"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vieläkö riittää intoa kokea uusia ratoja?

16.10.2014 16:35

Paras frisbeegolfkausi lienee jo mennyttä, kun jopa pääkaupunkiseudulla leijailee satunnaisia lumihiutaleita. Kylmiä kelejä uhmaaville harrastajille löytyy kuitenkin jälleen lisää ratoja bongattavaksi. Kirpeästä syyskelistä huolimatta suurimmassa osassa maassa selvinnee kierroksesta kuivin nahoin ainakin perjantaina ja lauantaina.

 Finby DiscGolfParkin myötä Paraisilta löytyy nykyään kaksi rataa. Finby DGP on haastava metsärata, jolla puut eksyvät helposti heittojen tielle ja korkeuserot tekevät väylistä mielenkiintoisia. Alkulämmittely hoituvat kätevästi vaikkapa Pargas DiscGolfParkissa, joka sijaitsee viiden minuutin ajomatkan päässä. Pargas DGP koki muutoksia tämän kauden aikana ja on nykyään vain 6-väyläinen puistorata.

 Frisbeegolf Kalkkinen on tuore lisäys Asikkalan rata valikoimaan. 9-väyläinen puistorata tarjoaa leppoisia hetkiä frisbeegolfin parissa. Jollet aiemmin ole käynyt Asikkalassa, niin Asikkala DiscGolfPark on myös ehdottomasti kokemisen arvoinen jo pelkästään maisemiensa ja muutaman viimeisen väylän ansiosta.

 12-väyläinen Kauvonniemen frisbeegolfrata kerryttää Savonlinnan ratojen määrän täyteen kymppiin. Metsäradan väylien keskimitta kohoaa yli sataan metriin, joten haastetta on varmasti kokeneemmillekin harrastajille.

 Suopelto DiscGolfPark tuo uuden radan bongattavaksi Turun seudulle. Koulun läheisyyteen suunnitellulla radalla on avoimia puistoväyliä ja ahtaanpuoleisia metsäväyliä. Kokeneet heittäjät pääsevät holari- ja birkkujahtiin.

 Kauvatsa Frisbeegolf on perustettu jo vuonna 2013, mutta löysi tiensä FGR:n ratalistaukseen vasta aivan äskettäin. Metsäradan myötä Kokemäeltäkin löytyy jo kolme rataa.

Kuva © Jukka Teräs / Innova Champion Europe.


0 kommenttia:

Jätä kommentti