"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nokialla oli tarjolla yleisölle jännäriä

5.7.2009 19:05

Sunnuntaille lähdettiin tiukassa tilanteessa. Ville minua ja Jesseä kaksi heittoa edellä, eli mestaruustaistelijat oltiin aika lähekkäin. Joonas Hynönen Johti Villeä kahdeksalla heitolla. 22 väylää jäljellä, joten teoriassa voittajakin oli vielä auki.

Alkuasetelma oli lähteä ennakkoluulottomasti kovalla itseluottamuksella. Alku oli hyvä, neljä ensimmäistä väylää kolme alle. Ainut par tuli korin sylkäisemänä. Ville ja Jesse jäivät tässä vaiheessa taakse heiton tai kaksi. Tilanne oli hyvä. Jonsu oli yhden päälle, joten ero oli enää kuusi heittoa ja 18 väylää jäljellä. Tässä vaiheessa kävi realistisesti mielessä, että tätä hommaa ei ole vielä hävitty.

Ekat kahdeksan väylää metsässä neljä alle, eli kovaa vauhtia mentiin. Muut pelasivat omaa peliään ja minä omaa. Taisin olla tässä vaiheessa neljä kärkeä perässä.

Vuorossa oli pelottava 9-väylä. Suurin tulos huhujen mukaan ko. väylältä oli 15.. Itse olin ottanut vitosen ja seiskan. Väylä on 275 m pitkä ja puolen välin tienoilla pelialue kapenee n. 10-metriseksi, jolloin tarkoitus on heittää ob-alueen yli. Muut avasivat huomattavasti pidemmälle kuin minä, joka heitin avauksen putterilla. Pelasin tarkoituksella seiftiä, toisella putteriheitolla pääsen siihen ob-alueen etureunalle. Ville pääsi toisella jo yli, Jesse ja Jonsu ob:lle. Minä heitin kolmannella varmasti yli. Hynönen heitti toisenkin yrityksen ob:lle, mutta pääsi jatkamaan toiselta puolelta. Ville puttasi birkkua viidestä metristä. Moninaisten vaiheiden ja eripituisten puttirallien jälkeen päädyttiin tuloksiin 5, 6, 7 ja 8. Järjestyksessä minä, Ville, Jesse ja Joonas.

Olinkin yhtäkkiä heiton kärkeä perässä, Ville ja Jesse suht turvallisen välimatkan päässä takana. Pari väylää eteenpäin ei tapahtunut ihmeellisyyksiä, Jesselle yksi kakkonen, muille kolmosia.

Väylä 12 tarjosi seuraavat haasteet. ob-viivalla rajattu banaaninmuotoinen alue, jossa avauksen jouduttua ob:lle, jatketaan dropzonelta tiin edestä. Pojat laittoivat vaukset korille, niin kuin minäkin luulin tehneeni. Takaakin kuului jo ”hyvä heitto”, ja niin itsekin luulin, kunnes spotteri heilautti punaista. 30 cm liian lyhyt, niin kuin eilenkin.. Dropzonelta kuitenkin helpohko neppari, Villelle kakkonen ja muille kolkit. Kaksi heittoa taas kaulaa.

Väylällä 13 kaikki muut heittivät avaukset ob:lle, joten seiftaamalla otin helpon kolmosen, muille nepparit. Lammenylitysväylällä kaikille kakkoset.

Viimeinen ob-väylä hetkeen oli vuorossa ja pd oli vahvasti taipumassa lampeen, mutta puu onnekkaasti pysäytti, helppo kolmonen. Hynönen otti neisen ja olin tasoissa. 8 väylää jäljellä.

Sitten otettiin nepparit, paitsi Jesselle kolmonen. Seuraavalla väylällä otin kakkosen ja Hynöselle kolmonen. Pääsin johtoon. Seuraavalta starframe, sitten Jonsu otti kakkosen ja pääsi taas tasoihin. Tilanne oli kutkuttava ennen kolmea viimeistä väylää. Ville ja Jesse tasoissa, ja Sikanen noussut heidän kanssa taistelemaan kolmannesta sijasta. Minä ja Joonas tasoissa.

Väylällä 20 missattiin Hynösen kanssa putit ja oltiin edelleen tasoissa, Jesselle ja Villelle kakkoset.

Väylällä 21 palataan taas ob-rajojen tunnelmaan. Piippo ob:lle, Jesse hyvälle lähestymispaikalle. Jonsu Lähti riskillä korille, mutta kiekko feidasi korin tienoilta ob:lle. Jouduin siis seiftaamaan gm:llä (tutummin general manager) väylälle. Lähestyin muutamaan metriin, Joonas puttasi kolmosensa alarautaan ja pääsin taas johtoon. Jesse siirtyi myös Villeä vastaan johtoon.

Viimeinen väylä ja viimeiset heitot (vai onko?). Kaikki avattiin putille. Jonsu laittoi kympistä sisään, itsekin yritin, mutta jäi vähän ujoksi ja osui alaputkeen.. sudari edessä. Ville otti kakkosen ja Jesselle myös kolmonen. Ville ja Jesse tasoissa ja lisäksi Sikanen nousi heidän kanssaan tasoihin 69 -tuloksellaan. Viisi pelaajaa sd:ssä.

Sd-väylät 22, 1 ja 11. Kolmossijasta kamppailevat avasivat ensin, Ville ja Jesse putille, Arttu pariinkymppiin.

Meikäläinen asteli ensimmäisenä tiille. Korille piti vetää, koska Hynönen heittää sinne varmasti. Lipsautin vasemmalle ob:lle ja olin käytännössä monen mielestä hävinnyt pelin. Joonas laittoi kahdeksaan metriin. Pääsin jatkaamaan ensimmäisenä ob:n rajalta. 35 m korille, ei vaihtoehtoja. Heitto sisään, tai kakkossija. 35 m. Pitkä matka, mutta yritettävä on. Siististi perä laahaten kohti koria pienessä hyssessä, ja ketjut kilisivät onnesta! ob-3. Joonakselle paineet ja putti ohi, kolmonen korttiin. Kohti seuraavaa väylää.

Kolmossija ratkesi heti alkuunsa, kun Sikanen aloitti puttirallin ja Jesse missasi putin. Villelle kakkosella kolmossija.

Siirryttiin Hynösen kanssa ykkösväylälle. Jonsun vuoro avata. Puiden kautta 15 metriin. Laitoin GM:llä vuorostani kuuteen metriin. Joonas puttasi hyvin, mutta aavistuksen korkealle ja napsahti yläpantaan. Voittoputti kuudesta metristä livahti kuin livahtikin sisään ja toinen SM-osakilpailuvoitto heltisi vaikeuksien kautta.

Nokian kisarata on ehdottomasti Suomen hienoin. Kiitos järjestäjille hienoista kisoista. Kiitos myös caddieille Tiialle ja Paavolle, teistä oli iso apu. Tammisaaressa taistellaan taas, nyt pienelle tauolle..


1 kommenttia:

Paavo | 08:55 06.07.2009

http://www.youtube.com/watch?v=mzphgskEV-g

Excellent!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *