"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hallitouhuja

4.12.2009 14:18

Hiljaista on ollut kirjoittelupuolella, työt, koulu ja treenaaminen ovat vieneet vapaa-ajan tehokkaasti. Nyt kiire kuitenkin helpottaa – ainakin väliaikaisesti.

Italian jälkeen kaikki vakavastiotettava harjoittelu on tapahtunut sisätiloissa. Toki olen joitain kierroksia käynyt heittämässä, mutta huumorin puolelle menee. Kahden viikon ajan olen noudattanut ruokavaliota ja punttisaliharjoitusohjelmaa. Kiekot lentää pidemmälle, mutta se johtuu lähinnä siitä, että kokeilen Bossia.. Treenaamiseen kuuluu kolme osiota: jalat, olkapäät&ojentajat&rinta sekä selkä&vatsa&hauis. Jokaista lihasryhmää treenataan kerran viikossa. Ruokavalio sisältää paljon proteiinia, jotta lihakset saisivat tarpeellisen määrä ravinteita kasvaakseen. Lisäksi harjoitteluun kuuluu meikäläisellä 1-2 kertaa viikossa ultimatea. Harjoitusten tarkoitus on pitkällä (puolen vuoden) tähtäimellä kehittää koko vartalon räjähtävyyttä ja siten helpottaa heittämistä. Hyvältä tämä toistaiseksi tuntuu, mutta keväällä sitten tulokset vasta nähdään.

Frisbeegolf halliharjoitteena on ollut nyt viikottain ohjelmassa, kun ulkona sataa vettä. Seuran kanssa päästään harjoittelemaan Kupittaan urheiluhallin yleisurheiluhallin pressuun. Käytännössä siis voi paukuttaa draiveja sydämensä kyllyydestä n. 25 metrin etäisyydeltä, joten liikeradat saa aika hyvin kuosiin. Kiekon lentoa ei luonnollisesti pysty analysoimaan, mutta tarkoitus onkin oppia oman vartalon liikeradat. Halliharjoittelu on monesti tehokkaampaa draiviharjoittelua kuin ulkona heittely, koska kiekkoja ei tarvitse hakea kaukaa, eikä ole mielihaluja harjoitella hyssejä tms. Tällöin toistoja saa paljon ja kroppakin pysyy lämpimänä.

Bossista vielä sen verran, että olen koekäyttänyt 167 g pro bossia nyt muutaman kerran ja lisämetrejä on tullut. Lausteella olen päässyt avauksilla ihan uusiin pakkoihin, joihin ei ole ollut toivoakaan päästä aikaisemmin. Boss tullee kassiin ensi vuodeksi, koska olemalla heittämättä bossia antaisin kanssapelaajille melkoisen edun.

Kisat on ilmeisesti kisattu tältä vuodelta. Ensi vuoden kisoista ei ole vielä mitään hajua, mutta eiköhän sekin tässä pikkuhiljaa selviä. Harjoituksia jatketaan ja ensi kaudella on tarkoitus olla paremmassa pelikunnossa kuin koskaan. Viikon päästä alkaa myös ultimaten hallisarja, josta kirjoittelen tänne tunnelmia. Turku Terror lähtee havittelemaan Suomen mestaruutta.


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *