"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Seitsemän suomalaista avaa kautensa 28. Memorial Championshipissä

2.3.2016 06:45

Järjestyksessään 28. Memorial Championship on jälleen merkkinä pro-pelaajien kilpailukauden startille. Ennätyskuumassa Arizonan osavaltiossa Scottsdalessa ja Fountain Hillsissä pelattava kilpailu on myös seitsemälle suomalaiselle kauden avauskilpailu

Mestaritason edustusta ja ensikertalaisia

Suomalaisista mukana on peräti kolme Suomen mestaria. Mukana ovat hallitseva ja kaksi kertaa tittelin vallannut Pasi Koivu, sekä 2011 Suomen mestari ja hallitseva Euroopan mestari Seppo Paju.

Vuoden 2014 Suomen mestari Jalle Stoor palaa loukkaantumisen jäljiltä kilpakentille. Täydessä pelikunnossa mies on ollut viimeksi 40 viikkoa sitten. Mestareiden lisäksi kautensa aloittaa myös viimekesän SM-pronssimitalisti ja hienoon suoritukseen (9.) USDGC:ssä edellisen kautensa päättänyt Teemu Nissinen.

Ensikertalaisena mukana on Suomen ja Ruotsin passin omaava hallitseva Ruotsin mestari Dick Lampinen. Kuudes avoimen luokan suomalaispelaaja on myöskin ensimmäiseen Memorialiinsa osallistuva Markku Nirkkonen. Niina Turtiainen debytoi naisten luokassa.

Muun maailman kärkipelaajista paikalla on luonnollisesti suurin osa.

Kolme rataa kuivassa ja kuumassa

Vaikka Arizonan osavaltiossakin eletään talvikuukausia, oli helmikuu ennätyslämmin. Sama lämpöaalto jatkuu maaliskuun puolelle ja kilpailun aatto tiistai oli 20. peräkkäinen päivä, kun lämpötila ylitti alueella 29 astetta. Kuivuutta ja kuumuutta siis riittää.

Kilpailu pelataan kolmella radalla ja kaikki suomalaiset aloittavat kilpailunsa keskiviikkona Fountain Hillsin radalta. Mielenkiintoisen mausteensa rataan tuo paitsi lähelle vesirajaa asennetut korit, niin erityisesti puiston keskellä sijaitsevasta lammesta tasatunnein suihkuava 171-metrinen suihkulähde.

Suihkulähde aiheuttaa 15 minuutiksi kerrallaan radalle pyörivän tuulen, joka muodostaa aina rantaa kohti pelattaessa huomattavan vastatuulen pelaajien päänvaivaksi.

Fiesta Lakes on golfkentälle rakennettu rata, jonka haasteena ovat erityisesti OB-alueiksi merkityt pallogolfkentän kiinteät griinit, sekä osalla väylistä kuumottava lampi.

Vista del Camino iltahämärässä

Vista del Camino iltahämärässä

Vista del Caminossa pelaajien haasteena ovat myös muutamat vedenylitykset ja tiukahkot OB-alueet. Muutoin puisto on tasainen ja omaa melko vähän korkeuseroja, mutta muutama kori on asennettu ilkeästi viettävään rinteeseen.

Kilpailu starttaa keskiviikkona ja kolmen pelatun kierroksen jälkeen lauantain finaaliin selviää pro-luokista tulosjärjestyksessä top-50% pelaajista.

Kilpailusivut PDGA:ssa
Livestreamia tarjoaa SmashBoxxTV


0 kommenttia:

Jätä kommentti