"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

SM-kisojen ensimmäisen päivän saldo

13.8.2015 19:08

Mukkulan rata, joka toimii SM-kisojen näyttämönä, rakentuu suurelta osin vanhalle golfkentälle. Sehän tarkoittaa sitä, että näyttäviä väyliä on tarjolla. Metsäisemmästä osuudesta voidaan olla montaa mieltä, siihen palattaneen myöhemmin.

Tapahtumana tämän vuoden SM-kisat nostavat riman jälleen pykälää korkeammalle. Fasiliteetit ovat moitteettomat kisakylän muodossa, tiedotus toimii ja yleisö nauttii. Vilpittömät kiitokset jo nyt kisaorganisaatiolle!

Rata on siitä mieleenpainuva, että lähtökohtaisesti omassa pelisuunnitelmassani voin ottaa maksimissaan 12 birdietä. Muutamilla väylillä ei yksinkertaisesti riitä käsi, joillain ei riitä järki. Aloitin kierrokseni jokseenkin vahvasti, neljän väylän jälkeen kolme alle. Näin teki moni kärkipelaaja, ja se on oikeastaan elinehto, koska seuraavilla (5&6) väylillä en birkkua yritä.

Seiskan hölmöily kaivelee vieläkin, ylämäkeen pelattava par-4 vaatii hallitun avauksen, ja tarkan lähestymisen. Avaus mettään. Siinä mietiskelin mielessäni, josko pelaan järkevästi nelosen, vaiko kokeilen kolmosta. Järkevyys on tyhmää, joten päätin kokeilla kolmosta. Puuhun. Lähestyminen 6 metriä vajaaksi vastarinteeseen, josta valumat kymppiin ja putti ohi. Kiristää. Hampaat yhdessä metsälenkillä, jonka kohonkohta oli 10-väylän kaatuva haaraputti 15 metristä. Pelastin kolmosen.

11:llä hölmöilin uudestaan. Avaus puun kautta keskelle väylää, jatko heitto metsään kahteenkymppiin. Siitä putti juurelle, viiden metrin päässä sijaitsevan koivun (ei Pasi) juurelle. Uudestaan juurelle ja tuplabogi. Huonot heitot ei edes harmita niin paljon kuin typeryys. 13:lla avaus lipesi ja bogi korttiin. Niin siitä kolmesta alle kiivettiin yksi päälle.

Mukkulan radan rytmi on sellainen, että alussa pitää päästä alle, välissä pitää välttää virheitä, ja lopussa voi vielä kiristää. Muutoin meni tänään juuri noin, mutta kaikkia virheitä en onnistunut välttämään. Väylältä 15 eteenpäin peli olikin silkkaa juhlaa. 6-7 –metriset birdieputit tukivat kolmen böördin sarjaa, ja niiden avulla onnistuin lopulta pääsemään 2 alle tulokseen (59). 18:lla kävi niin hyvä tuuri että hävettää. PD2 käänsi enemmän kuin suunnittelin, kiersi outissa olevat koivut, ja putosi metrin väylän puolelle. Huomenna uudestaan.

Helposti sisällä

Jaettu 8:s sija on hyvä lähtökohta. Hölmöilyt on jätettävä pois. Puttipeli on varsin kohtuullista (100%), draivitkin osuu joskus. Koko kisan tulokset löytyy täältä(myös live).

Visallakin oli asiaa:


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *