"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

USDGC käyntiin tuloskelissä

5.10.2017 11:40

Keskiviikkona pelattu Yhdysvaltain mestaruuskisojen, eli tuttavallisemmin USDGC:n, 1. kierros vierähti suorastaan ihanteellisissa olosuhteissa Etelä-Carolinan näyttäessä parhaat puolensa. Aurinkoinen ja lämmin sää helli pelaajia ja yleisöä. Tuloskeli siivitti 2017 Disc Golf World Tourin päätösosakilpailun kärjen kovatasoisiin suorituksiin jo nelipäiväisen kilpailun avauspäivänä.

Kärjessä tutut nimet, kannoilla uusia tuttavuuksia

Rock Hillin lähettyviltä, Charlottesta kotoisin oleva, Jeremy Koling osoitti ettei hän tule luopumaan viime vuotisesta USDGC:n mestaruustittelistään hevillä. Koling pelasi eilisen kierroksen tasaisen vakuuttavaa peliä merkkauttaen vain kaksi bogia. 57 heittoa (-9) on kova haastavalla Winthropin radalla, minkä ansiosta Koling otti ansaitusti haltuunsa kilpailun johtosijan.

Vahvana kämmenheittäjänä tunnettu Koling saa väylän 16 näyttämään helpolta. Lisää vastaavia videoita katsottavissa täällä.

Vain heiton päässä Kolingin kannoilla on DGWT:n kokonaispisteissä toisena oleva Ricky Wysocki. Hallitseva maailmanmestari oli niin ikään 57 heiton tahdissa, mutta viimeiselle väylälle lipsahtanut kierroksen toinen bogi pudotti Wysockin takaa-ajajan asemaan. Ensimmäistä USDGC-titteliään metsästävä Wysocki oli kuitenkin tyytyväinen kierrokseensa ja lisäsi, että hän voi tulee pelaamaan mestaruudesta lauantaina jos hän pystyy pitämään seuraavilla kahdella kierroksella tuloksen alle 60 heitossa.

Ricky Wysocki on 1. kierroksen jälkeen 2. sijalla. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Kolingin ja Wysockin seuraksi kärkiryhmään liittyvät heidän maatoverinsa Kevin Jones ja A.J. Risley. Toisen sijan Wysockin kanssa jakava Jones osoitti hallitsevansa pitkät heitot eilisellä avauskierroksella, tuloskortissa komeili eagle-tulos peräti kolmella väylällä! Risley jakaa neljännen sijan Nate Sextonin kanssa, kaksi heittoa Kolingia jäljessä.

Kevin Jones on yllättävä nimi 2. sijalla. Yllättäjät kuuluvat USDGC:n perinteisiin. Kuva: Eino Ansio /DGWT.

Erot toiselle kierrokselle lähdettäessä ovat vielä pienet. Winthropin yliopiston alueella sijaitsevalla radalla asetelmat voivat muuttua rajusti jo yhdelläkin väylällä ja edessä on vielä kolme kierrosta. Enintään kolmen heiton päässä kärjestä on 11 pelaaja, joiden joukossa on useaita maailmanmestareita ja Rock Hillissakin menestyneitä pelaajia, mm. Paul McBeth ja Nate Doss ovat jaetulla 6. sijalla heitettyään 60 (-6) tulokset eilen. McBeth johtaa DGWT:n kokonaispisteissä Wysockia niukasti. Kiertueen mestaruuskamppailu käydään pitkälti näiden kahden välillä, ellemme näe vielä jotain todella dramaattista käännettä.

Paju korkeimmalla suomalaisista

Yhdysvaltain mestaruuskisan nimeä kantavan kilpailun 99 osallistujan joukkoon mahtuu jopa 28 muunmaalaista pelaajaa. USA:n jälkeen vahvimmin on edustettuna Suomi 15 pelaajan voimin, eurooppalaisia kisassa on 23. Tänä vuonna uransa toisen suomenmestaruutensa saavuttaneen Seppo Pajun eilinen kierros ei alkanut ihanteellisesti. Ensimmäisen kahdeksan väylän jälkeen hän oli jopa +2 tuloksessa. Näitä seuranneet seitsemän väylää sen sijaan sujuivat vakuuvasti, birdie-putken rikkoi ainoastaan väylän 13 eagle! Heittoja kierroksella kertyi lopulta 62 (-4), joiden myötä hän on jaetulla 16. sijalla erittäin kovatasoisessa kilpailussa, ollen kilpailun paras suomalainen pelaaja.

Seppo Paju oli avauskierroksella paras suomalainen. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Eilisen päivän toiseksi paras suomalainen oli Rock Hillissä perinteisesti hyvin pelaava Teemu Nissinen 65 heitolla (-1). Harmillisesti muut suomalaiset eivät pystyneet selättämään Winthropin rataa vielä ensimmäisenä kierroksella.

Kisa jatkuu sään suosiessa

Kilpailun 2. kierros käynnistyy tänään klo 16.00 Suomen aikaa ja kärkiryhmä lähtee radalle viimeisenä tasan klo 20:00. Rock Hilliin on luvattu seuraavaksi kahdeksi päiväksi eilisen kaltaista keliä, aurinkolaseilla on käyttöä ja +28°C lämmössä varjoisat paikat ovat varmasti miellyttäviä.

Vinkit kilpailun seuraamiseen

Disc Golf World Tourin kotisivuilta löydät kaikki tilastot ja tulokset ilman kirjautumista, tuloksia voit seurata reaaliaikaisesti täältä. Kilpailun viralliset tulokset ja rating-pisteet julkaistaan puolestaan PDGA:n verkkosivuilla.

DGWT:n USDGC -välilehdeltä löydät kätevästi juuri tätä osakilpailua koskevat statistiikat, kilpailijat, aikataulun ja paljon muuta kisaan liittyvää sisältöä. Uutisia, videoita, parikilpailujen tuloksia ja paljon muuta löytyy USDGC:n kotisivuilta.

The SpinTV:n Youtube -kanavalle ilmestyy kierroskohtaiset videot. DGWT:n Instagram -tilille on jo ilmestynyt materiaalia mm. alkuviikon karsinnoista ja lisää on luvassa. DGWT:n Facebook-sivuja kannattaa seurata livekuvan toivossa ja USDGC:n Facebook-sivua lisäinfon saamiseksi.

FGR:n toimitus raportoi Yhdysvaltain mestaruustaiston tapahtumia koko viikonlopun ajan. Huomiseen siis!

Artikkelikuva: Eino Ansio / DGWT.

Korjaus: Alun perin kerroimme, että ruotsalainen Henrik Johansen ylsi eurooppalaisista parhaaseen kierrokseen 1. kierroksella. Valitettavasti tuloksissa oli virhe, mikä korjattiin myöhemmin.


0 kommenttia:

Jätä kommentti