"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Paju heiton turvin kiinni Grip EQ Pro Tourin voitossa

5.9.2015 21:31

Tiukka taistelu Grip EQ Pro Tourin voitosta heitettiin käyntiin Oulun Meri-Toppilan perinteikkäällä isojen kilpailujen radalla lauantaina. Pistetilanne Pasi Koivun, Seppo Pajun ja Janne Hirsimäen välillä oli tiukka ja voittokamppailu sunnuntaina käydäänkin varmasti näiden kolmen pelaajan kesken. Hirsimäelle jäi kolmikosta eniten kirittävää avauspäivän jälkeen.

Koivu aloittaa vahvasti, Parviainen sotkee tilannetta

Ensimmäinen kierros Meri-Toppilan par 57 -radalla pelattiin lauantaiaamuna. Kärkituloksesta vastasivat yhdessä voittoa havitteleva Pasi Koivu ja potentiaalinen kokonaistilanteen hämmentäjä Juho Parviainen. Molemmat pelasivat radan tulokseen 49 (-8).

Kaksi muuta voittoa tiukimmin tavoittelevaa pelaajaa, Janne Hirsimäki ja Seppo Paju pelasivat itsensä myös hyviin asemiin jaetulle 4. sijalle tuloksella 53 (-4). Eroa kärkikaksikkoon jäi siis neljä heittoa.

Myöskin kärkikolmikon kärkipäähän ennustama Leo Piironen tunki kauhaansa soppaan jaettuaan neljättä sijaa Hirsimäen ja Pajun kanssa. Vielä isommalla kauhalla hämmensi hieman yllättäen toiselle sijalle tuloksella 51 (-6) heittänyt porilainen Heikki Helenius. Toisaalta Heleniuksen matala ja kova kämmenheitto on toimiva ase tuulisissa maisemissa.

Paju lyö kaasun pohjaan

Toisella kierroksella iskuasemissa väijynyt Seppo Paju löi ison vaihten silmään. Kierrokselle mahtui peräti 12 birdietä ja yhden tuplabogin jälkeen tulos oli 47 (-10). Juho Parviainen sotkee voittokamppailua edelleen ja jakaa kärkisijaa Pajun kanssa yhteistuloksessa 14 alle ihannetuloksen.

Pasi Koivu aloitti kierroksen hieman vaisusti kahdella bogeylla, mutta loppua kohden ote taas löytyi ja kierrostuloksellaan 52 (-5) Koivu on kolmantena vain yhden heiton kilpailua johtavien Pajun ja Parviaisen perässä.

Janne Hirsimäkikin nosti hieman omaa tahtiaan, mutta tuloksella 52 (-5) eroa Pajuun syntyi viisi heittoa. Voittotaistelusta viidennellä sijalla majaileva Hirsimäkikään ei ole ulkona. Neljännelle sijalle Koivun ja Hirsimäen väliin on kiilannut Leo Piironen.

Paju ja Koivu ovat nyt pelaanneet molemmat yhden huippukierroksen ja yhden hyvän kierroksen. Jos sunnuntaina on Hirsimäen vuoro olla liekeissä, tulee voittotaistelusta vielä kiharainen.

Tasapelikin mahdollinen

Kahden kierroksen jälkeen voitossa vahvimmin kiinni on nyt Paju. Vaikka väkeä tulisikin päätöspäivänä ohi, riittää, kun ohittajien joukossa ei ole Hirsimäki tai Koivu.

Tukalin tilanne kuitenkin on Hirsimäellä, jolle kolmossija ei enää sellaisenaan riitä. Tässä tapauksessa sekä Pajun, että Koivun pitäisi pudota 5. sijaa huonommille sijoille. Ykkössija Hirsimäelle edelleen riittäisi muiden sijoituksista huolimatta. Kakkossijakin riittäisi, mikäli voittaja olisi esimerkiksi Parviainen.

Ja koko tourin voittokin voi toki mennä jakoon. Jos Hirsimäki ei sijoitu kaksikon edelle ja Koivu sekä Paju päätyvät tasatulokseen keskenään korkeintaan 2. sijalle, voitto menee jakoon. Mikäli Koivu ja Paju jakavat ykkössijan kolmen kierroksen jälkeen, ratkaistaan sudarissa sekä Oulun osakilpailun, että samalla koko pro tourin voitto.

Tulokset


0 kommenttia:

Jätä kommentti