"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Performance edition

6.10.2011 05:53

Tasoitettu hommahan menee nyt siis siten, että jokaisella pelaajalla on projected score, joka perustuu ratingiin. Jokaisen tulosta verrataan sitten omaan projected scoreen ja voittaja on se, joka pelaa parhaiten omaan projected scoreensa nähden.

Henkilökohtainenkierros alkoi ihan hyvin, ja jatkui ihan hyvin. 11 väylän jälkeen olin vielä 4 alle ja hyvin tyytyväinen. Tyypillisesti 9 ja 11 ovat olleet vaikeita, nyt pelasin ne yhden alle. Väylällä 12 voi hieman hengähtää, siinä heitetään kolme hysseä ja otetaan birdie, sen jälkeen on vielä 888, jossa voi tulla isoa kalaa. Sen jälkeen pelaaminen keventyy merkittävästi. Hengähdys 12:lla ei kuitenkaan onnistunut ihan niin kuin piti. Sehän on yksi radan helpoimmista väylistä, vaikka kyseessä on par-5. Avauksen onnistuin heittämään outtiin, tosin tällä väylällä se kannattaa tehdä jos jossain, koska pääsee drop boxiin, muualla tulee aina uusintaheitto. Sen jälkeen ei enää kannata heittä outtiin, mutta heitin silti. Lähestymisenkin jätin kertaalleen vielä lyhyeksi ja laitoin putin yläpantaan, jotta homma ei kävisi liian helpoksi. Kymppi korttiin ja leuka rintaan.

Väylän 12 jälkeen ei voinut muuta kuin fiilistellä sitä, kuinka siisti rata on, kuinka pahasti se rankaisee jos keskittyminen herpaantuu hetkeksikään ”helpoillakin” väylillä. 888:n selvitin par:illa, loppukierrokseen mahtui yksi tuplabogi ja birdie saariväylältä. Tulos oli 70 (kaksi päälle), ei mitenkään mahtava, mutta ottaen huomioon sen yhden kympin, niin ihan kohtuullinen tulos. Projected score on 69, joten tällä hetkellä olen siis tuloksessa +1. Kaikki tulokset täällä. Siellä on vähän isompaakin kalaa tullut..

Pelaaminen oli ihan mielenkiintoista, itse pelasin 70, muut samassa ryhmässä pelasivat 91, 92 ja 100. Huomnnahan lähdetään pelaamaan performance scoringin mukaisessa järjestyksessä, joten pelaan sellaisten kaverien kanssa, jotka heittivät tänään 80, 82 and 86. Erikoista, mutta ihan hauskaa. Huomenna sitten ryhdistäydytään ja pelataan 62.


7 kommenttia:

Atte | 11:41 17.10.2011

DTM:ssä lisätään autoihin painoja kokonaissijoituksen mukaan ja edellisen erän tulosten perusteella.. eli tasoituksen nimissä.

Mutta siellä on tietenkin kaikki jo ammattilaisia ennestään...

Asmo | 13:37 10.10.2011

Kiitos selityksestä, keskustelu jatkuu uusimmassa blogimerkinnässä. :)

Juho | 15:46 07.10.2011

Ei ole massia jaossa. Täällä pelataan vain kunniasta.

Merkittävin selitys mitä olen kuullut, menee jota kuinkin näin; halutaan antaa myös muille kuin huippupelaajille mahdollisuus kokea rata ja kilpailu.
Tavallaan ymmärrän, mutta en. Tehdäänkö jossain muussa lajissa vastaavaa? Ajatus on vähän sama, kuin minulle annettaisiin mahdollisuus pelata sm-liigaa, "jotta voin kokea sen". Tuskin selviäisin hengissä. Sunnuntaisin on ollut se päivä, jolloin yleisö pääsee koettelemaan taitojaan radalle, mutta kisapäivinä voit katsoa laadukasta frisbeegolfia. Turun viikkokisoissa tuskin on käynyt sellaista pelaajaa, joka ei voittaisi ketään tästä fieldistä..

Asmo | 12:48 07.10.2011

Onko siellä jotain isoa fyrkkaa jaossa kans? (Varmaan selviäisi webasta mutta liittyy keskusteluun vahvasti.)

Onko tuolle systeemille siiis minkälaiset perustelut? Voisitko Zei kuvata max 160 merkillä (dynaamisen nuoren menestyjän keskimääräinen attention span) mitä hyvää tuon on ajateltu tuovan noihin kisoihin?

Keijo | 20:58 06.10.2011

Komppaan edellisiä. Näin katsojan tai kauempaa seuraavan näkökulmasta aivan järjetön systeemi. Miksi ihmeessä minua kiinnostaisi, miten joku nobody pärjää suhteessa omaan keskinkertaiseen tasoonsa?

Mutta hauska kuulla, että pelaaminen on silti mukavaa! Ja puitteet on tietysti varmasti hienot!

Juho | 15:39 06.10.2011

Juuri näin, fiilistelykisoissa ihan hauska systeemi, muttei maailman isoimmassa ja siisteimmässä kisassa. Älyttömintä on se, että ryhmissä pelataan ei suinkaan saman tasoisten kanssa, vaan samaan performanceen yltäneiden kanssa.. Mielenkiintoinen kokeilu, mutta ei tarvi toista kertaa kokeilla.

Asmo | 14:21 06.10.2011

Sama kyssäri ku Sepolle: Ilmeisesti tuo tasoitettu tulossysteemi ei tunnu kovin hyvältä, vai? En oo sitä sen enempää miettinyt, tai seurannut keskustelua miksi/miksei, mutta tuntuu oudolta että Isot Kisat pelattaisiin tasotuksilla.

Ei pallogolfissakaan kilpatasolla kukaan pelaa tasoituksilla, tietenkään, vaan niitä käytetään fiilistelykisoissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *