"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pasi Koivu harjoittelee talvikaudella Kaliforniassa

16.1.2015 14:18

Frisbeegolfin harjoitteleminen talvella on Suomen leveysasteilla haastavaa. Innokkaimmat ja sitkeimmät harrastajat pelaavat ympäri vuoden ja nykyään sisätiloissa harjoittelu on mahdollista joillain paikkakunnilla. Kesäkauden veroisissa olosuhteissa harjoitteleminen on kuitenkin lähes mahdotonta.

Vuoden 2013 Suomen mestari Pasi Koivu teki jotain harvinaista. Hän järjesteli asiansa sopivasti, että pystyi lähtemään vuodenvaihteen jälkeen kahdeksi kuukaudeksi Kalifornian osavaltioon Yhdysvaltoihin harjoitellakseen frisbeegolfia täysipainoisesti myös talvikaudella.

FGR seuraa tiiviisti Koivun harjoittelukautta rapakon takana ja julkaisee aiheesta sarjan artikkeleita. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa haastatellaan Koivua harjoitusleirin lähtökohdista.

Mikä on mahdollistanut talviharjoittelun Kalifornissa?
Ilman sponsorini ja työnantajani apua tämä olisi ollut luonnollisesti mahdotonta. Suuri kiitos tästä mahdollisuudesta kuuluukin Innova Championille, sekä Euroopan päässä olevalle mahtavalle työporukalle, jonka kanssa olen saanut työskennellä.

Milloin päätit lähteä harjoittelemaan Atlantin toiselle puolen?
Alustavasti aihe oli esillä, kun Simon Lizotte toteutti saman harjoituskauden n. vuotta aikaisemmin. Lopulliseen päätökseen päädyttiin palattuani USDGC:stä lokakuussa. Aikaisempina vuosina olen harjoitellut liikuntasalissa ja umpihangessa, joten ratkaisun kanssa ei hirveän kauan tarvinnut arpoa, kun ilmeni että töiden puolesta tämä on mahdollista.

Mitkä tavoitteet olet asettanut ensi kaudelle?
Toissavuoden European Open oli minulle hyvä suoritus. The Beast onkin jo niin tuttu, että odotan kisalta erittäin paljon. Myös USDGC:ssä pelattava Winthrop Gold-rata alkaa olemaan hallussa, johon odotukset ovat myös korkealla.

Isoja kisoja on tulossa paljon tänä vuonna. En voi sanoa, että jokin tietty olisi kokoajan mielessä, ja painavani täällä Kaliforniassa puttitreeniä ajatellen vain EO:ta, Rockyn tunnuskappale päässä soiden. Kilpailurutiineihini kuuluu, että ainoa tavoitteeni on pelata hyvin. Jokainen kisa, jokainen kierros, jokainen heitto. Yksityiskohtaisemmat tavoitteet tuovat ainoastaan lisäpaineita.

fgr-pasi-cali-03Oletko jo päässyt pelaamaan paikallisilla radoilla?
Kävimme pelaamassa yhden kierroksen Erno Väyrysen ja Ryan Rintalan kanssa keskiviikkona. Hävisin Ernolle yhden heiton 27-väyläisellä Whittier Narrows Parkin radalla. Onneksi selitys on valmiina. Matkatavarani tulivat vasta torstaiaamuna ja kierros meni lainakiekoilla tennarit jalassa. Mutta olipa siistiä päästä pelaamaan taas pitkästä aikaa! Ryan joutui jäätelöpanoksen maksumieheksi ja käytti vapauttaan valita. Pohjalta löytynyt yllätystabasco sai meidän suomipoikien naamat hieman vinoon. Ensi kerralla ehdotan panokseksi Starbucksin kahvia.

Kuvat © Pasi Koivu.


0 kommenttia:

Jätä kommentti