"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kisakalenteri kuihtuu

7.9.2010 14:22

VR:stä on purnattu viime aikoina kovasti myöhästymisten yms vuoksi. Se saa meikäläiseltä ainakin kaiken soheltamisen anteeksi, koska Pendolinossa on nykyään ilmainen Wlan!

Kisakalenteri tyhjenee ja hiljenee hitaasti, mutta varmasti. SM-kisat, EM-kisat, Japan Open, Scandinavian Open ja muutamat Eurotourit on jäänyt taakse tällä kaudella, mutta silti kauden kohokohtia on vielä jäljellä:

*Kukkulan kuningas; tuo perinteikäs turkulaisen frisbeegolfin huippukilpailu. Kilpailullisesti ei luonnollisesti ole muihin suuriin kisoihin verrannollinen, mutta kyllä se seuran mestaruus on kiinnostava titteli. Varsinkin kun Turusta nousee uusia lupauksia kuin liukuhihnalta, kisat eivät tule olemaan mitenkään helpot. Tunnelma on sitäpaitsi omaa luokkaansa. Noin 100 turkulaista tai ainakin lähes heittää frisbeetä ja ihmettelee; ”Onk hese täsä vai tosa? Heittäsisisiksää jo?” Ei kielimuuria, kun lähes kaikki puhuvat samaa kieltä, säännöistäkin on paljon helpompi keskustella. Lisäksi KK pelataan tänä vuonna Lausteella, eli monen mielestä yhdellä Suomen parhaista radoista, mitä sitä muuta voi enää toivoa. Kukkulan kuninkaassa tullaan tänä vuonna näkemään mm. Suomenmestareita, Euroopanmestari sekä Maailmanmestari, joten taso on kunnossa. Löylyä voi heittää täällä

*Koko frisbeegolfmaailman ykköstapahtuma USDGC pelataan tutulla Winthropin radalla lokakuun alussa. Kilpailu, josta kaikki suomalaiset ob-hirviöt ovat saaneet alkunsa. Maailman parhaat pelaajat, maailman siisteimpiä väyliä, maailman eniten outtia. Koko radalla on korkeintaan 3 väylää, joilla en ole koskaan heittänyt outtiin, mutta todennäköisesti niilläkin, en nyt vain muista. USDGC:n aattona lisäksi heitetään Presidents Cup, kenties suurimman määrän yleisöä keräävä tapahtuma, koska moni pelaajakin pääsee katsomaan. Siinä on frisbeeviikkoa kerrakseen.

*Amerikankiertue jatkuu ja viikon kuluttua usdgc:stä heitetään ennätyksiä. Big D in the Desert ties kuinka mones, eli pituusheiton MM-kisat. Hallitseva mestari on Suomen Jussi Meresmaa! Jussi lähtee puolustamaan mestaruuttaan, meikäläinen ylittämään (omat) ennätykset. Lisäksi osanottajalistaa kun katselee, niin sieltä löytyy mm. Christian Voigt ja Ken Jarvis.. Todennäköisesti myös muita entisiä ME:n haltijoita, joo joo ne on kaikki ihan paperia 🙂

Sen pidemmälle kisoja en ole vielä suunnitellut. Draivit ovat tärkeässä roolissa KK:ssa, USDGC:ssä ja BIG D:ssä. Pituusheitto on luonnollisesti eri laji, kuin golfdraivi, mutta osittain samoja lihaksia tarvitaan. Treeniohjelma pitääkin sisällään lenkkeilyä eli peruskunnon kohotusta, pituusheittoa ja golfdraiveja. Puttia sitten jollei jaksa muuta.

Su-iltana pääsin ensi kertaa pitkään aikaan fiilistelemään pituusheittoa. Lenkki suuntautui Kupittaanpuistoon ja futiskentille. Tosin matkalla piti auttaa lievästi päihtynyttä tyttöä poliisiautoon, johon vierähti puolisen tuntia. Lisäksi pari puhelua opettivat sen, että puhelin kannattaa ainakin laittaa hiljaiselle, jollei jättää kokonaan pois..

Kaikesta huolimatta pääsin heittämään 30-40 pituusheittoa, tuloksista on vaikea sanoa mitään, kun tasaista tilaa ei ole oikein missään, mutta arvioni mukaan onnistuneet heitot pyöri siellä 140-150 metrin tietämillä. Toisin sanoen ei noilla vielä kuuhun mennä, mutta ilman tuulta pahimmillaan säkkipimeässä ihan hyvä alku. Treeni pitäisi saada kuitenkin sille tasolle, että tyynellä voi heittää 160+. Lisähaasteita toi kiekkovalikoima. Mukana oli TD:stä Bossiin ja DD2:seen. On itsestäänselvää, etten heitä TD:llä tai PD:llä pituutta, mutta nyt alkuun kun hion vain liikerataa, niin kiekoilla ei ole suurta väliä.

Parhaalta tuntui Pro Wraith, joka on kasvanut jo osaksi kämmenpohjaa. Testitulosten varjossa täytyy vielä vertailla Bossiin ja muihin nopeisiin pannuihin, että annanko hitaudella liikaa tasoitusta, vai häviääkö bossilla esim. feidissä. ME on kuitenkin heitetty Valkyriellä.. DD2 on lisäksi erittäin mielenkiintoinen pannu tähän kilpailuun, jotta valinta olisi helppo.

Nyt työmatkalla Helsinkiin heittäminen jäänee vähälle, mutta perjantaina kiekot taas kouraan (toki lenkkarit ja pannut on repussa, jos vaikka olisi aikaa). Perjantaina edessä frisbeegolfia ja pituusheittoa..


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *