"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ratkaisun hetket

27.7.2009 18:02

Sunnuntaiaamuna jännitys muuttui pikkuhiljaa positiiviseksi jännitykseksi, ja kisapaikalle päästessä oli jo hyvä meininki. Tilanne oli tuttu, takaa-ajoasemasta viimeiselle kierrokselle. Ongelmia tuotti se, että Jesse pelasi eri poolissa.

Tarkoituksena oli pelata hyvä kierros, ei sössiä bogeja ja päästä alta kuudenkympin. Homma toimi hienosti alkutaipaleen. Kakkoset olivat kirjaimellisesti kiven alla, mutta eipä nelosiakaan mahtunut kuin kaksi. Kakkosia oli saman verran, joten hyvältä näytti. Ainekset katastrofiin oli ilmassa kymppiväylällä, kun avasin puuportin oikeaan laitaan. Onnekkaasti kiekko pomppi pelialueelle, mutta huolimatta hyvästä lähestymisestä otin ensimmäisen bogin 7 metrin puttimissillä. (Samaan aikaan Joonas Hynönen heitti todella näyttävästi 168 m pitkällä väylällä arviolta kolmeen senttiin, mini ei mahtunut väliin.)

Pari kakkosta seuraavilta ja taas oli hyvä mieli. Edessä oli neljän par-4 väylän rykelmä, josta oli selvittävä kunnialla. väylällä 13 heitin lähestymisen puuhun ja nelonen korttiin. Väylä 14 on kalibroitu minun heitolle. Kaksi hysseä, ensin pd:llä, sitten p2:lla ja olin kahdessa metrissä. (Toisella kierroksella 30 cm) Sitten päästiin ahtaammille väylille. Väylällä 15 suosin ahtaampaa vaihtoehtoa ja siitä tuli tälläkin kertaa kolmonen. 16 jäi valloittamatta, siitä otin pelkkiä nelosia. Väylällä 17 tuli kierroksen toinen bogi, eli ob-3. Jos sitä nyt bogiksi voi laskea.. Sillä ratkesi se, etten päässyt tavoitteeseen, eli alta 60. Kaksi väylää jäljellä ja olin 5 alle. 18B:llä 12 metrinen putti alarautaan ja vielä jäi töitä viimeisellekin väylälle. Avaus ojan pohjalle, ja sieltä muutamaan metriin ja helppo kolmonen. 61.

Sitten alkoi ne tapahtumat. Oma total oli -13, tiesin, että Jesse oli 13 alle 10 väylän jälkeen. Kun ykköspooli vihdoin saapui näkyviin väylälle 17, näky oli karu. Jesse -16. Samaan aikaan selvisi, että Kallen tulos oli -15, Lilliä lukuunottamatta (-18) olin ohittanut kaikki muut. Jos Jesse olisi kolmas, voittaisin mestaruuden, jos Jesse on toinen, Jesse vie. Yhdellä bogilla Jesse olisi ollut tasoissa Kallen kanssa ja sd edessä. Omaan varmaan tyyliinsä Jesse pelasi kaksi paria ja otti vielä viimeiseltä väylältä birdien, päästen tasoihin Lillin kanssa, ja voitti Suomen mestaruuden!

Onnea Jesse mestaruudesta ja hienosta sm-sarjasta, kiitos hauskoista ja jännittävistä pelihetkistä!

Sd:ssä ratkaistiin Tammisaaren osakilpailunkin voitto. Lillin avauksen painuttua ob:lle Jesse vei kilpailun nimiinsä huikean jännitysnäytelmän jälkeen.

Jäin siis sm-hopealle, joka on hienoinen pettymys, mutta toisaalta ennen kautta en edes uskaltanut unelmoida näin hyvästä menestyksestä, joten kokonaisuutena sm-sarja oli hieno.

Mestaruuden ratkettua on aika siirtyä katsomaan kohti loppukautta. Edessä on vielä Tali, EO, toivottavasti jokin eurotour ja usdgc. Talin kisasta tulee todella mielenkiintoinen, Ameriikan ammattilaiset pelaamassa uudistetulla radalla, lisäksi Euroopan huippunimet. Sama meininki jatkuu seuraavalla viikolla European openissa Tampereella. Kenties tasoikkaimmat kaksi viikkoa frisbeegolfia Suomessa ikinä. Talin lisäksi olisi vielä käytävä jokin eurotourin osakilpailu, jotta voin taistella sijotuksista eurotourin kokonaiskilpailussa.

Mikäli kaikki menee niin kuin pitäisi, kausi huipentuu lokakuun alussa pelattavaan usdgc:iin. EO:sta pitäisi irrota paikka, muutoin ei passia leimata. Tarkoittaa harjoittelua ja hyvää pelaamista (toivottavasti). Treenit jatkuvat siis huomenna Lausteen frisbeegolfradalla.. Tänään vuorossa vielä ultimatetreenit, jotta kunto pysyy yllä.


1 kommenttia:

Paavo | 10:05 28.07.2009

Kannattaa varmaan varuiksi laittaa hakemus liitolle maapaikasta USDGC:hen, niin ei ole kaikki yhden kortin varassa. Eiköhän se paikka sinne irtoa tavalla tai toisella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *