"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Birdiefree 11 alle

8.9.2014 09:10

Tämmöttis laji-ikoni Jussi Meresmaa kommentoi kierrostani. Tarkoitti toki bogifreetä, mutta tuo oli paljon hulvattomampi.

Oli miten oli, sunnuntai- eli finaalipäivä, mestaruudet jaossa. Rehellinen ajatusmalli oli, että 9-10 alle riittäisi mitaleille, tulos kuulostaa absurdilta, mutta mahdolliselta. Vaatii toki lähes virheetöntä peliä, mutta lauantain 4 alle hölmöilyjen kera antaa viitteitä, että se on mahdollista.

Viidennellä väylällä, kun laitoin neljännen böördiputin alle 5 metristä sisään, alkoi hyvänolon tunne hiipiä kaulukseen. Neljä alle, 13 väylää jäljellä à 10 alle ja mitalit eivät ole mitenkään mahdoton homma, kunhan ei hölmöile. Kutosväylän par oli odotettavissa, ei kuulu hyökkäysväyliin. Etuysin jälkeen – upotettuani 7 alle 5.metristä birkkuputtia olo oli vähän epäuskoinen. Käytännössä joka ikinen draivi oli juuri kuten suunnittelin.

Takaysille. Kymppiväylän eilinen painajainen kummitteli mielessä, mutta se kääntyi positiiviseksi huolellisuudeksi ja tuloksena mikäs muu kuin 5-metrisellä birkkuputilla pirjo. Täydellinen sekaannus syntyi väylällä 11, kun putti olikin 9-metrinen – ei voinut kuin painaa alapeltiin. Seuraavalla takaisin mukavuusalueelle ja birkkua korttiin. 13:n avaus puiden yli 9 metriin, tällä kertaa huomattavasi parempi putti, joka sekin alaraudan päältä pomppasi vielä ulos. 14:n seiskametrinen upposi ongelmitta. 15:llä käytin vain kaksi heittoa, mutta avaus liukui niukasti outtiin à jouduin tyytymään kolmoseen. 16:lla herpaannuin ja avaus oli luokaton, lähestyminen samoin, mutta 8-metrisellä putilla pelastin par:in ja 17:llä avaus 4 metriin.

Viimeinen väylä, 11 alle ennen kierrosta olin varma, että tällä oltaisiin mitalitaistossa, mutta tässä vaiheessa oli jo ilmiselvää, että joku muukin onnistui tänään hyvin.. Hyökkäysmoodilla, mutta seiftimmällä (väärällä) kiekkovalinnalla avaus jäi 15 metriin, putilla ei toivoakaan mennä mukiin. Lopputulos 50 heittoa, 11 alle.

Vähän statistiikkaa:

*13 väylällä puttaamassa birkkua 10 metrin sisältä (lisäksi yhdellä ringissä, mutta outissa). 16:lla meikäläisen pelisuunnitelmalla ei voi päästä rinkiin. Kolmella väylällä siis voin sanoa epäonnistuneeni draivissa

*Nolla puttia yli kympistä sisään (näitä tosin oli vain yksi)

*Kaksi puttimissiä ringistä.

Draivipeli oli ihan huikeaa, enkä lähipeliäkään voi moittia. Inhimillisiä virheitä pari hassua, mutta muutoin aikalailla täydellistä suorittamista.

Mielenkiintoinen statistiikka myös: eilisen 40-metrisen putin jälkeen pelasin 20 väylää 13 alle bogifree. Yksi onnistuminen (tuuri) käänsi kelkan täydellisesti, itseluottamus taivaisiin, tulokset huipputuloksia. Mitä tästä opimme? Aina kannattaa yrittää sisään.

Totuus kuitenkin valkeni, vaikka pelasin päivän best roundin, muut pelasivat myös todella hyvin. Sijoitus nousi 3 sijaa kuudenneksi, johon olen tyytyväinen. Kuten todettu, 10 sakkiin ekalla kierroksella ja sitten nousujohteisesti kohti loppua. Näinhän se meni, mutta kuvittelin nousevani enemmän sijoja. Olisi pitänyt pelata paremmin.

Nämä maisemat ja merituulet jäävät toistaiseksi rauhaan (tuskin kovin rauhaan kun pelaajia riittäävielä myöhään syksyyn, mutta kisojen osalta)

Lämpimät onnittelut Jallelle ensimmäisestä mestaruudesta! Jälleen meni titteli oikeaan osoitteeseen! Haluan onnitella myös Hennaa ja Eveliinaa naisten sarjan dominoinnista. Nämä nuoret naiset tulevat viitoittamaan suomalaisen naisfrisbeegolfin polkua! EM- ja MM-kisoja odotellessa.

Kausi on lopuillaan, mutta into huipussaan. Muuta en tässä vaiheessa voi sanoa, kuin että ensi vkonloppuna Kukkulan Kuninkaassa joutuu meikäläisen voittaakseen pelaamaan aika hyvin.

Tulokset löytyvät liiton kisakoneesta.

Kuvia löytyy kisan facebook-sivuilta

Videot löytyvät kisan youtube-kanavalta

Kiitos järjestävälle organisaatiolle, hienot kisat Oulussa osataan veivata!


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *