"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Draivitreeniä

4.9.2009 00:39

Niin kuin Epilässäja Talissa on tullut todettua, suurin puute on ollut draivipelaamisessa. Lähestymisiä ja putteja ei voi moittia, ne onnistuvat riittävän hyvällä prosentilla, draivit eivät.

Tällä viikolla treenaamisen aiheena onkin ollut – ehkä vähän yllättäen – draivit. Tiistaina meinasin mennä Lausteelle heittämään, mutta en jaksanut lähteä sinne saakka, joten jäin Kupittaan puistoon. Kassissa oli 14 draiveria. Heitin 98 draivia. Heitin lähinnä perusdraiveja, mutta mukaan mahtui joitain hysse ja annukkakikkailuja. Tarkoitus on nyt vain saada rutiinia ja oppia tuntemaan kiekot perusteellisesti. Kupittaan reissu päättyi surullisesti yhden kiekon katoamiseen. Kyseessä saattaa olla tahaton talteenotto, jota toivon, mutta todennäköistä on, että joku ns. pölli sen. Heitin sen tielle ja kun silmäni hetkeksi vältti, oli kiekko kadonnut..

Tänään palasin turkulaisen frisbeegolfin juurille Vätinpuistoon. Asustelen väliaikaisesti taas puiston välittömässä läheisyydessä, tulee varmaan käytyä enemmänkin. Vätinpuistossa on järjestetty 7k:n perustajajäsenten toimesta ensimmäinen kilpailu 13.1.2002. Puisto on edelleen hieno ja toivottavasti sinne joskus rakennetaan rata.

Kassissa oli tänään mukana 12 draiveria ja 4 putteria. Draiveja tuli heitettyä n. 50-60 ja puttereitakin parikymmentä kertaa. Homma tuntuu vielä vähän hakuammunnalta, mutta eteenpäin mennään. Syy hapuiluunkin on selvillä, treenaamisen lähtökohta on ”hieman liian pitkien” draivien heittäminen. Kun yritän heittää 150 metrin päähän, mutta en heitä kuin 130, kiekkoja tulee varmasti heitettyä täysillä. Tämän jälkeen maltillisten kontrollidraivien heittäminen on taas pykälää helpompaa. (tähän ainakin itse uskon)

PD on ollut käytännössä ainut draiveri, jolla olen pelannut, mutta nyt olen usdgc:tä ajatellen ottanut myös DD:n treenikassiin. Kun sitä on nyt tullut joitain kymmeniä kertoja tullut viskottua, alkaa lentorata olla tuttu ja siitä saan hyvän lisän kisakassiini. Lennot ja hotelli on varattu, taitaa olla pikkuhiljaa aika ilmoittautua kisaan..


2 kommenttia:

al | 20:13 08.09.2009

Lukisin mieluusti analyysia PD:n ja DD:n eroista. Itsellä sama tilanne, että draivipeli perustuu (ehkä liikaakin) PD:n käyttöön ja DD "sisäänajossa".

kaakine | 12:51 05.09.2009

"Asustelen väliaikaisesti taas puiston välittömässä läheisyydessä"

... Ja äippä pakkaa eväät ;)

Tsemiä treeneihin. Odotan jo innolla raporttejasi Amerikasta - enkä takuulla ole ainoa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *