutama draivi epäonnistui pahasti, joten se on suhteellisen helppo korjata pienellä rutiinitreenillä. Puttaamisen ongelmat alkoivat jo viime syksynä ja jostain syystä ne eivät ole väistyneet, vaikken ole treenannut.

Itseluottamus puttaamisessa on jossain järven pohjassa. Jokainen yli kahden metrin putti tuo ajatuksia ”mitäköhän tässä nyt käy?” mieleen ja lisäksi yli kympistä en oikein edes tiedä miten pitäisi heittää. En tainnut yli kympistä osua tänään kertaakaan koriin (Tuloksista voi siis päätellä, että draivit ja lähestymiset toimivat ok).

Ensimmäisen kierroksen alussa oli tarjolla useampi 10-12 -metrinen putti, mutta eihän ne ollut siellä päinkään. Homma pysyi kuitenkin hanskassa ja yhden kakkosenkin sain otettua (kun putti oli 5 metriä) ensimmäisten kuuden väylän aikana. Sen jälkeen missasin 6-metrisen kakkosputin, mutta sain seuraavan vastaavan. Väylällä 13 painoin väärältä puolelta mandoa ja pelasin varman vitosen. Sitten onnistuin laittamaan pari kuusimetristä taas ohi, mutta nekin olivat birdie-putteja. Loppujen lopuksi 58 oli ihan kelpo tulos, otin kuitenkin kaksi vitosta.

Lounaan jälkeen kakkospooliin takaa-ajajan asemasta. Kakkosväylällä hieno birdie, jonka jälkeen hieno ob-bogi ehkä radan helpoimmalla väylällä. Sain paketin kasaan ja otin kolme kakkosta putkeen (5,6,7), joiden joukossa oli kaksi 7-8-metristä puttia! Otin vielä väyliltä 11 ja 12 kakkoset ja olin jo kolme alle kolmosen parin. Kohtaloksi koitui radan kai lyhin väylä, 15. Alamäkeen 60 m ja risat, ei esteitä, järvi korin takana. Ensimmäinen heitto täyttä järveen. Putti kokonaan korin yli 6 metriin. Putti kokonaan ohi korista neljään metriin. Putti väärälle puolelle ketjuja. Putti sisään (kahdesta metristä). ob-6. Voi sitä häpeän määrää. Onnistuin silti pelaamaan kierroksen hyvin loppuun, lukuunottamatta yhtä 30 cm ob:lle eksynyttä heittoa. Lopputulos 56, joka ei todellakaan tyydytä, kun yli 10% heitoista kului yhdellä väylällä. Muutoin kelpo peliä.

PDGA:n mukaan olen pelannut hyvin lähellä omaa tasoani, kierrosratingien keskiarvo 1001,5, ja oma rating 1002.. Kokonaisuutena homma kyllä toimii kohtuullisesti, mutta puttitouhu tuottaa ylimääräisiä harmaita hiuksia.

Huomenaamulla hionen vähän puttia ja katsotaan sitten uudestaan, miltä aurinkoinen Haag näyttää. 7 heittoa kakkossijaan, onhan siihen matkaa, mutta väyliä on parhaassa tapauksessa vielä 36 jäljellä.

Hollanti on muuten hieno maa (edelleen). Suosikkeihini kuuluvat asunnot, jotka kelluvat vedessä. Isona rakennan itselleni sellaisen Aurajokeen.


4 kommenttia:

latedog | 10:41 29.03.2010

Itse asiassa pääasialliset draiverit joita käytin, olivat PD (p- ja s-line), Pro Wraith ja ch Boss. Pro Wraithilla olen heittänyt aiemminkin ja edelleen se tuntuu aivan mahtavalta. Käyttäytyy vähän loivemmin kuin DD ja tuntuu lentävän vähän pidemmälle. Boss toimi ihan ok, mutta ei mullistavaa verrattuna wraithiin, vaatinee vähän vielä harjoittelua.

latedog | 10:38 29.03.2010

Mahtavaa. Ilmoittaudun.

artol | 09:25 28.03.2010

Miten Bossit toimi vai heititkö pituutta vielä PD:llä ja DD:llä?

Fani | 01:42 28.03.2010

Jos putti hapuilee niin Muurlassa kuulemma järjestetään kovan luokan puttileirejä keväisin. Kannattaa kysellä 7k:n foorumilla jos siellä olis tilaa(?).

Ja hei Aurajoessa taitaa vapautua pian tontti, kunhan yks riippusilta saadaan pois jaloista notkumasta.

Tsemiä sunnuntaille!

T.Tosifani

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *