Frisbeegolf SM 2018: Piironen ja Blomroos pitävät kärkeä torstain päätteeksi

26.7.2018 18:14

Vuoden 2018 frisbeegolfin Suomen mestaruuksista aloitettiin taistelu Tampereen frisbeegolfkeskuksessa torstaina 26.7.2018. Ensimmäisellä kierroksella keli oli erittäin hyvä; lämpöä riitti ja pahimmat tuuletkin pysyivät poissa. Ensimmäiset kilpailijat lähtivät radalle kello 8:00 ja viimeiset kello 13:00.

Piiroselle vahva yhden bogeyn startti

Leo Piironen, kaksinkertainen Suomen mestari vuosilta 2012 ja 2016, aloitti vuoden 2018 SM -kilpailut lähes täydellisesti. Kierrostulos 58 (-6) takasi johtoaseman ensimmäisen päivän päätteeksi avoimessa luokassa ja alustavasti 1051 taikapistettä. Piironen otti vain yhden bogeyn 122 metriselle kapealle suoralle väylälle ja senkin OB:n kera.

Jesse Nieminen pitää toista sijaa hallussaan tuloksella 59 (-5). Nieminen kävi viikonloppuna dominoimassa Joensuussa Lykynlammella järjestetyssä Pohjois-Karjalan avoimet 2018 5-vuotisjuhlakilpailussa. Nieminen heitti rataennätyksen kerralla kunnolla uusiksi ja otti kolme yli 1000 reitattua kierrosta lämmittelynä ennen SM -taistoa.

Kolmantena torstain kierroksen jälkeen ovat Joonas Kuitunen ja Saku Poikonen tuloksella 62 (-2). Viides sija irtosi ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella 63 (-1) ja sen heitti kasa uusia ja vanhoja nimiä: Lauri Tammisto, Heikki Saunanen, Raimo Sokka, Joonatan Häme, Tapani Aulu, Topias Kuhalampi ja Väinö Mäkelä.

Piironen vuoden 2017 SM -kilpailuissa. Kuva: SFL / Jari Huotari

Blomroos kärjessä – Salonen nuukahti lopussa

Henna Blomroos oli naisten sarjassa vahvin aloittaja kierrostuloksella 73 (+9). Eveliina Salonen oli vielä tasoissa Blomroosin kanssa, kun kaksi väylää oli pelaamatta. Väylällä numero 17 Salosen par -putti osui liian vasemmalle ja tuli ketjuista ulos, jolloin eroa Blomroosiin syntyi.

Viimeisellä väylällä Salonen pääsi juuri ja juuri OB -ojan yli liian matalalla kämmenellä, heitti seuraavan heiton puuhun, sitten oksaan ja puttasi vielä yläpantaan, jolloin tuplabogey merkittiin korttiin.

Viimeisen väylän vuoksi Anna-Sofia Haipus nousi myös Salosen ohi toiselle sijalle torstain päätteeksi. Haipuksen kierrostulos 75 (+11) ja Salosen 76 (+12). Maija Laitinen on  ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä, heiton päässä Salosesta.

Tutut kilpakumppanit. Kuva: SFL / Kajsa Wickström

Kilpailun kulku ja tulosten seuranta

Kilpailun livetulosseuranta löytyy täältä. Toisen kierroksen lähtöajat ja ryhmät tulevat myös näkyviin suoraan DiscGolfMetrixiin kilpailun PDGA -sivujen lisäksi.

Kierrokset 2 – 4 tulevat etenemään ensimmäisen kierroksen pohjalta seuraavanlaisesti

14:00 Avoimen luokan 1. ryhmä, sijat 1-4

Kilpailun seuraamiseen paikan päällä on ohjeistus täällä. SM -kisat löytyvät myös Twitteristä ja Instagramista. Suomen frisbeegolfliiton Facebook -sivut tarjoavat liveklippejä kilpailusta.

FGR:n toimitus raportoi SM -kilpailusta koko loppuviikon ajan. Huomenna jatketaan toisen kierroksen merkeissä.

Artikkelikuva: Eino Ansio