"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mikä on kun ei taidot riitä?

27.8.2010 22:11

Olis helmeä pelata EM-kisoissa, jos tietäisi missä kulmassa ja mihin suuntaan pitää avaukset heittää. Ensimmäinen avaus käänsi täyttä – ei mitenkään vähän -  outtiin. Siitä pelastin sankariheitolla silti par:in. Seuraava hyvä avaus tulikin sitten jo 9:nnellä väylällä -> birdie. Sitä ennen 5 metrin puttimissillä bogi ja puttirallilla bogi, muuten par:ia. Seuraavalla väylällä onnistuin kahdessa heitossa peräkkäin ja sainkin birdien. Fiuh, taas olin par:issa ja suunta ylöspäin.

Hieman epäonnistunut rolleri johdatteli minut bogin äärelle, mutta sillä tuli kuitenkin honorit. Väylällä 15 heitin täydellisen rollerin, oli pysähtymäisillään keskelle väylää n. 130 metrin päähän tiistä (ylämäkeen), muttei pysähtynyt. Keikahti vähän rinteen suuntaan ja outtiinhan se painui. Bogia taas ja seuraavaltakin bogi. Silti honorit säilyi, joten muutkaan eivät loistaneet.

Jouduimme välissä vähän odottelemaan ja silloin päätin kerätä itseni, pelata hyvä neljä viimeistä väylää. Heittää hyvin – tiedän osaavani – putata sisään ja ottaa böördejä. Uuden kauden ensimmäinen avaus alle kymppiin, josta pyörähti 12:een. Putti väärälle puolelle ketjuja ja kolmonen. Mutta ne oli hyviä suorituksia periaatteessa. Uuden kauden toinen avaus näytti siltä, että se on metrissä. Ei ollut, 10 metriä ja nokkospuskassa. Putti alarautaan. Kun yrittää kerätä itseään ja onnistuu siinä puolittain, se murskaa täysin. Pelailin pari kolmosta vielä loppuun ja tyydyin kolme yli -tulokseen (65).

Tässä lajissa on vaikeinta se, että kun uskot itseesi, homma toimii. Jos epäröit, epäröiminen ruokkii itseään. Kun lähtee hyvillä mielin kierrokselle ja muka hyvällä itseluottamuksella, painaa ensimmäisen avauksen täyttä outtiin, siitä seuraa ongelmia. Ei tietenkään siitä ainoasta heitosta, mutta eilisen huonon kierroksen jälkeen on vähän varuillaan, peloissaan, jännittynyt. Lähteeköhän tämä nyt oikein ja liukastunkohan ja lentääkö lepakko suuhun juuri kun heitän ja tuleeko tuulenpuuska ja mitäköhän söisi tänään? Heittohetkellä vaan ei pitäisi olla kysymyksiä päässä. Pitäisi olla päättäväinen ja suorittaa.

Henkinen caddie book pitää saada nyt kuntoon. Osaan heittää ja tiedän sen. Pelaajat sanovat, että putti on kateissa ja on ongelmissa. Sehän johtuu vain siitä, että on antanut sellaisen ajatuksen nousta päähän, että putti on kateissa. Tässä sitä ollaan; itse syyllistyn nyt samaan. ”Draivi on kateissa ja plaaplaa”. Ota se pannu ja heitä sitä, jos et tajuu, älä kysele.

Se siitä, onneksi on blogi, johon voi tilittää ja kaikki saavat itse valita lukevatko vai ei. Huomenna pelaan hyvin.

Päivä oli pääsääntöisesti synkkä muillekin suomalaisille, mutta Seppo on liekeissä! Ihan käsittämätöntä. Olisi kahden kierroksen jälkeen johtanut avointa sarjaa neljällä. On paineet erilaiset ja junnujen kanssa helpompi pelata, pitää paikkansa, mutta neljällä heitolla! Hyvä Seppo.


2 kommenttia:

latedog | 22:58 29.08.2010

Kiitos, on kivaa, nyt ainakin :) Osasin.

TA | 01:17 28.08.2010

Tsemppiä! Osaat kyllä. Onko Kivaa?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *