"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Metrixin pauloissa

5.5.2016 21:13

Tässähän käy siten, että kun on metrix, niin blogin kirjoittaminen tulee tuiki tarpeettomaksi. Siitähän selviää kierroksen vaiheet täysin. Laitan tähän siis vain kuvan.

Toki metrixin tulkinta ei ole yksiselitteistä, eikä varmaan kaikille (kolmelle, kiitos äiti) lukijoille selvää, joten tutkitaan vähän mistä on kyse. Score, eli tulos-rivi lienee selvää kauraa, kuinka monta heittoa käytin kullakin väylällä. Kyseisestä kortista voidaan tulkita jokseenkin helposti, että heitin 15 par-tulosta, joka voidaan taasen tulkita jokseenkin tylsäksi pelaamiseksi.

Green hit taasen tarkoittaa sitä, että olen päässyt alle 10 metrin etäisyydeltä kokeilemaan onneani birdien metsästyksessä (eli par – 2:lla heitolla alle 10 metriin, tästä selityksestä ei tosin äiti ymmärrä mitään, mutta kerron kun tuun kotiin). Taulussa näyttää olevan kahdessa ruudussa ruksi, joten voidaan vetää johtopäätös, että draivit lensivät perttuun. Täysillä.

Inside the circle putts (ICP) kertoo montako kertaa olen joutunut alle 10 metristä puttaamaan ko. väylällä. Käytännössä tämän pitäisi olla aina 1, jollei möhli. Siellä lepää yksi kakkonen, jolloin 9,8 –metrinen putti löysi tiensä alapeltiin. Muutoin todella hyvä tilasto!

Sitten on noi muut. Outside the circle (OCP), eli heitinkö pönttöön yli kympistä. No en heittänyt. En vielä kertaakaan koko kaudella, vaikka väyliä on takana jo 62. Penaltejahan lasketaan viimeisessä sarakkeessa, no niitähän ei tullut (mikä ei yllätä, kun täällä voi heittää outtiin kahdella väylällä).

Yhteenvetona siis todettakoon, että puttaaminen on naurettavan helppoa, mutta pidemmän matkan heitot on silkkaa tuurin (kylä)kauppaa. Että notta jos vaikka pääsisin niille birdie-paikoille, niin pelaaminen saattaisi sujuakin ihan hyvin, mutta birdien ottaminen 40 metristä on pikkusen vaikeampaa kuin viidestä.

Tulos on pettymys, mutta kyllähän siihen koriin mahtuu vielä. Käväisin kierroksen jälkeen repimässä vielä olkapään rikki, jotta olisi parempi tuntuma huomenna tohon draiviin. Jää nähtäväksi.

Lopulta mielialaa nostatti kuitenkin suomalainen mieskauneus ihan hotellin edustalla.


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *