"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kisapäivä takana, ja edessä

27.8.2011 10:11

SM-kisojen ensimmäinen kierros alkoi pilvisessä ja lämpimässä säässä. Aloitin väylältä nro 3, pitkähkö par-4. Heitin neljä melko hyvää heittoa ja tulokseksi bogi. Ei kovin vahva startti, mutta heittäminen tuntui silti ihan kelvolliselta. Onnistuin ottamaan pari helppoa kakkosta ja homma kulki hyvin väylälle nro 7 saakka. Ko. väylällä on yksi parhaimmista frisbeegolfraffeista. Keinotekoista outtia ei tarvita, koska raffista tulee joka tapauksessa yksi ylimääräinen heitto. Tiedän kokemuksesta -> bogia korttiin.

Kasiväylän 5-metrinen puttimissi ei lannistanut – ei vaikka alkoi sataa – vaan paikkasin sen seuraavalla väylällä 12-metrisellä. Olin pari alle kun mentiin metsäosuudelle (väylät 12-15). väylällä 13 tuli kylmää vettä niskaan taivaalta tulleen lisäksi. Avaus heitetään kapeaan ränniin, jonka jälkeen lähestytään ylämäkeen kummulle. Osuin aukkoon, oli tyytyväinen. Aukon puolelle tulee lopussa kuitenkin pienet oksat, jotka imaisivat kiekon pöpelikköön. Heitin polvelta kämmenen: ”Heitän suoraan riittävän lujaa, tässä ei ole mitään riskejä, vaikka kaartaisi minne..”. Tiesittekö, että kämmenheitolla voi onnistua griplockissa? Minä en tiennyt. 20 astetta väärään suuntaan 10 metriä eteenpäin kuolemanpöheikköön, josta pääsin onneksi ulos ja pelasin vielä bogin.

Alamäkitunnelilla (nro 14); ”pakkokakkosella” heitin todella luokattoman avauksen, taisin olla hieman vielä tunnemyrskyssä edelliseltä väylältä. Otin silti par:in. 100-metrisellä metsä par-4:lla heitin kaksi hyvää heittoa, joista jälkimmäinen otti yllätyspompun puusta 8 metriin -> putti himpun oikealle ja nelosta korttiin. Metsäosuuden pelasin lopulta yhden yli, mutta tuntui kuin olisin pelannut vähintään kolme yli. 17:llä otin hyvällä putilla birdien, 18:lla myös hyvän birdien. Taas oli mukavaa. Ykkösellä putti alarautaan 7 metristä – kohtalaisen dorka fiilis.

Draivit olivat todella hyviä, puttaamisen kanssa hienoisia ongelmia. Kaksi puttia aivan oikeaan reunaan, yksi alarautaan. Ei vielä mitään katastrofaalista, mutta huolellisempi pitää olla. 58 on kohtuullinen tulos, ihan hyvä alku kisalle. Tänään pitää kiristää ja pelata tonne kärkimiesten tahtiin, mikäli haluaa olla mukana vielä mestaruustaistossa. 54:llä päässee ykköspooliin kolmoskierrokselle (mikäli keli on järjellinen), illaksi toinen samanmoinen niin lähtökohta sunnuntaille on hyvä.

Tässä ekan kisapäivän fiiliksiä:


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *