"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Scandinavian Open kirjoissa

12.7.2015 18:18

Tulipahan tehtyä. Finaalikierrokselle maukkaista asetelmista, jokseenkin rohkealla fiiliksellä tekemään kovaa tulosta. Tavoitteena nousu. Kahden ekan väylän nostobirkun jälkeen nousu tyrehtyi, kun kolmosväylän avaus löysi koivun rungon, josta singahti ei toiselle väylällä, vaan toisen väylän toisen puolen raffiin. Avausongelmasta ja kehnosta lähestymisestä huolimatta 8-metrinen putti pelasti bogin, eikä peli ollut suinkaan vielä pelattu.

Böördejä sateli oikealta ja vasemmalta, kasiväylällä eilisen lost discin vauhdittamana päädyin seiftaamaan avauksella, kakkosheitto tuntui hyvältä, mutta td ei kääntänyt kuten suunnittelin → raffista rollerille 7 metriin. Luokaton putti vasempaan yläpesään. Ysiväylällä 5-metrinen putti upposi, ja etuysi neljä alle puttimissin ja bogin kera.

Takaysillä meno jatkui, 11:n 80-metrinen kakkosheitto koivujen välistä oli lähes täydellinen, vain 20 metriä pitkä. Siinä sitä oli ihmettelemistä kun fd2:sta ei vaan saa lentämään niin kauas. Sekin erhe tuli korjattua 12:n birkulla. 13:lla avaus jäi vajaaksi sweet spotista, ja kaimalta tuli loistoidea heittä hysse metsän yli korille. Metsä kasvoi, mutta onnekseni kiekko päätyi takaisin väylälle ja nostobogilla siitä selvittiin.

14:llä 10000 kruunun holaripotti ei ollut vieläkään mennyt jakoon, joten sinne siis. Tällä kertaa yritys oli selvästi liian korkea, päätyen 7 metriä pitkäksi. Helpohko alamäkiputti helpohkosti lampeen ja nelonen korttiin. Jos saisin yhden mulliganin koko kisoissa, se olisi tuo putti. Hävettää. Puristin pari birdietä lisää vielä loppukierrokseen ja tulokseksi kohtuullinen 5 alle – 62. Kokonaistulos 16 alle on kohtuullinen, sillä pääsee sijalle 23. Olen tyytyväinen suoritukseeni, en tiedä olenko koskaan pelannut kisaa, jossa kaikki kierrokset olisivat yli tonnin reitattuja, mutta nyt olen. Kiva olisi puristaa enemmän, mutta tulos on hyvä. Pienenä yksityiskohtana; 5 vuotta sitten samassa paikassa heitin 7 heittoa enemmän, radalla joka oli noin heiton helpompi, ja sijoituin 14:nneksi. Edistystä on tapahtunut, mutta taso koventunut.

Kaikkien yllätykseksi voittajaksi selviytyi murskaluvuin McBeast. Alla Paul niittaa viimeisen puttinsa, ja päättää turnauksen vaatimattomaan -11 kierrokseen. Finaalin suomalaistähti oli Seppo Paju, joka nousi vielä 12:nneksi 10 alle -kierroksella. Seppo oli kisan paras suomalainen. Ensi viikon European Openin seuraan backstagelta, mutta odotan innolla minkälaisiin suorituksiin Suomen kärki pystyy kotiradallaan! Kannattaa tulla ihan paikan päälle seuraamaan. Mikäli se ei kuitenkaan onnistu, kattavaa online-seurantaa on myös tarjolla, lisäksi Insider show tarjoaa uudenlaisen näkökulman kisojen seuraamiseen.


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *