"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Haastateltavana Prodiscus Estonian Open 2014 voittaja Jalle Stoor

9.7.2014 13:08

Viime viikonloppuna pelattiin Virossa EuroTourin kuudes osakilpailu, Prodiscus Estonian Open 2014. Jalle Stoor voitti tiukan kilpailun lopulta kolmen heiton erolla toiseksi tulleeseen Juho Parviaiseen. FGR.fi toimitus haastatteli voittajaa.

Kuinka vanha olet, mistä tulet ja kauanko olet pelannut frisbeegolfia?
Olen 23-vuotias, asun Espoossa ja olen pelannut frisbeegolfia 10 vuotta.

Minkälaiset tunnelmat jäi kilpailusta ja erityisesti voitosta?
On ilo seurata, kuinka nopeasti laji kasvaa Virossa. Kilpailulle oli hyvät puitteet ja
järjestelyt toimivat moitteetta. Kilpailussa jokaisella heittueella oli omat spotterit
ja pisteiden laskijat, mikä helpotti ja nopeutti kilpailijoiden peliä. Juho Parviainen ja Lassi Hakulinen antoi kovan vastuksen loppuun asti ja voitto tuntui tiukan kamppailun jälkeen hyvältä.

Mitä kisoja kuuluu kauden kisakalenteriin?
Tärkeimmät kilpailut tällä kaudella ovat European Masters viikon päästä Ruotsissa  ja USDGC lokakuussa jenkeissä. Lisäksi EM– ja SM– kisat. Tavoitteena on kirkkain mitali, ainakin yhdessä näistä kisoista.

Mitä löytyy bägistä?
Draiveri osastolta löytyy radasta riippuen 5-10 painoltaan ja kuluneisuudeltaan erilaista
Innovan Star Destroyeria. Tarkemmissa väylädraiveissa käytän Teebirdiä, Eaglea, Firebirdiä ja Valkyrietä. Lähestymisheittoihin käytän eri vuosikerran DX Roceja ja uudempia Champion Roceja. Uusimpana tuttavuutena bägistä löytyy Innovan XT Atlas; ”No flip, no fade, only straight”. Lisäksi lyhyempiin lähestymisheittoihin käytän Aviareja. Putterina toimii Innovan legendaarinen Kc Aviar, joka jäykkyydensä ansiosta takaa loistavan irrotuksen.

Onko FGR tuttu?
FGR sivustolta olen tarvittaessa etsinyt uusien ratojen ratakarttoja ja lukenut arvosteluita. Todella hyödyllinen palvelu.

Top-3 rataa, millä olet pelannut?
Lempiratoihin kuuluu toinen kotini – Tali. Siellä olen aloittanut lajin, pelannut tuhansia
kierroksia, mutta silti Tali osaa aina vaan yllättää.  Rata on visuaalisesti kaunis ja pelillisesti todella haastava. Jokaisen frisbeegolffarin täytyy käydä kokeilemassa taitojaan Talin radalla. Ruotsin Järvasta löytyy toinen lempiradoistani, jonne pääsen viikon päästä pelaamaan European Masters kilpailuun. Kolmas lempiradoistani on Winthrop Gold, jossa pelataan USDGC kilpailu. Siellä on erityisen hieno tunnelma ja hyvä frisbee spiritti.

Terveiset FGR:n lukijoille?
Hyvää frisbeekesää kaikille lajin harrastajille! Nauttikaa heittämisestä säässä kuin säässä!

Kuva: Timo Toivonen


0 kommenttia:

Jätä kommentti