"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Eveliina Salosen kuulumisia Yhdysvalloista

23.2.2017 11:19

Euroopan korkeimmalle reitattu nainen, vasta 17-vuotias Eveliina Salonen, lähti ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin kisamatkalle. Salosen USA-debyytti lähtee käyntiin torstaina Gentlemen’s Club Challengessa, Las Vegasissa, Nevadassa.

FGR:n toimitus otti Eveliinaan yhteyttä neidin totutellessa Amerikan maaperään. Lukion toista luokkaa käyvä Eveliina lähti valloittamaan Amerikkaa käytännössä suoraan vanhojen tansseista.

Perjantaina oli vanhojentanssit, jotka kestivät koko päivän. Yöllä oli herätys kello 2.30 ja matka kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää alkoi. Lennettiin siis lauantaina tänne.

En tiedä yhtään mitä teen lukion jälkeen, toivottavasti liittyisi jotenkin urheiluun tai sitten lapsiin.

Samaan aikaan kun Suomessa on talvi parhaimmillaan, niin  Las Vegasissa lämpötila on noin 20 astetta päivisin. Ensimmäistä kertaa USA:ssa vierailevan Eveliinan tuttu positiivisuus loistaa kuitenkin talviseen Suomeen asti.

Olen ensimmäistä kertaa täällä ja on ollut aivan mahtavaa! Ilmakin on ollut sopiva, ettei ole ollut liian kylmä, eikä kuuma, ja aurinkokin on paistanut.

?☀️ #discgolf #teaminnova

A post shared by Eveliina Salonen (@eveliinasalonen) on

Prodigyltä Innovan tiimipelaajaksi, tavoitteena uusia Suomen mestaruus

Kaksinkertainen Suomen mestari, EuroTour-voittaja ja Euroopan mestari on haluttu yhdistelmä myös tiimipuolella. Salonen kilpaili aiemmin Prodigyn tallissa, mutta siirtyi täksi kaudeksi Innovan tiimiin mukaan.

Innovalle siirtyminen sujui hyvin ja olen löytänyt bägiin kaiken tarvittavan. Paras kiekko tällä hetkellä on Star Destroyer. Ensimmäinen kiekkoni vuosia sitten oli Innovan Blizzard Champion Wraith.

Osa frisbeegolfaajista pitää talven off-seasonia tai lähtevät lämpöiseen harjoittelemaan, Salonen ei ole yksi heistä. Häneen voikin törmätä usein Valkeakoskella viikkokisailemassa avoimessa sarjassa.

Yllättävän vähän ehdin treenata talvella. Muutamissa viikkokisoissa kävin ja jonkun verran muuten vaan heittelemässä, sekä pari kertaa sisällä puttailemassa.

Tavoitteet kaudelle on kuitenkin selvät.

Tälle vuodelle tavoitteita on tietenkin suomenmestaruus, sekä pelata mahdollisimman paljon ja pärjätä mahdollisimman hyvin.

Tanssit tanssittu, lennot lennetty, on frisbeegolfin vuoro

 Eveliina viettää aikaa USA:ssa yhteensä kolme viikkoa, frisbeegolfradoille hän löysi heti lentoa seuraavana päivänä.

Kävimme sunnuntaina Sunset Parkissa, joka oli hieno puistorata. Alkuviikon treenasimme GCC:n kolmea eri rataa. Suurin osa väylistä on pitkiä, joten tykkään todella paljon radoista, ja onhan se siistiä päästä golfkentällä pelaamaan!

Tavoitteena kaudenavauskisaan on pelata vaan omaa peliä ja katsoa mihin se riittää.

An international breakfast around huge omelettes and hash brown. ??????

A post shared by Erno Väyrynen (@ernovayrynen) on

Aamupalalla. Kuva: Erno Väyrynen

 

Las Vegasista Salonen jatkaa matkaansa Memorial Championship -kilpailuun Scottsdaleen, jonka jälkeen hän aikoo viimeisen viikon heitellä uusia ratoja ja muuten vaan keskittyä lomailuun.

Eveliinan ja muiden Gentlemen’s Club Challenge -kisaajien tuloksista luettavissa maanantaina Frisbeegolfradat.fi:ssä.

Tietoja Eveliinasta:

  • Lempinimi Eppu
  • Aloitti frisbeegolfin vuonna 2012
  • Kisadebyytti vuonna 2014
  • Tunnettu useista holareistaan. Heitti elämänsä ensimmäisen Valkeakoski DiscGolfParkin väylällä numero 1.
  • Pituus 165cm
  • Oikeakätinen
  • Tärkein vinkki aloittelijalle: ”Käy heittelemässä niin paljon kun ehdit!”

Artikkelikuva: Eino Ansio / Spin18.


0 kommenttia:

Jätä kommentti