"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Japanin tunnelmia ja tuotekokeiluja

17.5.2010 19:29

Tällä viikolla teemana pelaillessa on ollut kokeilla 150-luokan kiekkoja. Kassista löytyy S-line PD ja D-line P1. (on vähän suppea valikoima Japania ajatellen, mutta pääseehän noilla alkuun) Lähinnä haaveena on ollut selvittää se, tuntuuko heittäminen ratkaisevasti erilaiselta raskaisiin verrattuna.

PD:t on luonnollisesti alivakaampia kuin raskaat, mutta silti toimivat hyvin. Heittäminen tuntuu hyvin samanlaiselta (tai ainakin totuin siihen nopeasti). Ongelmana niissä on vain kylmä totuus, että vehje ei vaan lennä yhtä pitkälle. 25 gramman ero tekee sellaisen 10-20 m draivipituuteen. Täytyy muistaa arvioidessa omia kykyjään pelitilanteessa, että perusdraivi onkin vähän lyhyempi.

Oleellisempaa ero on kuitenkin puttaamisessa. Tuuli riepottelee pannua miten sattuu, kaikki tuulen vaikutus tuntuu moninkertaisena kevyissä kiekoissa. Vastatuuleen kiekko nousee helpommin ja myötätuuleen päinvastoin. Lisäksi sivutuuli kuljettaa sitä miten sattuu. Yhteenvetona; puttaaminen on aika paljon virheherkempää.

Varsinaista treeniä 150-kiekoilla en vielä ole tehnyt, sen aika lienee siinä vaiheessa, kun kassin sisältö on suunnilleen selvillä. Firebird ja R-Pro Boss taitaa olla sellaisia kiekkoja, joita pitäisi vielä kassiin löytää, mutta mieli on suhteellisen avoin. (lisäksi valikoimaan vaikuttaa aika paljon kiekkojen saatavuus..)

Katsotaan nyt ensin, irtoaako vielä joku säälipaikka jonosta taliin, sen jälkeen paneudutaan noihin kevyempiin.

Tuotetestissä Discmanian MD2 ja TD

Pääsin pari päivää sitten testailemaan Discmanian tuoteuutuuksia. ”Niitä hyviä” auroroita kaipaa moni pelaaja. 1.7 oli kenties kaikkein paras runi. Moni on löytänyt korvikkeeksi Buzzzin tai kuluneen Rocin, mutta MD2 korvaa auroran lähes täydellisesti. Pannu lentää lähes koko lennon lähtökulmassa ja siksi sillä voi heittää annukoita, hyssejä ja suoria. Feidi on lähes putterin luokkaa, eli lähes mitätön. Auroraan verrattuna MD2 on hieman luotettavampi, jonka seurauksena feidi on aavistuksen voimakkaampi, mutta vain aavistuksen.

S-line ja C-line on ollut testissä, molemmat ovat aika pehmeitä, mutta muovi tuntuu eritäin pitävältä. Jäykistä kiekoista pitävälle MD2 ei välttämättä sovellu, mutta kaikille ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Henkilökohtaisella tasolla kun MD1 ei istunut oikein käteen, niin 2 on kyllä eri maailmasta.

Lisäksi Discmania julkaisee uuden draiverin; TD (Turning driver). Alivakaa draiveri, joka soveltuu mm. rollereihin. Roadrunnerin kaltainen kuperalla rimmillä varustettu pannu, joka istuu käteen ihan hyvin. Ei tuo mullistavasti lisää Crazeen, on ehkä aavistuksen alivakaampi. Hyvin aloittelijaystävällinen.

Innovan Katanaa en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta siitä on kuultu hyvin ristiriitaisia mielipiteitä. Toiset tykkää, toiset ei, en lähde arvostelemaan kun en tiedä.


7 kommenttia:

latedog | 14:37 31.05.2010

Se on varmaan jäänyt mainitsematta, eikä olis tarvinnut tietää mistään. Japanissa pelataan tosiaan vaan alle 160-grammaisilla kiekoille, selityksiä on alkaen turvallisuudesta Väestön pienuuteen, kukin voi vetää omat johtopäätöksensä..

asmo | 10:28 31.05.2010

kook = koko

asmo | 10:28 31.05.2010

OK, olisiko pitänyt tietää / tulkita jostain?

Mikä homma toi on että vain 150-luokan kiekoilla saa heittää? Onko siis kook Japan Open kisa vain niillä?

latedog | 09:47 31.05.2010

Japanin tunnelmat liittyi lähinnä noihin 150 -luokan kiekkoihin, kun siellä ei saa muilla heittää. Oikeita Japanin tunnelmia tulossa viikonlopun jälkeen.

asmo | 12:20 30.05.2010

Missän ne otsikossa luvatut Japanin tunnelmat?-)

latedog | 11:02 19.05.2010

Niin no, en ole vielä edes lyönyt kauden kassia lukkoon, vaan valikoima on vaihdellut kisakohtaisesti. Meikäläinen tullaan siis näkemään MD2 kourassa jo Talissa, mikäli sinne paikan saan. Se on tehty siihen par-vitoselle.

Talissa heittelen varmasti raskailla, pituudessa tulee annettua muuten liikaa tasoitusta. Mutta odotellaan nyt, nousisko jonotussijat vai ei.. Jollei paikkaa heru, todennäköisesti siirryn paraisten jonotuslistalle..

Tosifani | 09:50 19.05.2010

Tuollaista MD2:n kaltaista "new age Auroraa" on odotettu ja kaivattu! Discmania pelastaa!

Mites tuo MD2 tulee vaikuttamaan sun bägiis; jos toimii niin otatko kesken kauden mukaan kiekkovalikoimaan?

Meinaaks muuten pelata Talissa 150-grammaisilla jos sinne pääset? Entä lähdetkö Paraisten kisaan jos Talista ei heru pelipaikkaa?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *