"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Leville Suomen neljäs AAA-luokan rata

2.10.2016 10:11

Levin laskettelukeskus Kittilässä on päättänyt panostaa tosissaan frisbeegolfiin avaamalla peräti kaksi uutta kilpatason rataa. Aiemmin Leviltä löytyi ainoastaan yhdeksänväyläinen Levi Green DiscGolfPark, mutta nyt ratatarjonta on täydentynyt kahdella runsaasti korkeuseroja sisältävällä 18-väyläisellä radalla. Jatkossa Levi tarjoaa siis upeat puitteet hieman pidemmällekin frisbeegolfia sisältävälle lomalle.

Levi DiscGolfPark World

Levi Black DiscGolfPark on kahdesta uudesta radasta se haastavampi ja rata kulkeekin lasketturinteissä sekä niiden tuntumassa sisältäen runsaasti korkeuseroja sekä ylös- että alaspäin. Radan erikoisuutena voidaan pitää sitä, että lähtöpaikka löytyy Levitunturin huipulta gondolihissin yläaseman tuntumasta, kun taas viimeinen väylä päättyy rinteiden alaosaan rinneravintolan läheisyyteen. Niinpä kierrokselle lähtiessä matkan ykköstiille voikin taittaa maisemista nauttien gondolihissillä ja alas päästyään voi nauttia välipalaa tai tukevamman aterian Levin Alpine Caféssa.

Itse kierros Levin Black-radalla tarjoaa upean frisbeegolfelämyksen. Korkeuserojen runsauden vuoksi väylien tarjoamat haasteet kasvavat entisestään ja pisimmillään lähes 300-metrisillä väylillä pääsee todellakin liidättämään kiekkoa. Kokonaisuudessaan radan väylien yhteispituus on peräti 2659 metriä ja par-lukema 65, joten luokitukseksi radalle muodostuu siten AAA1.

Radan etuysi kulkee pääasiassa laskettelurinteessä ja sen viereisessä metsässä sekä ylä- että alamäkeen. Etuysi päättyy sopivasti kodalle, joka muodostaa myös frisbeegolfaajille hienon taukopaikan eväiden nauttimiseen sekä maisemien ihailuun. Takaysillä heitetään pääasiassa erilaisia pitkähköjä ja visuaalisesti hienoja väyliä rinteiden siirtymäreittiä pitkin, joten kulkusuunta on pääasiassa alaspäin.

Levi DiscGolfPark World

Toinen Leville valmistuneista uusista radoista kantaa nimeä Levi Red DiscGolfPark. AA1-luokan Levi Red koostuu niin ikään 18 väylästä, mutta sen par-lukema on isoveljeään maltillisempi  58 ja kokonaispituuttakin kertyy noin 800 metriä vähemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö heittäjä pääsi myös Levi Red-radalla nauttimaan alamäkiliidätyksistä, päinvastoin. Levi Blackiin verrattuna Levi Red sisältää huomattavasti vähemmän ylämäkiheittämistä, joten se sopii paremmin hieman kevyempää kierrosta suosivalle heittäjille.

Myös Levi Red alkaa gondolihissin yläaseman läheisyydestä. Rata jakaa samalla kaksi ensimmäistä väylää Levi Black-radan kanssa, mutta kääntyy sen jälkeen eri suuntaan. Ensimmäiset seitsemän väylää heitetään pääasiassa varsin avoimessa maastossa, mutta sen jälkeen väylät muuttuvat huomattavasti metsäisemmiksi. Rata päättyy Levi Blackin tavoin laskettelurinteeseen aivan Alpine Cafén läheisyyteen.

Kahden pitkän radan lisäksi Levin huipulta löytyy myös Peak 531-rata, joka koostuu kolmesta noin 50-metrisestä väylästä. Peak 531 tarjoaakin siten erinomaisen lämmittelymahdollisuuden ennen pitkille laskettelurinneväylille suuntaamista.

Kaiken kaikkiaan Leviltä löytyy nyt mahdollisesti jopa Suomen kattavin ratatarjonta yhdestä paikasta, joten Leville kannattaa ilman muuta lähteä myös kesäaikaan kiekkoja ulkoiluttamaan.

Kuvat © Jussi Meresmaa / Innova Champion Europe.


0 kommenttia:

Jätä kommentti