"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Monitieteellinen tutkimushanke frisbeegolfista

22.5.2015 12:00

Peurunka ja Jyväskylän Yliopisto ovat käynnistäneet monitieteellisen tutkimushankkeen frisbeegolfista. Suomen nopeimmin kasvavaa luontoliikuntalajia harrastaa jo yli 100 000 suomalaista. Suomessa on yli 430 frisbeegolfrataa ja ratojen määrä kasvaa yhä vuosittain. Frisbeegolfin räjähdysmäinen kasvu on herättänyt sosiaali- ja terveysalan sekä liikunta- ja urheilualan eri toimijoiden kiinnostuksen lajia kohtaan.

843x350_training_center_tutkimushanke

Kuntoutus Peurungan toiminta perustuu vuosikymmenten kokemukseen, toimialaa koskevan tieteellisen tutkimuksen soveltamiseen sekä omaan aktiiviseen tutkimustoimintaan. Jyväskylän Yliopiston kanssa tehtyjen tutkimushankkeiden tutkimustulokset palvelevat suomalaisten hyvinvointia moniuloitteisesti yksilöiden ja yhteisöjen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin alueilla.

Monitieteellinen tutkimushanke aloitetaan tekemällä Jyväskylän yliopiston ja Peurunka disc golf training centerin frisbeegolfkysely. Kyselyn tarkoituksena on selvittää frisbeegolfin harrastajien profiilia ja harrastusmotiiveja. Lisäksi tarkoituksena on kartoittaa frisbeegolfharrastajien mahdollisia liikuntavammoja, niiden laatua ja yleisyyttä.

Frisbeegolf on kasvattanut suosiotaan nopeasti eri puolilla maailmaa, mutta siitä on toistaiseksi vähän tutkittua tietoa. Vastaamalla kyselyyn annat arvokkaan panoksesi tuoreen tiedon hankinnassa frisbeegolfista.

Tutkimusaineistoa kerätään sekä sähköisesti että paperisen kyselylomakkeen avulla. Tutkimuksen osallistumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että kysymyksiin vastataan huolellisesti. Vastaustiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Tutkimuslomakkeen täyttäminen kestää noin 10 minuuttia. Valitse sopivaksi katsomasi vastausvaihtoehto tai kirjoita vastauksesi sille varattuun tilaan. Lomakkeeseen pääset alla olevasta linkistä.

>> kysely / monitieteellinen tutkimushanke frisbeegolfista

Mahdollisiin tiedusteluihin vastaavat Hanna Vehmas, Arja Piirainen ja Visa Ruuhinen.

Hanna Vehmas, FT &
Kasper Mäkelä, LitT
Liikuntakasvatuksen laitos
Jyväskylän yliopisto
hanna.m.vehmas@jyu.fi

Arja Piirainen, FT
Terveystieteiden laitos
Jyväskylän yliopisto
arja.piirainen@jyu.fi

Visa Ruuhinen
Peurunka disc golf training center
visa.ruuhinen@gmail.com


0 kommenttia:

Jätä kommentti