"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pro Tour jatkui Turussa – Mäkelä ja Blomroos voittivat jälleen

6.8.2018 13:05

Kotimainen pro -tason kilpailusarja Prodigy Disc Pro Tour jatkui menneenä viikonloppuna Turussa, Lausteella. Lauantaina 4.8. kilpailijat pelasivat kaksi kierrosta ja sunnuntaina 5.8. kolmannen eli finaalikierroksen. Ensimmäinen kisapäivä pelattiin epävakaassa säässä ja päivään riitti niin aurinkoa, kuin runsasta vesisadettakin. Toinen kisapäivä jatkui lähes yhtä epävakaana; aamupäivällä tyyntä ja aurinkoista, mutta päivän edetessä kentällä pyörivät tuulet toivat lisähaastetta.

Mäkelälle rataennätys kolmen eaglen siivittämänä

Väinö Mäkelä otti ensimmäisen kilpailupäivän päätteeksi ykkössijan haltuunsa. Mäkelä heitti avoimen luokan kärkeen kahden kierroksen yhteistuloksella 109 (-17), joka riitti viiden heiton johtoasemaan finaaliin lähdettäessä.

Mäkelän toinen kierros oli silkkaa timanttia. Hän heitti rataennätyksen uusiksi tuloksella 51 (-12). Kierros ei ollut ainoastaan bogey-free, vaan se sisälsi myös huimat kolme eaglea väyliltä 7, 8 ja 14.

Loistava alku takasi Mäkelälle osakilpailun voiton kolmen kierroksen yhteistuloksella 167 (-22). Toiseksi Turussa sijoittui akaalainen Luukas Rokkanen. Rokkasen kolmen kierroksen tulos oli 173 (-16). Kolmanneksi heittivät sekä Seppo Paju että Ville Ahokas jääden heiton päähän Rokkasesta.

Sudden death -jatkopelit toivat toisella lisäväylällä kolmannen sijan pokaalin Ahokkaalle ja hän nousi palkintopallille Mäkelän ja Rokkasen kaveriksi.

1. Mäkelä 2. Rokkanen 3. Ahokas Kuva: SFL / Oskari Forstén

Blomroos jälleen voittamaton

Henna Blomroos otti ykkössijan näppeihinsä jo ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Eveliina Salonen pysyi lähes Blomroosin tahdissa, mutta otti lopulta toisen sijan kahden heiton erolla.

Blomroosin kolmen kierroksen yhteistulos 205 (+16) ja Salosen 207 (+18). Kolmanneksi taisteli jälleen Jenni Eskelinen, kuten Oulussakin. Eskelisen lopputulema 216 (+27).

Blomroos voitti jo kauden 2018 Pro Tourin. Kuva: SFL / Teppo Tähkäpää

Muiden luokkien tulokset ja kokonaistilanne

MP40 – luokan voittajaksi heitti selvällä kahdeksan heiton erolla Ville Piippo. Piipon yhteistulos 191 (+2) ja toiseksi sijoittuneiden Marko Hämäläisen & Tuomas Kaukomaan 199 (+10).

FP40 – luokassa käytiin tiukka taisto Kirsi Kaikkosen ja Kristiina Sylmanin välillä. Kaikkonen vei lopulta neljän heiton erolla tuloksella 244 (+55).

MP50 – luokan voittoon heitti Mikke Haaranen tuloksella 202 (+13). Toiseksi sijoitttui Jouni Leskinen tuloksella 204 (+15) ja kolmanneksi Marko Rauha tuloksella 206 (+17).

MP60 – luokan voittoon heitti neljästä kilpailijasta Markku Tohni.

MP40 Top-3. Kuva: SFL / Teppo Tähkäpää

Turun tulokset löydät täältä ja ratingit täältä. Kokonaispistetilanteen löydät täältä. Ville Ahokas pitää avoimen kärkeä, toisena Janne Hirsimäki ja kolmantena Leo Piironen.

Naisten avoimessa Henna Blomroos on selvässä johdossa, eikä hänen Pro Tour -voitolleen ole enää mitään estettä, kun kolmesta osakilpailusta on kauhottuna täydet 300 pistettä. Toisena Eveliina Salonen ja kolmantena Jenni Eskelinen.

Kiertueen seuraava ja viimeinen osakilpailu pelataan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Lahdessa, Mukkulassa.

Artikkelikuva: Oskari Forstén