"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

McBeth, Lizotte ja muut

31.1.2015 17:53

2015 Aussie Openin kolmas kilpailupäivä oli monilta osin toisen päivän uusinta. Varsinaisesta moving day:sta ei voida puhua, sillä etenkin voittotaistelun suhteen tilanne pysyi muuttumattomana. Juho Rantalaihonkin peli pysyi lähes perjantain tasolla. Amatööreissä taistellaan vielä suomalaisvoitosta. Mundaringin radalla nähtiin jälleen orastavaa myrskyä

Uusi rataennätys, muut uutiset kärjessä vähäisiä

Simon Lizotte jatkoi eilisen kaltaista huippupeliä, parantamalla jopa eilistä rataennätystä yhdellä heitolla. Uudet pohjalukemat ovat nyt 52 (-13). Huono uutinen Lizotten kannalta on se, että kisaa johtavalta Paul McBethiltä tällä suorituksella ei tänäänkään voittanut heiton heittoa. Eilenkin rataennätystä Lizotten kanssa jakanut McBeth jatkaa siis edelleen viiden heiton johdossa.

Kaksikon tulokset ovat käsittämättömiä, kun ottaa vielä huomioon Mundaringin puuskittaisen ja pyörivän tuulen.

Simon Lizotte ei saa edes huippupelolla kurottua rakoa umpeen. Arkistokuva.

Simon Lizotte ei saa edes huippupelolla kurottua rakoa umpeen

Taistelu kolmossijasta on tasaisempaa ja juuri kolmannella sijalla Nathan Doss sekä Ricky Wysocki vaihtoivat paikkaa. Wysocki on nyt kolmas ja Dossin kisa jatkuu David Feldbergin kanssa jaetulta neljänneltä sijalta.

Kärkeen Wysockilla on matkaa jo 12 heittoa, toiseenkin sijaan 7 heittoa. Wysockin takana väijyvä kaksikko Feldberg-Doss on heiton päässä.

Juho Rantalaiho pelasi perjantain tasoisen kierroksen. Tulos 65 (par) nitkautti Rantalaihon pykälää alemmas nyt seitsemänneksi. Blogitekstissään Juho kertoo takkuilleensa epäonnistuneiden, toisinaan outtiinkin päätyneiden heittojensa kanssa.

Jussi Meresmaa joutui keskeyttämään kilpailun jo ennen kolmannen kierroksen alkua.

Amatööreissä tiukempi voittovääntö

Amatöörisarjassa koko ajan tulostaan parantanut Tommi Tohni nousi tämän päivän 73:llaan jo toiseksi. Sarjaa johtaa kahden heiton kaulalla Australian Keenan Vellios. Rami Roppo on edelleen kiinni jaetussa kolmannessa sijassa, kärkeen on matkaa viisi heittoa.

Kilpailu päättyy sunnuntain finaalikierrokseen. Kahden edellisen kierroksen perusteella voisi ennustaa avoimen voittoa jo Paul McBethille. Viisi heittoa, pyörivä ja puuskittainen tuuli sekä mahdollinen kuuma keli kuitenkin ovat yhtälö, jotka ainakin teoriassa voivat viiden heiton johdon sulattaa.

Ensimmäinen eteläisellä pallonpuoliskolla major -titteli jaetaan siis sunnuntaina aamupäivällä Suomen aikaa. Kisaa voi seurata tuttuun tyyliin allaolevista linkeistä.

Tulokset
Discmanian seurantaopas
Livetulokset

Artikkelikuva: Innova Champion Europe. Arkistokuva.


0 kommenttia:

Jätä kommentti