"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Wysocki matkalla maailmanmestaruuteen – Hirsimäki 41.

13.8.2016 21:19

Frisbeegolfin MM-kilpailut Yhdysvaltain Kansasissa, Emporiassa, ovat silausta vaille valmiit. Naiset ovat aloittaneet supertiukassa tilanteessa 9-väyläisen finaalin ja avoimen vastaava on alkamassa kello 23 Suomen aikaa. Janne Hirsimäki sai ensimmäisen MM-urakkansa päätökseen.

Wysocki pitänyt korkean tasonsa

Tämän kauden selkeästi menestynein pelaaja, Ricky Wysocki, on MM-kisoissa ollut alusta asti vakuuttava. Vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen hallitseva nelinkertainen maailmanmestari Paul McBeth johti yhden heiton turvin, mutta toisesta kierroksesta lähtien tahtipuikkoa on heiluttanut Wysocki.

Hieman muista erottunutta kärkikolmikkoa turnauksen ajan on täydentänyt Nikko Locastro, jonka puttipeli oli erityisesti neljän ensimmäisen kierroksen ajan loistavasti kohdallaan. Kärkiryhmän neljäs heittäjä on vaihdellut kilpailun aikana.

Mestaruustaistelu käydään 9-väyläisessä finaalissa. Tilanne viidennen, semifinaalikierroksen jälkeen on Ricky Wysockin eduksi viiden heiton verran. Wysocki on pelannut viisi kierrosta jopa 55 alle ihannetuloksen.

Viiden heiton päässä kärjestä on vielä ohutta voittosaumaa pitelevä Paul McBeth. Viisi heittoa McBethin takana pronssisijassa kiinni on Nikko Locastro. Finaaliin pääsee vielä Cameron Colglazier, jolla matkaa pronssiin on neljä heittoa.

Naisten mestaruudesta taistelevat erittäin tiukassa tilanteessa hallitseva mestari Paige Pierce, parhaiten tällä kaudella naisista menestynyt Catrina Allen, sekä takavuosien mestari Valarie Jenkins.

Catrina Allen vääntää mestaruudesta. Kuva: Epic DG FIlms

Catrina Allen vääntää mestaruudesta. Kuva: Epic DG FIlms

Hirsimäen semifinaali vaikea

Suomalaisedustuksesta tämän vuoden MM-kisoissa vastannut Janne Hirsimäki aloitti loistavasti ja pysyi neljän ensimmäisen päivän ajan hyvissä asemissa. Semifinaaliin asti Hirsimäellä oli hyvät mahdollisuudet jopa kymmenen parhaan joukkoon asti.

Semifinaaliin osui kuitenkin selvästi heikoin kierros Jones East -radalla, jolla Hirsimäki oli pelannut kilpailun kaksi ensimmäistä kierrosta erittäin mallikkaasti. Semifinaalista Hirsimäelle kirjattiin tulos -1 ja yhteistulos oli lopulta -20.

Janne Hirsimäki ei täysin tyytyväinen suoritukseensa välttämättä ole, mutta asennehan miehellä on kunnossa. Kuva: Epic DG Films

Janne Hirsimäki ei täysin tyytyväinen suoritukseensa välttämättä ole, mutta asennehan miehellä on kunnossa. Kuva: Epic DG Films

Hirsimäen tuloksella kuitattiin lopulta miehen ensimmäisistä MM-kilpailuista 41. sija, mikä toki on kelpo sijoitus 158 pelaajan joukosta. Huolellisesti treenaavan Hirsimäen henkilökohtaisia tavoitteita se ei toki varmastikaan täyttänyt.

Finaalit illan ja yön aikana

MM-kisojen finaaleja käydään illan ja yön aikana (Suomen aikaa). Smashboxx TV tarjoaa livekuvaa finaaleista. Linkit kierrostuloksiin, livetuloksiin sekä livelähetyksiin löytyvät PDGA:n seurantaopassivulta.

Kansikuva: Epic DG Films


0 kommenttia:

Jätä kommentti