"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pasi Koivu jatkaa kärjestä finaaliin

15.8.2015 21:13

SM-kilpailut jatkuivat Lahden Mukkulassa lauantaina edelleen kesäisessä säässä. Mukkulan hieman pyörivä vakiotuuli toi edelleen omaa maustettaan kilpailuun ja tulostahti pysyi suunnilleen edellisten päivien tasolla. Kärkinimet pitivät pääosin pintansa. Jäljellä on enää sunnuntain finaali.

Koivu jatkoi tasokkaasti

Pasi Koivu oli pelannut kaksi edellistä kierrosta tasokasta ja tasaista peliä ja sama meininki jatkui lauantaina. Tulos kirjattiin 56 (-5), minkä jälkeen Koivu johtaa yhteistuloksellaan 169 (-14) kolmen heiton turvin.

Teemu Nissinen lähti kolmannelle kierrokselle toiselta sijalta ja toisen sijansa hän myös piti. Ero Koivuun kuitenkin kasvoi kahdella heitolla, kun Nissisen tulos oli 58 (-3).

Vasta 15-vuotias lahtelaislupaus, villin kortin kisaan saanut Joonatan Häme jatkaa hienoja otteita ja on kolmantena kahden heiton päässä kakkossijasta. Hämeen kierros tänään oli 58 (-3). Myös toinen villikorttilainen Rene Honkanen jatkaa hienoja otteita ja on neljäntenä vain heiton pronssisijasta jääneenä.

Joonatan Häme on kiinni yllätysmitalissa

Joonatan Häme on kiinni yllätysmitalissa

Pronssimitaleita jahtaavat vielä kovan kiripotentiaalin omaavat kokeneet huippupelaajat Seppo Paju ja Juho Rantalaiho, joilta mitali on kolmen heiton päässä sekä Janne Hirsimäki, jolla mitali on neljän heiton päässä.

Nissinen tietää, mitä pitää parantaa

Toisena oleva Teemu Nissinen on pelannut kolme melko samanlaista kierrosta. Resepti kiriin löytyy helposti.

”Kierros oli hyvin samankaltainen kuin kaksi aikaisempaa. Alkuun birdieitä ja metsään muutama bogey. Loppuun vielä sitten pari birdietä ja lopputulos -3. Metsäväylät täytyy pelata paremmin, jotta eron saa kurottua kiinni”, Nissinen puntaroi omaa peliään ja kultakamppailua Koivun kanssa.

Teemu Nissinen päätti kierroksensa birdieen ja yrittää kiriä Koivun kiinni finaalissa

Teemu Nissinen päätti kierroksensa birdieen ja yrittää kiriä Koivun kiinni finaalissa

Myös Nissiseltä heruu kiitosta kisajärjestelyille, mutta radassa olisi vielä pientä parantamisen varaa.

”Mukkula on pääpiirteittäin hieno rata. Muutama huono väylä pilaa kuitenkin vähän kokonaisuutta. Tapahtumana nämä SM-kisat ovat hyvin järjestetyt”, Nissinen päättää juttutuokion.

Vain mastereissa johtopaikka vaihtuu

Naisissa Marianne Jakonen kasvatti johtonsa kuuteen heittoon. Jakosen tulos lauantaina oli 66 (+5). Hopeamitaliaan puolustava Eveliina Salonen nousi toiseksi tuloksellaan 67 (+6). Jakosen tie ensimmäiseen Suomen mestaruuteen näyttää melko hyvältä.

Kolmatta sijaa jakavat hallitseva Suomen mestari Henna Blomroos sekä Susanna Virtanen, jotka ovat jääneet jo 13 heiton päähän kärjestä. Hallitseva Euroopan mestari Jenni Eskelinen jahtaa vielä pronssia kahden heiton päässä mitalisijasta.

Mastereiden tilanne muuttui, kun jaettuun johtoon nousivat 61 (par) pelanneet Thomas Mykkänen ja Ari Penttala. Johtoasemasta kierrokselle lähtenyt Ville Piippo on nyt kolmossijalla kaksi heittoa kärkikaksikosta jääneenä.

Kari Vesala kasvatti grandmastereissa johtoaan seitsemään heittoon ja Markku Tohnin johto senior grandmasterseissa hupeni puoleen, nyt viiteen heittoon. Nina Kiminki johtaa naissenioreita viidellä heitolla.

Tulokset


0 kommenttia:

Jätä kommentti